Legendarni zmajić Spyro trebao bi se vratiti na Playstation 4 konzolu u ”novome ruhu”.

U posljednje vrijeme mogle su se čuti glasine u vezi toga da bi avanture zmajića Spyre (ili po našemu- Špire) ponovno mogli vidjeti na konzolama i to točnije na Playstation 4 konzoli. Tvrtka koja navodno radi oko reizdanja stare-nove igre je ista ona tvrtka koja je bila zaslužna za razvoj i uspjeh još jedne megapopularne igre – Crash Bandicoota. Glasine govore o tome da, osim što je i novi Crash u razvoju, navodno usporedno s njime tvrtka radi i na ”oživljavanju” Spyroa za PS4.

Više različitih izvora govori o tome da Activision trenutno radi na trilogiji igre u kojoj smo uživali na starom Playstationu 1. Igra bi se trebala zvati Spyro the Dragon Trilogy Remaster, a s obzirom da se radi o reizdanju trilogije, logično je za očekivati da ćemo unutar nje ponovno moći uživati u prve tri igre, odnosno u Spyro the Dragon, Spyro 2: Ripto’s Rage i Spyro Year of the Dragon.

Spyro the Dragon Trilogy Remaster PS4

Isto tako prema onome što možemo saznati iz glasina, ove tri igre, to jest njihovo reizdanje bi trebale biti objavljene i najavljene negdje u nastavku ovog mjeseca. Kada bismo mogli te igre i zaigrati pitate se vjerojatno. Ako sve prođe po planu, nove-stare nastavke igre Spyro bismo trebali moći kupiti u trećem kvartalu ove godine kada bi ove igre trebale postati dostupne na tržištu.


Još neki od detalja u vezi reizdanja igara koje su se proslavile na PSOne konzoli i koje su utkale put 3D arkadnom žanru igara govore o tome da će igre, bez obzira na to što će se raditi o reizdanjima, sadržavati jako puno novih stvari. Grafika, efekti svjetla i sjena, novi soundtrack i potpuno nove animacije koje će po svemu biti prilagođene snazi i moći Playstationa 4 biti će samo neke od stvari, s time da to svakako neće biti sve što će reizdanje donijeti.

Developeri obećavaju neke stvari koje dosad nismo imali prilike vidjeti u originalnim igrama (sjetite se samo Resident Evila 1 za Playstation 1 i Resident Evila Remake iz 2002. za Gamecube konzolu), što će nesumnjivo povećati gameplay ionako odličnih igara.

Spyro the Dragon Trilogy Remaster će biti najavljen za Playstation 4 s podrškom za Playstation 4 Pro ediciju konzole i trebalo bi se raditi o ekskluzivnoj ponudi. Jedan od izvora je rekao čak da bi igra mogla biti u prodaju puštena u rujnu, što će se taman poklapati s dvadesetom obljetnicom igre Spyro the Dragon, jer je u rujnu 1998. na tržište izašao prvi nastavak avantura sa Spyrom.

Vrlo je vjerojatno to da će trilogija o Spyrou biti obrađena i redizajnirana kao što se to radi sa Crash Bandicoot N.Sane Trilogy igrom, s time da Activision ovo nije potvrdio. Bilo bi svakako dobro kada bi Spyro izašao što prije ove godine za PS4, jer ne sumnjamo da bi to donijelo veliko veselje i starim i novim igračima, a posebice ljubiteljima igara ovakvog tipa.

Hoće li rujan biti taj mjesec u godini – vrijeme će pokazati. Bilo kako bilo, ono što nas raduje jest to da nas u ovoj godini očekuje zaista pregršt odličnih igara. Spyro je samo jedna od njih.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here