Nakon dugog čekanja koje je trajalo više od deset godina, konačno smo uspjeli dobiti neke opipljivije vijesti u vezi drugog nastavka igre STALKER. Da stvari budu bolje, na internetu su osvanuli i neki screenshotovi.

Prvi nastavak igre oduševio je ljubitelje svojom kombinacijom pucačine iz prvog lica i survival horor elementima. Svi koji su igrali STALKER: Shadow of Chernobyl znaju o čemu je ovdje riječ. Igra na prvu nije podigla puno prašine, no nakon što je, sada već pomalo i davne 2009. godine osvanula na tržištu, igrači su bili zapanjeni i oduševljeni onime što igra nudi. Danas, više od deset godina kasnije i dalje igramo s nostalgijom prvog STALKER-a i pitamo se hoće li (i kada bi mogao) na tržištu osvanuti nastavak. Jer kada se o ovakvim igrama radi onda jednostavno mora biti nastavka.

STALKER 2

STALKER 2 u izradi, igra bi trebala biti i bolja od originala

Dobre vijesti naziru se na obzorju svijeta videoigara. GSC Game World nedavno je objavio na internetu fotografije za koje tvrde kako potječu izravno iz drugog nastavka igre, koji je u izradi. Od vremena izlaska prvog STALKER-a pa sve do danas, na internetu je osvanulo mnoštvo glasina o tome kada bi drugi nastavak mogao izaći, bi li uopće mogao izaći i ako bi izašao, što bi sve u njemu moglo biti.

Ljubitelji igre bit će više nego oduševljeni ovim vijestima. Ono što će biti vrlo zanimljivo za vidjeti kod drugog nastavka igre jest to kako će programeri implementirati nove stvari, koje su u međuvremenu postale aktualne u videoigrama takve vrste, u novi STALKER. Koliko će drugi nastavak ”odudarati” od originala te hoće li se raditi o pravom nastavku ili o ”predstavku”, s kojim ćemo samo teoretski dobiti nastavak ono je što se mnogi pitaju. Toga su svjesni i programeri, koji su na svojoj Facebook stranici odlučili otkriti neke dodatne stvari.

Izjava na Facebooku ne govori puno, ali svim ljubiteljima igre daje razlog za nadu da STALKER 2 neće biti samo drugi nastavak ”reda rad”, već da će se raditi o pravom nastavku, koji će nastaviti u duhu prve igre. Developeri su izjavili kako će STALKER 2 ”nastaviti ondje gdje je STALKER 1 stao i da će čak biti i bolji od prvog nastavka u svakom pogledu”. Na koji način točno će to igra ostvariti zasad nam nije poznato. Isto tako, ne zna se niti približan datum kada bismo igru mogli očekivati (kao ni to za koje platforme bi igra mogla izaći na tržištu).

Što možemo vidjeti iz prvih screenshotova?

Prva stvar koju možemo vidjeti jest ta da će drugi nastavak i dalje biti jednako mračan i siv kao što je bio i prvi. Hrđavi, stari automobili u polu-uništenom stanju, neobična bića koja se naziru na slici te šumovita područja ukazuju na to da bi STALKER 2 zaista mogao biti, barem grafički, bolja verzija prvog nastavka.

STALKER 2 zasigurno bi nam dobro došao u ove dane kada smo prisiljeni na izolaciju i boravak kod kuće. No, tko zna koliko ćemo morati čekati dok ovu igru ne vidimo na tržištu. Nadamo se ne predugo!

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here