PUBG Mobile je napokon nedavno pušten u opticaj, a svi znamo što to znači. To znači da je vrijeme, da se svi mi koji još uvijek nismo, uključimo u bjesomučnu borbu za …. pa, u borbu.

A da bismo u toj borbi bili što učinkovitiji i što bolji treba nam i kvalitetna oprema, ali i znanje, to jest vještine koje su neophodne za preživljavanje. U nastavku ovoga članka ćemo govoriti baš o tome – o savjetima i trikovima kako što duže preživjeti u PUBG Mobile igri!

Prije nego što krenemo na najvažnije…

Za one koji su nedovoljno informirani recimo nešto ukratko o tome kakva je PUBG Mobile igra. Radi se u ”free-for-all” igri unutar koje oko 100 igrača bivaju stavljeni na otok koji je prepun oružja, opreme i raznoraznih ostalih stvari koje će vama kao igraču poslužiti u cilju koji se sastoji od kokanja protivnika i preživljavanja do kraja runde. Još jedna vrlo zanimljiva stvar kod igre jest ta što se igraća arena vremenom smanjuje, što na igrače stavlja dodatni pritisak i tjera ih na još bolje planiranje.

 

PUBG Savjeti i trikovi

I naravno kako biste preživjeli u takvom kaosu potrebno vam je svo moguće znanje i savjeti koji su dostupni. A za to smo tu mi. Savjeti će biti podijeljeni unutar nekoliko kategorija, počevši od spuštanja u grad.

U PUBG Mobile, prvi strateški potez započinje i prije nego što uspijete pronaći neko oružje i nego što dotaknete tlo. Ono što prvo trebate učiniti jest odabrati idealno mjesto za slijetanje. Postoje dva važna čimbenika koji na ovo utječu:

  • Svaka zgrada sadrži ogromnu količinu zaliha,
  • Svaki igrač želi zalihe i ako vas pronađu u zgradi htjeti će vas srediti.

Ono što biste vi kao igrač željeli jest sletjeti pored zgrade, zgrabiti zalihu i pobjeći. Ali ono što je važno jest izbjeći zgrade koje su najviše načičkane protivnicima. Umjesto toga sletite pored ”manje popularne” zgrade, odande uzmite zalihu i to je to. Ako se osjećate dovoljno hrabri, slobodno sletite u zgradu koja u sebi sadrži puno igrača.

Neki igrači bi to htjeli učiniti jer je to jedan od najjednostavnijih načina kako nabrzinu ”nabiti” nekoliko brzih killova. Ipak, ako ste početnik, to vam ne bih savjetovao jer umjesto da vi nanižete nekoliko brzih killova upravo vi biste mogli postati glineni golub i +1 kill za nekog od vaših protivnika.

 

pubg mobile

Prioritet je ući u neku zgradu i pronaći što bolju zalihu oružja i opreme.

Da, s obzirom na to da se PUBG zasniva na borbama, ono što je vama kao igraču najvažnije jest to da budete što bolje opremljeni. Zato bi vam drugi cilj, nakon slijetanja trebao biti pronalazak adekvatne zgrade (koja opet u sebi ima dobru opremu, ali nije baš natrpana protivnicima). Ako ste pronašli takvu zgradu, banite unutra i uzmite sve što pronađete.

Pronalazak oružja neka vam bude prioritet. Nakon toga se koncentrirajte na pronalazak pancirki i opreme za liječenje. Nakon što ste pronašli svo troje, možete početi isprobavati oružja i gledati si koje vam oružje najbolje odgovara. Ipak, prije nego što krenete u akciju skupite sve što možete skupiti i tek nakon toga krenite na treći savjet.

 

Dobro je koristiti automatske funkcije

Igranje akcijskih igara na pametnim telefonima, pogotovo onih koje od vas zahtijevaju brzo reagiranje može biti čudno. Dodirnici znaju čudno reagirati, a jedan djelić sekunde može značiti razliku između života i smrti. Zato je super stvar kod PUBG Mobile igre što ona u sebi ima nekoliko vrlo korisnih automatskih funkcija koje vam itekako mogu pojednostaviti igranje.

Jedna od njih je recimo funkcija za automatski sprint. Ova ikona se pojavljuje svaki puta kada trčite punom brzinom i može biti vrlo korisna.

Druga je recimo ”free look” funkcija. Ovo je u stvari funkcija koju recimo Fortnite nema, a sastoji se u tome da možete uokolo povlačiti ikonu malenog oka koja se nalazi malo ispod karte i koja će vam omogućiti da gledate ukolo i da promatrate svoj okoliš. Free look funkcija funkcionira i prilikom trčanja tako da je možete koristiti i gledati uokolo bez potrebe mijenjanja smjera.

Automatsko uzimanje zaliha ili ”auto-loot” je treća auto funkcija koju ne bi bilo loše koristiti i to što češće. Auto-loot funkcija se, kao što same riječi govore, sastoji u tome da će vaš lik automatski pokupiti sve zalihe do kojih dođe bez da vi kao korisnik trebate išta učiniti.

 

pubg mobilna verzija

Budite agresivni

Igrači koju su igrali PUBG na osobnim računalima ili recimo na Xbox One konzoli znaju koliko je dragocjeno i pametno kada igrate na način da se šuljate i da potajno sređujete svoje protivnike jer na taj način automatski sebi povećavate šanse za preživljavanjem i pobjedom. Ipak, ovakav pristup na mobilnoj verziji igre baš i neće funkcionirati. Razlog? Kontrole su manje precizne, što znači da je ”snajpanje” ili skidanje protivnika izdaleka i iz zaklona puno teže.

Umjesto da pribjegavate trčanju u zaslon svaki puta kada čujete paljbu, krenite u napad. PUBG Mobile je takva igra koja više cijeni agresiju i napadački stil igranja od šuljanja i snajperskog stila. Zato – krenite u napad!

 

Ciljajte i slušajte zvukove oko vas

OK, iako PUBG Mobile najveći naglasak stavlja na napadački način igranja to ne znači da trebate samo trčati i pucati bezveze. Ne. Dobro je i uvijek je korisno ciljati. Bezvezno pucanje će samo druge igrače upozoriti na vašu poziciju, a vjerujte mi- ne želite se odjednom boriti protiv 7-8 igrača (osim ako baš niste profi i ako PUBG Mobile nemate u malom prstu). Ciljanje će vam u devet i pol od deset situacija spasiti glavu. Onih pola situacije odnosi se na to kada promašite ”zicer”. To ako se  dogodi će u devet i pol od deset situacija značiti ”You are Dead” za vas. Zato ciljajte i pazite.

Druga stvar je da zvukovi koje čujete oko vas (kao i zvukovi koje vi ”ispuštate”) mogu puno toga reći o vašim protivnicima, kao što je koliko su udaljeni od vas i slično. Iz tog razloga bi bilo dobro PUBG Mobile igrati koristeći neke dobre slušalice i pazeći na one zvukove deset metara lijevo od vas.

PUBG, bez obzira na to radi li se o mobilnoj ili o konzolaškoj/računalnoj verziji igre je svakako hit i igra koja svakoga dana osvaja sve veći broj igrača. PUBG Mobile je to osvajanje samo odveo na novu razinu. S obzirom na to da postoje neke razlike između mobilne i ”ne-mobilnih” verzija igre, nije loše znati savjet-dva koji vam mogu život značiti (ili dodatni kill).

Jeste li već zaigrali PUBG Mobile?

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here