S obzirom da su u ovoj godini ostala još samo tri mjeseca, developeri videoigara su odlučili ta tri mjeseca iskoristiti na najbolji mogući način: izbacivanjem na tržište igara koje su namjerno čuvane do sada. S obzirom da se polako, ali sigurno bliži i vrijeme blagdana i to onih božićnih, ne trebamo niti podsjećati kakva ludnica će nastati u posljednjem mjesecu i kakva pomama za videoigrama će se tada javiti.

O kakvim remek-djelima iz svijeta videoigara se radi u listopadu i što je ono na što gameri trebaju obratiti pozornost – pročitajte u našem članku!

 

The Evil Within 2


 

The Evil Within 2

Datum izlaska: 13.10.2017.

Platforme: PS4, Xbox One, PC

The Evil Within 2 je nastavak igre koja je prije nekoliko godina izašla na tržište videoigara i koja nam je pokazala zbog čega je Shinji Mikami bio i ostao jedan od najboljih kreatora horor igara uopće. Drugi nastavak bi trebao biti i nastavak u priči te bi trebao ići još jedan korak dalje u pružanju gaming iskustva koje nam je sada već poznato kada govorimo o The Evil Withinu.

Svi oni koji nisu igrali prvi nastavak ove horor igre, treba reći da je igra horor avantura iz trećeg lica s dozom akcije koje ima dovoljno, ali ne i previše (što je u kombinaciji odlično, ali ne bi bilo dobro da ima više akcije, jer bi se na taj način uništio horor feel).

 

 

Priča je takva da će igrači ponovno ući u čizme bivšeg detektiva Sebastiana Castellanosa, ali tri godine poslije prvog nastavka. Što je ono što je uzrokovalo sve događaje iz prvog nastavka saznati ćemo u The Evil Within 2 na koji trebamo pričekati još nekih 5 dana. Najveći horor ipak leži u ljudskom umu, što je prvi nastavak igre definitivno pokazao.

 

Gran Turismo Sport

 

Gran Turismo Sport

Datum izlaska: 17., 18. i 19. listopada (ovisno o dijelu svijeta)

Platforme: PS4

Tko se sjeća igre Gran Turismo, još jedne od kvalitetnih jurilica koje su obilježile vrijeme  Playstationa 1? Od tog prvog nastavka pa do sada izašlo je sveukupno šest Gran Turismo igara. Gran Turismo Sport je kao takva, sedma igra u serijalu. Promjene u naslovu znače da bi idući Gran Turismo trebao biti drugačiji od svojih prethodnika.

Prema nekim predviđanjima Gran Turismo bi trebao imati 177 automobila i čak 19 lokacija na  kojima bi se igrači utrkivali. Navodno bi Gran Turismo Sport na Playstationu 4 trebao biti prezentiran u 4K kvaliteti sa prekrasnom i detaljnom grafikom koja bi se trebala vrtjeti na 60 fps-a.

 

Kao dodatak treba reći da će Gran Turismo Sport imati i podršku za VR kontrolere. Ako ste željni igranja odlične utrke koja je oduševila milijune igrača i koja je svoj kultni status stekla prije više od petnaest godina, pričekajte 19. listopada kada Gran Turismo Sport izlazi na police u Europskoj Uniji.

 

Fire Emblem Warriors

 

Fire Emblem Warriors

Datum izlaska: 20.10.

Platforme: Nintendo Switch, Nintendo 3DS

Fire Emblem Warriors je još jedan nastavak odlične igre koja je svoj početak osvajanja igraćeg svijeta imala na Playstationu i Super Nintendu. Novi Fire Emblem nastavak će nastaviti svoju tradiciju pojavljivanja na Nintendo konzolama i to na novoj generaciji konzola, tako da će od 20. listopada kada se igra pojavljuje na tržištima, Fire Emblem Warriors biti dostupan za dvije najnovije Nintendo konzole.

