Kada spomenemo kompaniju Acer svi uglavnom pomisle na brend prijenosnih računala jer upravo u tom sektoru ovaj poznati brend već duže vremena ‘pliva’ među liderima na tržištu. No, tek rijetki znaju kako Acer svoje poslovanje ima rasprostranjeno i na druge segmente tehnološkog tržišta – posebice monitore i računala. Da i na tim područjima žele konkurirati ostalima na tržištu jasno su pokazali novim predstavljanjem računala, točnije All-In-One računala. Predstavljena su dva nova AIO računala: Chromebase for Meetings 24V2 i Chromebase 24I2.

Računalo Chromebase for Meetings 24V2 u skladu sa svojim imenom, u prvom je planu namijenjeno poslovnim korisnicima i ljudima koji putem računala ispunjavaju svakodnevne poslovne obaveze. Radi se o računalo čiji je zaslon velik 24 inča i u čijem se kućištu nalazi Core i7-8550U procesor. Računalo na raspolaganju ima 4GB radne memorije, dok korisnik za pohranu podataka ima SSD od 32GB. Kako bi bezbrižno mogao održavati sastanke na kućištu računala smještena je 5MP kamera, a na rubovima se nalaze razni utori (USB-C, USB 3.1, HDMI, LAN, čitač kartica, itd).

Chromebase 24I2 računalo nije primarno namijenjeno poslovnim korisnicima, već se radi o računalu za osobne potrebe koje korisnik može koristiti prema osobnim preferencijama. Detaljne specifikacije ovog računala nisu poznate, a važno je znati da će korisnik sam moći odabrati komponente koje želi u računalu. Ono što je poznato jest podatak da će unutar računala biti ugrađen Intelov procesor 8. generacije, a korisnici će moći birati do maksimalno 8GB radne memorije te do maksimalno 128GB prostora za pohranu podataka.

Za kraj ćemo naglasiti kako i jedno i drugo računalo u osnovnoj verziji dolaze s klasičnim zaslonom, no ako to žele korisnici mogu naručiti računala sa zaslonima na dodir. Cijena poslovnog modela AIO računala trebala bi iznositi 1000 dolara i u prodaji bi se to računalo trebalo naći već ovog ljeta. S druge strane, o osobnom AIO računalu nema dostupnih podataka tako da ne možemo reći kada i po kojoj cijeni će se to računalo početi prodavati.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here