Zagreb, 29. lipnja 2017. – Canon Europe, vodeći svjetski dobavljač foto i ispisnih rješenja, danas je predstavio svoj dugoočekivani EOS 6D Mark II za strastvene hobiste i profesionalne fotografe. Ovaj full frame DSLR (punog kadra) namijenjen je fotografima koji žele svoje uratke podići na višu razinu.

Kao nasljednik Canonova modela EOS 6D, EOS 6D Mark II vrlo je sposoban DSLR fotoaparat punog kadra za cijeli niz specijaliziranih fotografskih primjena: od putopisa do portreta. Za korisnike će on predstavljati velik korak naprijed jer nudi veće mogućnosti snimanja, dodatnu kontrolu i fleksibilnost u ostvarenju fotografske vizije.

EOS 6D Mark II razvijen je na temelju povratnih informacija korisnika te će tako omogućiti fotografima da premaše svoja ograničenja i naprave kreativni korak naprijed. Svojim novim senzorom veličine punog kadra, s procesorom DIGIC 7, sustavom automatskog fokusiranja u 45 točaka i tehnologijom automatskog fokusiranja Dual Pixel CMOS, EOS 6D Mark II nudi slike najviše kvalitete i zadovoljava sve potrebe profesionalaca i hobista.

Novi CMOS senzor fotoaparata EOS 6D Mark II s 26,2 megapiksela nudi aktualnim korisnicima Canonova modela EOS 6D kao i onima koji imaju EOS DLSR-ove s APC-S senzorom nenadmašnu kvalitetu slike i poboljšane performanse. Velik dinamički raspon najnovijeg modela osigurava iznimnu širinu ekspozicije i tako korisnicima omogućuje pomicanje granica prilikom snimanja u uvjetima s puno svjetla.

Poboljšani ISO 40 000 koji se širi na ISO 102 400 omogućuje fleksibilnost, tako da fotografi dokumentaristi mogu mirno snimati scene znajući da će se moći razabrati svi detalji čak i u najtamnijoj noći. U kombinaciji s najnovijim procesorom DIGIC 7, tehnologija koju donosi EOS 6D Mark II omogućuje stvaranje datoteke visoke kvalitete već u fotoaparatu. Bez obzira na to snimate li zvjezdano nebo u svom vrtu ili pak nevjerojatno polarno svjetlo, kao korisnik dobit ćete u ruke alat kojim ćete moći proširiti svoj portfelj na nove i uzbudljive načine.

 

EOS 6D Mk II

 

Uz EOS 6D Mark II korisnici mogu bolje upravljati svojom kreativnom vizijom zahvaljujući prilagodljivom sustavu automatskog fokusiranja s 45 točaka koji omogućuje preciznije praćenje. Nadogradnja na EOS 6D Mark II omogućuje korisnicima da uhvate teške scene brze i spontane akcije, kao što su mladenka i mladoženja koji hodaju prema oltaru zasuti konfetima.

Osim napretka u obradi slike koji donosi DIGIC 7, EOS 6D Mark II može predvidjeti kretanje objekta u kadru i hitro se prilagoditi. Kad se upari s brzinom blende od 6,5 sličica u sekundi, EOS 6D Mark II otvara posve novu lepezu mogućnosti. Novi sustav automatskog fokusiranja zadržava mogućnost preciznog hvatanja objekata čak i pri najslabijem svjetlu, što je savršeno za portrete pri oskudnom ambijentalnom osvjetljenju.

Canonova poznata tehnologija automatskog fokusiranja Dual Pixel CMOS omogućuje supernapredno praćenje kao i glatkije fokusiranje te kraće vrijeme potrebno za fokusiranje, što se koristi prilikom snimanja videozapisa. Sve te značajke predstavljaju znatnu prednost pri snimanju makro fotografija i snimki proizvoda uz pomoć zaslona Live View.

