Kada je prije tri godine Capcom na tržište izbacio svoj Resident Evil 7, time je blago rečeno, ostvario pun pogodak. Osim što smo ponovno dobili survival-horor igru (za razliku od onoga što smo dobivali od 2005. i Resident Evila 4 pa sve do 2012. što je kulminiralo šestim nastavkom) koja je takoreći označila povratak korijenima, dobili smo i jedno vrlo dobro i zastrašujuće VR iskustvo u kojem i dandanas uživamo.

Nakon te 2017., Capcom se nije odmah bacio na osmišljavanje novih nastavaka. Umjesto Capcom je na tržište, prošle pa onda i ove godine, izbacio reizdanja dva vrlo uspješna i popularna nastavka iz vremena kada je Capcom mario za gamere i kada mu udovoljavanje mainstream tržištu nije bilo važno; Resident Evila 2 i 3. No Capcom je, barem za određeno vrijeme rekao ”stop” reizdanjima starih nastavaka; što znači da nam Capcom sprema novi nastavak franšize.

Resident Evil 8 trebao bi u sebi sadržavati kombinacije starog i novog plus to što će igra, prema riječima ljudi iz Capcoma, na najbolje moguće načine iskorištavati sve prednosti novih konzola. Evo što smo sve saznali o novom Resident Evilu 8. Mala napomena: članak sadrži spoilere vezane uz Resident Evil 7, tako da ako još niste igrali sedmi nastavak i ne zanimaju vas spoileri, najprije prijeđite igru.

Resident Evil 8

Datum izlaska

Capcom ne dopušta da čak i jedna godina prođe, a da na tržište ne izađe barem nekakva Resident Evil igra, DLC ili nešto slično, što će reći da je Capcom jako zauzet i plodonosan što se igara tiče. Slično vrijedi i za osmi nastavak RE-a. Ono što je zasad poznato jest to da Capcom svoj RE8 sprema za iduću godinu.

Neka predviđanja govore u prilog tomu da bismo osmi nastavak igre trebali vidjeti već u travnju 2021., odnosno godinu dana nakon izlaska Resident Evila 3 Remake, dok druga govore o tome da bismo RE8 mogli vidjeti tek na ljeto iduće godine. Bilo kako bilo, ono što je sigurno jest to da ćemo u osmom nastavku Resident Evila uživati iduće godine, što i nije tako daleko.

 

Glasine i najave

Resident Evil 8 ponovno će biti igra iz prvog lica

Resident Evil je uglavnom, kroz svoju povijest, bio poznat kao igra iz trećeg lica (ako, prije izlaska Resident Evila 7, izuzmemo Gun Survivore, Dead Aim, Umbrella Chronicles i Darkside Chronicles, no to su ”spin-off” naslovi, a ne dio glavne priče). To se uvelike promijenilo 2017., kada je Capcom po prvi puta na tržište izbacio neku svoju RE igru, koja je dio glavne priče i koja je pritom iz prvog lica.

Mišljenja u vezi takve odluke bila su mješovita; nekima to uopće nije smetalo i samo su čekali da Capcom konačno ponovno na tržište izbaci survival-horor Resident Evil, dok su oni drugi išli tako daleko da su rekli kako RE7, zbog toga što je iz prvog lica, čak i nije pravi RE. Svi oni koji su zavoljeli prezentaciju Resident Evila iz prvog lica, odnosno u stilu kako smo imali prilike vidjeti u RE7 i ovdje bi trebalo doći na svoje. Naime, Resident Evil 8 također bi trebao biti iz prvog lica, što će igri, ali i igračima pružiti neke mogućnosti, a programerima dati nove prilike da prestraše igrače.

Ako ste se bojali za vrijeme igranja RE7, Capcom obećava da ćete se za vrijeme igranja RE8 bojati još više. Tim više što će i osmi nastavak, baš kao i njegov prethodnik, imati u cijelosti podršku za virtualno igranje, koje će sa novim konzolama biti dodatno poboljšano i ispolirano. Sve u svemu, ako volite atmosferu i prezentaciju u stilu ”sedmice”, samo ljepše i fotorealističnije, onda ćete i sa ”osmicom” biti itekako zadovoljni.