Za one koji možda nisu dovoljno upućeni, dovoljno je za početak reći kako je Fire Emblem Warriors igra koja je po nekim stvarima slična recimo Dynasty Warriors (pogotovo po tome što je igra u stvari akcijski RPG koji ima gameplay sličan Dynasty Warriors). Igrač odabire jednog od ponuđenih heroja koji su već otprije poznati iz prijašnjih Fire Emblem igara i u stilu klasične ”hack and slash” igre prolazi kroz levele sređujući horde neprijatelja koje nalazi na putu i tako stiže do kraja.

 

Nivoa bi trebalo biti jako puno, baš kao i karti svijeta koje bi trebale biti mnogobrojne (i one zajedno bi trebale činiti jednu veliku kartu svijeta). Ono što je preuzeto iz originalnih igara (osim igrivih likova) je sustav odabira oružja, što je isto tako pozitivna vijest jer dodaje stratešku notu igri. Još jedna stvar koja se vraća u Warriors-e je mogućnost povezivanja likova, uz pomoć čega će igrači moći razviti odnose među različitim likovima.

 

Assassins-Creed-Origins

 

Assassin’s Creed Origins

Datum izlaska: 27.10.

Platforme: PS4, Xbox One i PC

Novi nastavak akcijske avanture s elementima stealtha se vraća i to 27. listopada kada će igrači diljem svijeta na nekoliko konzola ponovno imati priliku postati ”tihi ubojica” ili assassin. Najnoviji nastavak Assassin’s Creed igre će se ovoga puta odvijati u drevnog Egiptu i služiti će kao svojevrstan predstavak igre i kao priča koja bi trebala objasniti kako je uopće nastao drevni red Assassina i Templara.

 

Osim novina u priči koje bi nas trebale još više odvesti u prošlost, novi Assassin’s Creed bi trebao donijeti mnoga poboljšanja i novosti u odnosu na prošle nastavke, kao što su bolja iskoristivost štita, korištenje dalekometnih oružja u bliskoj borbi, bolja implementacija karte svijeta te sve u svemu još bolji gameplay i ”tiho” eliminiranje protivnika na čemu će i u novom nastavku poznate franšize biti stavljen glavni naglasak.

 

Super Mario Odyssey

 

Super Mario Odyssey  

Datum izlaska: 27.10.

Platforme: Nintendo Switch

Super Mario Odyssey bi igračima trebao probuditi sve ono što su osjetili dok su igrali Super Mario 64 i Super Mario Sunshine – dvije Super Mario igre za koje mnogi smatraju da se radi o najboljim 3D Super Mario naslovima.

Odyssey bi tako igračima trebao pružiti veliki svijet prezentiran ponovno u tri dimenzije koji će i ovoga puta, kao što je to običaj sa svakom Super Mario igrom, biti natrpan različitim poboljšanjima, kostimima i ostalim stvarima koje bi Mariju trebale pomoći u njegovim avanturama kao i neprijateljima koje će Mario sretati na svome putu.

 

Novi Super Mario zasad je rezerviran samo za Nintendo Switch konzolu, a igrači će se moći upoznati s ovom igrom 27.listopada, kada nam Super Mario Odyssey dolazi na tržište.

 

Wolfenstein II The New Colossus

 

Wolfenstein II: The New Colossus

Datum izlaska: 27.10.

Platforme: PS4, Xbox One i PC

Wolfenstein II: The New Colossus je u biti predstavak (”prequel”) naslova koji je izašao prije tri godine: Wolfenstein: The New Order. Još jednom, baš kao i svaki puta dosad, igrači će preuzeti ulogu agenta Blazkowicza koji će za svoj glavni zadatak imati sređivanje vojski i kreatura stvorenih od strane nacista u Americi, koju su nacisti u alternativnom svijetu i zauzeli. Nova oružja, novi neprijatelji, novi dio priče i nove lokacije su dio onoga što nas očekuje u novom nastavku Wolfensteina.

 

 

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here