Canon je obogatio svoju poznatu liniju kamera LEGRIA novim naprednim modelom namijenjenim kreativnim videoentuzijastima: kamerom LEGRIA HF G25. LEGRIA HF G25 nudi iste vrhunske performanse kao i njezin prethodnik, popularni model LEGRIA HF G10, a odlikuje se prvoklasnim specifikacijama optimiziranima za vrhunsku kvalitetu videozapisa. Nudi precizan Canonov širokokutni objektiv, bogate ručne kontrole i iznimne audioperformanse u kompaktnom, za korištenje jednostavnom kućištu, što je čini idealnim, cjenovno pristupačnim odabirom za videosnimatelje u usponu koji žele istražiti svoje kreativne potencijale.

Profesionalna kvaliteta slike
Zahvaljujući vrhunskom, iznimno naprednom sustavu HD Camera System, LEGRIA HF G25 nudi zadivljujuće rezultate koji ispunjavaju profesionalne standarde. Njezina je najvažnija komponenta slikovni senzor Canon HD CMOS PRO, koji je za dvadeset posto osjetljiviji na svjetlost od svog prethodnika. U kombinaciji s maksimalnim otvorom blende na objektivu od f/1.8, senzor nudi izvrsne performanse pri slabom osvjetljenju i širok dinamički raspon, snima ozračje i pojedinosti u osjenčanim područjima te sprječava prekomjerno osvjetljenje najsvjetlijih područja u uvjetima jakog kontrasta.
30,4-milimetarski optički širokokutni HD videoobjektiv na kameri pridonosi rezultatima vrhunske kvalitete te videosnimateljima omogućuje potpunije bilježenje prizora. Pri snimanju ili gledanju prizora u uvjetima jarkog osvjetljenja antireflektivna struktura objektiva sprječava refleksiju svjetlosti i odbljeske.
Optički zum od 10x poboljšan je Canonovom hvaljenom tehnologijom optičke stabilizacije slike, koja poništava učinke potresanja kamere u čitavom rasponu zumiranja. Tu je Canonova tehnologija Intelligent IS, koja jamči da će sve snimke biti oštre, jasne i bez zamućenja. Automatskim odabirom jednog od četiriju načina rada, uključujući dinamični način rada i način rada s napajanjem, tehnologija Intelligent IS jamči da će se svaka snimka zabilježiti uz živopisne pojedinosti i s minimalnim zamućenjem, bez obzira na to je li snimljena u hodu, prilikom eksperimentiranja s makrofotografijom ili zumiranja radi snimanja udaljene akcije.
Poboljšane audioperformanse
Kao dopuna iznimnim vizualnim performansama, LEGRIA HF G25 opremljena je internim mikrofonom, ekvilizatorom zvuka i Canonovom naprednom tehnologijom Audio Scene Select. U kombinaciji s visokokvalitetnim internim mikrofonom, Audio Scene Select nudi pet različitih načina rada u kojima su postavke zvuka optimizirane za prizor koji se snima, uključujući način rada za smanjenje šuma, glazbu i govor. Korisnici mogu jednostavno odabrati najprikladniji način rada za prizor koji snimaju i sve ostalo prepustiti kameri, dok se oni usredotočuju samo na sastavljanje kompozicije.
Visokokvalitetan interni mikrofon smanjuje pozadinski šum na srednje visokim i niskim frekvencijama te čak i tiše zvukove bilježi uz kristalnu jasnoću. Ekvilizator zvuka također optimizira zvuk u skladu s vrstom zvučnog zapisa, a osobito je koristan pri snimanju prizora koji obuhvaćaju živu glazbu ili pojedinačne glasove. Način rada Zoom Mic prilagođava usmjerne karakteristike mikrofona za objekte snimanja ispred kamere te jamči bolju kvalitetu zvuka pri zumiranju udaljenijih objekata snimanja.

