Razmišljate o nabavci All-in-One računala? Zanima vas koja se kvalitetna All-in-One računala trenutno nude na tržištu? Tražite povoljan omjer cijene i kvalitete te računalo kojim ćete biti zadovoljni?

All-in-One računala vrlo su popularan izbor u uredima diljem svijeta, a sve su češći odabir korisnika za računala u vlastitom domu. Praktična i elegantna računala koja u kućištu monitora kriju sve svoje komponente savršeno se uklapaju u svaki prostor, a korisnicima omogućavaju nesmetan rad. AIO računala donose velike zaslone koji se uglavnom kreću iznad 23 inča, čime korisnik dobiva savršen pregled nad aplikacijama – te tako ostvaruje ugodan i fluidan rad na računalu.

Ovakav tip računala ne dobiva puno pažnje u medijima, kao što primjerice dobivaju prijenosna računala ili gejmerske konfiguracije, no unatoč tome ova su računala popularna i imaju svoju ciljnu klijentelu. Zbog manjka pažnje i medijskog prostora, možda niste sigurni što vam sve pozitivno donose ova računala i kako odabrati idealno rješenje za svoj dom ili ured.

U nastavku teksta donosimo vam pregled trenutno popularnih All-in-One računala čije konfiguracije će zadovoljiti različite tipove korisnika. Odabrali smo All-in-One računala iz raznih cjenovnih razreda kako bismo svim korisnicima predočili što mogu dobiti za svoj budžet. Planirate li nabavku All-in-One računala, ovo su popularna računala na koja biste trebali obratiti pozornost:

apple imac računalo aio uredaj

 

 

Apple iMac 27-Inch (2020)

Apple iMac 27-Inch (2020) je predivno dizajnirano AIO računalo u čijem se središtu nalaze kvalitetne komponente koje će vam omogućiti nesmetan i fluidan rad te obavljanje raznih zahtjevnih zadataka. Ovo AIO Apple računalo donosi veliki 27 inčni zaslon koji donosi inovativnu nano-texture zaštitu od sjaja – kako bi korištenje računala bilo moguće u raznim svjetlosnim prilikama. Zaslon donosi izniman prikaz boja i razinu svjetlosti te vrlo visoku 5K rezoluciju.

Apple iMac 27-Inch (2020) računalo opremljeno je fantastičnim komponentama, među kojima definitivno valja izdvojiti novi Intel Core i9 procesor te nadograđenu AMD Radeon Pro grafiku. Kao cjelina, ovo računalo zaista radi fantastičan posao i omogućiti će vam obavljanje raznih zahtjevnih zadataka. Povrh svega tu je i kvalitetna 1080p kamera koja će vam omogućiti kvalitetnu komunikaciju – što je posebno važno za poslovne korisnike koji su sastanke preselili u online svijet.

S obzirom da se radi o Apple računalu, definitivno valja naglasiti visoku cijenu koja se kreće od 1.800 dolara na više. Iako je performansama ovo računalo fantastično, činjenica je da bi cijena mogla biti nešto niža – no Apple je ipak prepozatljiv brend kojeg krasi ekskluzivnost i elegancija. Što se nedostaka tiče, možda bismo samo izdvojili izostanak zaslona na dodir – koji se pojavljuje u raznim drugim AIO računalima sličnog ranga.

 

HP Envy 32 All-in-One

HP Envy 32 All-in-One je iznimno vrijedno računalo za sve koji se bave obradom multimedije jer donosi veliki zaslon i probrane komponente za kvalitetan rad. Ovo All-in-One računalo donosi ogroman 32 inčni zaslon koji uz svoje velike dimenzije donosi i veliku 4K rezoluciju. Zaslon, odnosno AIO računalo je kvalitetno dizajnirano i uklopiti će se u svaki dom ili ured.

