Prvi dio članka o tome što nas sve očekuje na ovogodišnjem E3 sajmu je iza nas, a ispred nas je sve ono što nismo naveli u prvom dijelu. U prvome dijelu smo od velikih igrača obradili EA i Square Enix kao i sve ono što igraća populacija očekuje od ove dvije velike firme. Koji su ostali veliki i ne tako veliki igrači od kojih na E3 2019 očekujemo velike stvari? Nešto više o tome pročitajte u nastavku ovog članka, odnosno u drugome dijelu svega onoga što nas očekuje na E3 2019!

xbox-2-Project Scarlett

Microsoft na E3 2019

Ovoga trenutka Microsoft je jedini od velikih proizvođača konzola koji će se zasigurno pojaviti na ovogodišnjem E3 sajmu. Ovo će zasigurno tvrtci dati i određene prednosti u odnosu na konkurenciju (pogotovo ako se Microsoft na E3 odluči predstaviti svoj Xbox iduće generacije koji je trenutno poznat pod kodnim nazivom ”Project Scarlett”). Osim toga, jedan od razloga zbog kojeg Sony, proizvođač Playstationa, izbjegava ovogodišnji E3 sajam mogao bi biti baš taj što će ove godine Microsoft možda puno toga najaviti.

Iako još uvijek nismo baš 100% sigurno u vezi toga što će nam Microsoft ponuditi na E3 u pogledu hardvera postoje velike šanse da ćemo na sajmu vidjeti novi Xbox One S All-Digital Edition. Navodno bismo isto tako trebali nešto više čuti i o XCloudu. Zasad se zna da je XCloud najnovija Microsoftova usluga za streaming i nova nadogradnja za Xbox Game Pass sustav pretplate koja se u posljednjih nekoliko mjeseci drastično povećala.

Malo manje vjerojatno (ali ipak postoji mogućnost) jest da bi Microsoft mogao na E3 pokazati demo HoloLens 2 na isti način kao što je to bio slučaj i prije nekoliko godina kada je ovaj komad hardvera bio uparen sa demo igrom Halo 5: Guardians. U pogledu igara ono što zasad pretpostavljamo jest to da bi nam Microsoft na E3 sajmu trebao predstaviti nove nastavke svojih više nego uspješnih igara kao što su Gears of War 5, Halo Infinite te novi naslov Forza-e.

Prošle godine Microsoft je najavio kupovinu nekoliko manjih tvrtki, uključujući i The Initiative, Undead Labs, Playground Games, Ninja Theory i Compulsion Games. Nakon što se kupovina završi i finalizira nadamo se da ćemo uskoro vidjeti nove naslove koje će ove tvrtke uspješno osmisliti i dovršiti (bez prevelikog uplitanja od strane Microsofta, nadamo se).

Elder Scrolls Blades
Elder Scrolls Blades

Bethesda na E3 2019

Bez obzira na planove koje ima Sony ono što sada znamo zasigurno jest da će se Bethesda pojaviti na E3 2019. S obzirom na to možemo očekivati više informacija od strane developerske tvrtke u nedjelju, 09.lipnja, s početkom u 05:30.

Što očekujemo od Bethesde?

Gotovo je sigurno da ćemo na novinskim konferencijama čuti neke novine vezane uz nadogradnje za The Elder Scrolls Online kao i nadogradnju za Fallout 76 (odnosno dva najnovija MMORPG-a koje je tvrtka nedavno pustila na tržište). Dodatne informacije isto tako trebali bismo čuti i o Doom Eternal, odnosno igri tvrtke ID Software.

Osim toga, najvjerojatnije bismo trebali čuti i vijesti o Bethesdinim besplatnim igrama kao što su Elder Scrolls Blades (igra bi trebala izaći na tržište u nastavku ove godine) kao i o The Elder Scrolls: Legends (druga bi trebala biti besplatna, kartaška igra koja bi po nekim stvarima i po mehanici igre trebala podsjećati na Hearthstone).

Nažalost, oni koji očekuju vidjeti neki trailer ili čuti neke novosti o sve više očekivanom The Elder Scrolls VI ili pak o Bethesdinom znanstveno-fantastičnom projektu pod nazivom Starfield će ostati razočarani. Bethesda zasad govori kako je još uvijek premalo vremena prošlo za objavu bilo kakvih novih vijesti o ovim dvjema igrama i tvrtka moli igrače za strpljenje.

Ghost of Tsushima

Sony na E3 2019

Ono što je zasad veliko iznenađenje i razočaranje (htjeli mi to priznati ili ne) jest da je gotovo 100% sigurno da Sony preskače ovogodišnji gamerski sajam. To isto tako znači da ćemo na nove vijesti o igrama kao što su The Last of Us Part II, Death Stranding ili Ghost of Tsushima morati pričekati.

Skull and Bones
Skull and Bones

Ubisoft na E3 2019

Ubisoft će se definitivno vratiti na ovogodišnji E3. Igra o kojoj znamo najviše i o kojoj bismo željeli doznati još više vijesti je svakako Skull and Bones (igra koja nas po mnogočemu podsjeća na Assassin’s Creed IV: Black Flag). Vrlo je vjerojatno da ćemo na E3 2019 nešto više čuti i o Beyond Good and Evil 2. Tko zna, možda dobijemo i prilike zaigrati je. No to su zasad samo želje.

 

Mario Maker 2

Nintendo na E3 2019

Iako Sonyja neće biti Nintendo će sigurno biti na ovogodišnjem E3 i to sa mnoštvom igara. Kada govorimo o igrama vrlo je vjerojatno da ćemo više informacija čuti i saznati o igrama kao što su Pokemon Sword and Shield i Animal Crossing. Ljubiteli Legende o Zeldi moći će se radovati Link’s Awakening Remakeu dok će oni koji vole avanture s Marijom moći uživati u Mario Makeru 2. No to nije sve! Od ostalih igara koje bi Nintendo do kraja ove godine trebao izbaciti na tržište tu su i Luigi’s Mansion 3, Fire Emblem Three Houses te Super Smash Brothers Ultimate DLC Character pack.

Svake godine E3 sajam donosi nam nova iznenađenja u pogledu tehnoloških novotarija i gamerskih poslastica. Nekoliko velikih tvrtki (kao što su Ubisoft, EA i recimo Square Enix) najčešće imaju puno toga za ponuditi, no to nije uvijek tako. Ove godine bi nam E3 sajam trebao ponuditi i novine nekih manje poznatih firmi, što je uvijek dobro. Ono što je zasigurno najveće iznenađenje ovogodišnjeg E3 sajma jest izostanak Sonyja. Koji su točno razlozi zbog kojih se Sony odlučio na izostanak?

Je li razlog toga davanje prostoru Microsoftu ili jednostavno Sonyju treba još malo vremena dok na tržište konačno ne izbaci svoje nove proizvode (ili barem konkretnije ideje o njima, s obzirom na to da već duže vrijeme postoje raznorazna ”šuškanja” o tome hoće li uskoro ili neće izaći Playstation 5)? Ne znamo, no ono što znamo da i bez obzira na Sony i ovaj E3 krije puno toga dobroga i puno onoga zbog čega ćemo željno čekati na lipanj i na početak još jednog E3 sajma!

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here