Sony je najavio novu kolekciju PlayStation VR igara tijekom ove godine. Uključuje adaptaciju Doom 3 za virtualnu stvarnost, kao i naslove nekoliko uspješnih VR studija i nekoliko relativno novih pridošlica VR-u.

Sony je prošlog mjeseca najavio novu generaciju PSVR-a za svoju PlayStation 5 konzolu. Headset će se uz ostale nadogradnje isporučiti s redizajniranim kontrolerom, jednim kabelom umjesto originalne kabelske kutije i zaslonom veće rezolucije. No Sony još nije predstavio headset niti je ponudio mnogo detalja.

Doom 3 VR, jedini je naslov s preciznim datumom izlaska, lansirat će se 29. ožujka za PlayStation 4 i PlayStation 5. To je prilagođena verzija originalne pucačine iz 2004. uz dva nova proširenja, dizajniran za PSVR-ov dodatak pištolja. Kratka najava nudi pregled igranja i ažuriranu grafiku.

Ovo je druga Doom igra napravljena za PSVR, nakon originalnog Doom VFR-a iz 2017. godine. To također nije prvi put da se Doom 3 pojavljuje u VR-u. Igra je prvotno bila obećana u sklopu lansiranja Oculus Rift headseta, ali je otkazana uslijed tužbe nositelja prava na Doom ZeniMax. (ZeniMax je kupljen prošle godine od strane suparničkog Microsofta.)

Vertigo Games, tvorac zombi VR pucača Arizona Sunshine, donijet će nam svoj uradak “After the Fall” i na PSVR. Nakon što je najavljen još prije par godina, a trebao se predstaviti na jesen 2020. i na PSVR-u i na VR-u baziranom na PC-u. Prezentacija je odgođena zbog pandemije koronavirusa, i izlazak je pomaknut za početak 2021.

PlayStation VR također će podržavati i “I Expect You To Die 2” – nastavak uspješnog naslova, prvotno najavljenog za Steam u siječnju ove godine. Igra obećava iste bogate interaktivne zagonetke na temu špijuna kao i “I Expect You To Die” prva verzija, koja se dokazala kao jedna od najtrajnijih popularnih VR igara od svog pokretanja 2016. godine.

Ostale igre nisu previše poznate, ali su zanimljiv dodatak PSVR katalogu. Fracked je razvio nDreams, studio koji stoji iza pucačine na kajaku Phantom: Covert Ops. Nastavljajući formulu sport-plus-guns, njegova nova igra akcijska je pucačina izgrađena oko skijanja – zajedno s penjanjem, vožnjom zip-lajnom i mnoštvom akcije.

U nešto mirnijoj maniri dolazi nam Song in the Smoke iz programerskog studija Galak-Z 17-Bit. To je VR igra za preživljavanje koja se fokusira na snalaženje u prirodi od izrade oružja, lova i istraživanja u misterioznom svijetu. Najava pokazuje neke prekrasne krajolike i izgled misterioznih stvorenja, kao i luk i strijelu kao glavnu alatku za preživljavanje.

Piše: Z.K.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here