U središtu uređaja nalazi se kvalitetan Intel Core i7 procesor koji će vam omogućiti obavljanje složenih zadataka. Zahvaljujući moćnoj GeForce RTX 2060 grafici ovo će računalo omogućiti obradu složenih multimedijalnih zahtjeva, ali će istovremeno poslužiti i kao dobra podloga za igranje video igara. Ono čime se ovo računalo može pohvaliti je i posebno dizajniran sound bar koji omogućava razne napredne funkcije te donosi predivan zvuk u svakom trenutku.

Od nedostataka baš kao i prethodno opisanog iMac računala valja izdvojiti pomanjkanje zaslona osjetljivog na dodir, što će dijelu korisnika predstavljati odbojni faktor. Također, računalo dolazi s poprilično velikim punjačem – što može izgledati pomalo nezgrapno u kombinaciji s predivnim računalom koje se elegantno uklapa u svaki prostor. Što se tiče cijene, ovo 32-inčno AIO računalo možete nabaviti za oko 1.700 dolara.

 

Dell OptiPlex 7070 Ultra

Dell OptiPlex 7070 Ultra je cjenovno vrlo povoljno AIO računalo, ali zbog te činjenice ne briljira u performansama. Računalo ima vrlo upečatljiv dizajn koji ne zauzima puno prostora i kvalitetno se uklapa na svaki radni stol. Računalo ima posebno dizajnirani stalak koji se može prilagođavati potrebama korisnika, a zanimljivo je da AIO računalo može raditi u kombinaciji s 3 zaslona – što je svakako dodatna prednost za poslovne korisnike.

Za razliku od prije navedenih računala, Dell OptiPlex 7070 Ultra se ne može pohvaliti nekim spektakularnim rezultatima – no jednostavne (pa i neke složenije) poslove će odraditi sasvim solidno. Unutar računala moguće je smjestiti Intel Core i3, i5 ili i7 procesor, a također je moguće birati između različitih varijanti po pitanju količine radne memorije.

Što se tiče same cijene računala, ona se kreće od 850 dolara na više ovisno o tome koje komponente odaberete. Preporuka je svakako da odaberete nešto jače komponente jer ćete time uvelike umanjiti potencijalne probleme i nedostatke u budućem radu All-in-One računala. Cijenom je ovo jedno od najjeftinijih računala na našoj listi pa ako je vaš budžet ograničen – razmislite o kupnji ovog računala.

hp aio računalo 24 pavilion

HP Pavilion 24 All-in-One (2020)

HP Pavilion 24 All-in-One (2020) je po mnogima jedno od najboljih All-in-One računala po pitanju omjera uloženog i dobivenog. Dakle, ovo računalo donosi sasvim solidne performanse s obzirom da je cjenovno najjeftinije AIO računalo na našoj listi. Računalo krasi elegantan i jednostavan dizajn pa će vas već na prvi pogled očarati svojim izgledom. No, izgled izdaleka nije jedina stvar u kojoj ovo AIO računalo impresionira, već valja pohvaliti i same performanse računala.

Računalo je opremljeno 6-jezgrenim Ryzen 5 čipom koji sasvim solidno obavlja zadatke koji se stave pred računalo. Zahvaljujući dovoljnoj količini radne memorije i optimiziranom sustavu – ovo računalo brzo i kvalitetno obavlja zadatke koji su potrebni korisniku. HP Pavilion 24 All-in-One (2020) je opremljen kvalitetnim sound barom koji pruža iznimno čisti zvuk, a tu je i odličan HDMI priključak putem kojeg je moguće spojiti vanjski monitor ili AIO računalo koristiti kao monitor. Računalo je opremljeno i kvalitetnom web kamerom kako bi vam omogućilo jednostavnu i ugodnu komunikaciju putem interneta.

Što se nedostatka tiče, HP Pavilion 24 All-in-One (2020) ima nažalost integriranu grafičku što neće pružiti neke fantastične performanse (posebice za gejmere). Također, računalo dolazi s wireless tipkovnicom i mišem koji bi mogli funkcionirati bolje i ugodnije. Kada sve zbrojimo i oduzmemo, možemo reći kako se radi o kvalitetnom All-in-one računalu koje donosi dobre performanse i pristupačnu cijenu – te je pogodan izbor za sve s ograničenim budžetom. HP Pavilion 24 All-in-One (2020) računalo moguće je nabaviti već od 800 dolara na više – ovisno o kombinaciji performansi koju odaberete.