Uz interni mikrofon, dodatnu fleksibilnost pruža i podrška za bežični mikrofon WM-V1, čime se omogućuje snimanje glasova i do pedeset metara od kamere bez gubitka kvalitete. Bežični mikrofon može se koristiti i kao prijamnik/odašiljač, što snimateljima omogućuje da prije snimanja rasporede objekte onako kako to njima odgovara.

Profesionalno snimanje u pokretu
Napredne značajke kamere LEGRIA HF G25 smještene su u kompaktno kućište koje korisnicima olakšava snimanje željenih prizora u željenom trenutku. Novi dizajn temelji se na najvažnijoj komponenti kamere – objektivu. Novo sjenilo za objektiv s barijerom zamjenjuje tradicionalniji poklopac za objektiv te nudi bolju zaštitu i brži rad u pokretu. Sjenilom se upravlja jednim prekidačem, a između snimanja moguće ga je jednostavno otvoriti i zatvoriti, čime se smanjuje potreba za nošenjem dodatne opreme.

Oslobodite svoju kreativnost
Osam unaprijed učitanih filtara Cinema-Look korisnicima omogućuje povećanje dramatičnosti prizora, izražavanje osjećaja i stvaranje stiliziranih efekata izravno putem kamere. Tako se, primjerice, filtrom Old Movie snimkama daje dojam starosti, kao da su snimljene filmom u roli, dok filtar Vivid naglašava primarne boje i tako postiže jarki, veseli dojam. Filtar je nakon odabira moguće dodatno ugoditi na zaslonu te podesiti ton, dubinu boja, kontrast i meki fokus, čime se korisnicima omogućuje primjena sofisticiranih nijansiranja samo pomoću kamere.

Nakon snimanja jednostavno je pomoću skupa funkcija Touch Decoration u videozapise dodati osnovne naslove ili pak stvarati efekte utemeljene na zelenom zaslonu. Pomoću priložene olovke moguće je u videoisječke dodavati tekst i fotografije na velikom LCD zaslonu kamere. Tu je i način rada Story Creator, koji korisnike vodi kroz planiranje, snimanje i razmjenu upečatljivih videopriča, bez potrebe za vanjskom postprodukcijom.

Upravljanje snimanjem
Prsten objektiva omogućuje pomno upravljanje fokusom tijekom snimanja, dok se prilagodljivom kontrolnom prstenu mogu dodijeliti razne funkcije radi ručne prilagodbe važnih značajki, uključujući otvor blende, brzinu zatvarača i povećanje osvjetljenja. Pomoću dva gumba raspoloživa za dodjelu pokraj 8,8-centimetarskog (3,5-inčnog) LCD zaslona također je moguće ostvariti izravan pristup odabranim dodatnim funkcijama, kao što su načini rada Face-Only AF, Backlight Correction i Priority WB. 0,61-centimetarsko (0,24-inčno) tražilo u boji nudi stopostotnu pokrivenost, što je osobito korisno korisnicima koji uglavnom snimaju na otvorenom ili u slabo osvijetljenim zatvorenim okruženjima.

Podrška za snimanje u dva utora i prijenos snimanja korisnicima omogućuje istodobno snimanje videozapisa na dvije memorijske kartice1 ili pak glatki prijelaz sa snimanja u internu memoriju od 32 GB najprije na jednu, pa na drugu karticu. Videoisječke je moguće kopirati s jedne kartice na drugu i poslije snimanja, čime se dodatno povećava fleksibilnost.

Razmjena videozapisa
Razmjena videozapisa snimljenih kamerom LEGRIA HF G25 nikada nije bila jednostavnija. Podržana je konverzija u formate koji zauzimaju manje prostora putem same kamere, čime se videozapisi pripremaju za prijenos na internetske servise za razmjenu videozapisa, bilo putem osobnog računala s programskom opremom Canon Easy Web Upload, bilo izravno s kamere pomoću podržanih bežičnih Eye-Fi kartica

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here