EOS 6D Mark II prvi je fotoaparat iz serije EOS sa senzorom veličine punog kadra koja ima ugrađenu 5-osnu stabilizaciju pri snimanju videozapisa za poništavanje trešnje kad se snima iz ruke ili u pokretu. LCD dodirni zaslon koji se zakreće pod raznim kutovima omogućuje korisnicima premještanje fokusa dodirom prsta i dohvaćanje teško dostupnih kutova prilikom snimanja iz neobičnih perspektiva ili iz mnoštva.

EOS 6D Mark II također je prvi Canonov fotoaparat koji ima 4K način rada za snimanje videozapisa s vremenskim protokom te intervalomjer za što raznolikije snimanje videa. To dodatno potiče kreativnost jer snimanje sadržaja u razlučivosti do 4K korisnicima nudi maksimalne mogućnosti prilikom uređivanja videozapisa s protokom vremena.

EOS 6D Mark II nudi još pametnije mogućnosti povezivanja – tu su Wi-Fi i Bluetooth[i] kako biste uvijek bili povezani. Korisnici tako imaju na raspolaganju još više opcija za prijenos slika na pametne uređaje, pa mogu lako dijeliti sadržaje i tako ubrzati rukovanje snimkama.

Značajke ovog fotoaparata omogućuju fotografima da kontroliraju fotoaparat putem pametnog telefona radi daljinskog snimanja fotografija ili videozapisa, što je velika prednost za sve koji ne smiju preplašiti svoje objekte snimanja, primjerice tijekom snimanja leptira koji odmara. Ugrađeni GPS prati lokaciju i omogućuje automatsko bilježenje odredišta na kojima ste stvorili svoju priču.

EOS 6D Mark II idealan je fotoaparat za sve koji uvijek žele fotografije najveće kvalitete, kojima će ilustrirati svoju priču. S fotoaparatom EOS 6D Mark II korisnici mogu biti sigurni da će snimak uspjeti bez obzira na osvjetljenje, nudeći preciznost i vjernost tako da se korisnici mogu fokusirati na svoju kreativnu viziju. EOS 6D Mark II kompaktan je i lagan DSLR fotoaparat sa senzorom veličine punog kadra.

Otporan je na prašinu i vlagu, pa je savršen za snimanje u pokretu, pri čemu nudi vrhunske performanse kojima će zadovoljiti potrebe korisnika. EOS 6D Mark II korisnicima će biti sredstvo za pristupanje fotografijama na nov i uzbudljiv način te nudi pouzdane visoke performanse za oslobađanje svačijih kreativnih ambicija.

 

EOS 6D Mk II (grip)

 

– ### –

 

BG-E21

BG-E21 je specijalizirani držač baterije za EOS 6D Mark II u koji se mogu istovremeno smjestiti dva paketa baterija, a kompatibilan je s baterijskim paketima LP-E6N i LP-E6. Povećavajući vijek trajanja baterija fotoaparata, BG-E21 udvostručuje broj mogućih snimaka. Uz to replicira gumbe na gornjem dijelu kućišta modela EOS 6D Mark II, što znači da se fotoaparat može koristiti posve identično prilikom okomitog snimanja a da pritom nije narušena ergonomija. Omogućuje i bolje rukovanje i balans prilikom snimanja s težim objektivima.

[i] Stalna veza između pametnog uređaja i fotoaparata putem Bluetootha® zahtijeva prvotno postavljanje putem aplikacije Canon Camera Connect. Stabilnost Bluetooth® veze ovisi o modelu pametnog uređaja i drugim okolišnim čimbenicima. Oznaka Bluetooth® i logotipi registrirani su žigovi u vlasništvu tvrtke Bluetooth® SIG, Inc., a Canon Inc. ima licencu za korištenje tih žigova. Drugi žigovi i trgovački nazivi vlasništvo su svojih vlasnika. Zahtijeva verziju Bluetootha® 4 ili noviju te iOS 8.4, Android 5.0 ili noviji.

Izvor: Canon Europe

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here