 

Apple iMac Pro

Apple iMac Pro je računalo koje je u prvom planu namijenjeno digitalnim profesionalcima koji pred računalo uvijek stavljaju velike izazove. Kada kažemo digitalnim profesionalcima, ponajprije mislimo na video editore, animatore, grafičke dizajnere, programere i sve srodne struke u kojima je potrebna vrlo velika računalna snaga. Apple iMac Pro računalo opremljeno je nekim od najboljih komponenti koje se trenutno nude na tržištu i možemo reći kako donosi istinski moćne performanse, ali je nažalost i cijena mnogima nedostižna.

Apple računalo namijenjeno profesionalcima donosi impresivan dizajn koji će vas ostaviti bez riječi, a prava čarolija započinje tek onda kada računalo uključite. U unutrašnjosti računala nalazi se moćan Intel Xeon čip te AMD Readon Vega grafika čija kombinacija donosi impresivne performanse i korisnicima omogućuje obavljanje gotovo svih zadataka koji im padnu na pamet. Također, računalo je opremljeno raznim naprednim sustavima, a sve osnovne komponente na računalo se spajaju putem wireless veze.

Iako je Apple iMac Pro impresivno računalo, dio stručnjaka Apple-u zamjera iznimno visoku cijenu ovog računala. Prema trenutnom stanju na tržištu, Apple iMac Pro je moguće kupiti za oko 5.000 dolara – što je ogroman budžet kojeg si većina korisnika ne može priuštiti. No, Apple iMac Pro računalo nije za većinu korisnika – nego je namijenjeno profesionalcima koji znaju cijeniti vrhunske performanse i kojima te performanse zapravo omogućavaju nesmetan i ugodan rad.

Lenovo_Yoga_A940

Lenovo IdeaCentre Yoga A940

Lenovo IdeaCentre Yoga A940 računalo je također namijenjeno digitalnim kreativcima, ali je cjenovno ipak pristupačnije od prije opisanog Apple računala. U unutrašnjosti uređaja kriju se vrlo vrijedne i kvalitetne komponente koje digitalnim kreativcima omogućuju uspješan i temeljit rad. Grafička kartica je odvojena od procesora, što znači da donosi puno bolje performanse – pa se računalom mogu koristiti i gejmeri.

AIO računalo iz Lenova opremljeno je mnogim dodacima koji znatno olakšavaju posao, a tu je i mogućnost bežičnog punjenja. Uz vrijedne komponente za kvalitetan rad računala korisnici na raspolaganju imaju i zavidnu količinu memorije za pohranu podataka – što je itekako važno bavite li se digitalnim poslovima. Kućište samog računala izgleda super i elegantno, bez obzira na to što je napravljeno od plastike.

Iako zaslon podržava rezoluciju 4K i osjetljiv je na dodir, dio korisnika vjerojatno će se požaliti na kvalitetu samog zaslona – no radi se o sitnicama. Cijena uređaja kreće od 2.300 dolara pa na više – ovisno o performansama koje korisnik odabere. Možda uređaj ne briljira u dizajnerskim karakteristikama, no svejedno je sjajno rješenje za profesionalce čiji budžet se kreće oko 20.000 kuna.

 

Ovim All-in-One računalom završavamo listu kvalitetnih AIO računala koje se isplati kupiti u 2020. godini. Nadamo se da smo vam barem malo pomogli u sužavanju izbora i da će upravo neko od računala s liste vama pružiti kvalitetan rad narednih mjeseci. Želimo vam puno sreće u kupnji i korištenju All-in-One računala i nadamo se da ćete odabrati upravo ono što vama najviše treba i odgovara.

 

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here