Resident Evil 8

RE8 odvijat će se nekoliko godina nakon radnje RE7

Ono što je Resident Evil 7 donio, osim perspektive iz prvog lica, jest i nova priča, koja je na prvi pogled, bila u potpunosti nepovezana sa svime onime što smo dosad znali o Resident Evil svijetu. Avanture Ethana Wintersa i njegova potraga za nestalom ženom Mijom bilo je sličnije Silent Hillu, nego bilo čemu na što smo dosad naviknuli u RE igrama.

Tek kasnije, nakon DLC-a ”Not A Hero” i nakon pojave Chrisa Redfielda mogli smo vidjeti da se ponovno radi o biološkim oružjima (ovoga puta drugačije vrste nego što je to bilo dosad). Koja je točno uloga Ethana i Mije bila u cijeloj toj priči i danas nije do kraja razjašnjena, što je dobro, jer to znači da bi nam sve ”rupe” trebao popuniti novi nastavak. Tu dolazimo do najboljeg; ono što je svakako dobro u vezi RE8 jest to da će se pričom izravno nastavljati na sedmi nastavak.

U sedmom nastavku civil Ethan Winters otišao je u bespuća Luisiane ne bi li ondje pronašao svoju ženu Miu i spasio je od zloglasne obitelji Baker. Osmi nastavak izravno će se nastavljati na ono gdje je stala ”sedmica” i to nakon događaja iz scenarija ”Not A Hero”. Taj scenarij donekle je zaključio neke od događaja vezanih uz obitelj Baker, no isto je tako otvorio neka nova pitanja, ponajviše ona koja se odnose na novu ulogu zloglasne organizacije Umbrella Inc., ali i novu ulogu jednog od glavnih protagonista franšize, Chrisa Redfielda, što nas dovodi do sljedećeg.

Chrisa Redfielda

Povratak Chrisa Redfielda

Chrisov zadatak u DLC-u, kojeg su igrači naknadno mogli skinuti sa službene Capcomove stranice (ili sa Steam-a) besplatno, bio je pronalazak i hvatanje jednog od članova obitelji Baker, čime se on nastavljao na priču sedmog nastavka. DLC je bio znatno više akcijski orijentiran u odnosu na originalnu igru, što je nekima bila dobrodošla promjena, a nekima je išlo na živce, budući da smo opet dobili epizodu Resident Evila koja je bila previše akcijska za ono što bi RE trebao biti.

Jedna od stvari koja bi trebala obilježiti osmi nastavak bit će i povratak Chrisa Redfielda. Chris je od svog prvijenca u Resident Evilu 1 iz 1996. pa sve do danas, doživio ogromne promjene. Nekoć umjereno građen pripadnik specijalne jedinice S.T.A.R.S., Chris je u petom nastavku doživio prve velike promjene, postavši hodajuća gromada napumpana steroidima, koji je udarcima svojih šaka čak i stijenu bacio u lavu. Da, zvuči nevjerojatno i komično, no tako je bilo te 2009. godine.

Nakon toga, Chrisa smo idući puta vidjeli u vrlo dobrom Resident Evil Revelationsu i super-mega-neuspješnom Resident Evili 6, gdje se vratio u svoje više ”ljudske” gabarite. Koja će točno biti njegova zadaća u cijeloj priči zasad još uvijek nije poznato, s time da neke glasine govore o tome kako bi Chris mogao biti jedan od nekoliko igrivih likova. Hoćemo li i ovdje moći koristiti Chrisove blokove, protunapade i udarce kojima je uspio istući čak i zločestu stijenu ili će ovo biti normalniji i više survival-horor-orjentiraniji Chris Redfield, ostaje nam za vidjeti. No ono što je svakako dobro jest to što ćemo ponovno vidjeti jednog poznatog lika iz prijašnjih igara.

Resident-Evil-8

Resident Evil 8 trebao bi sadržavati paranormalne aspekte

Ovo je nešto što je izazvalo čuđenje kod jednog dijela publike i odobravanje kod drugog. Resident Evil 8 trebao bi u sebi sadržavati paranormalne aspekte, koji bi trebali dodatno doprinijeti horor elementima, ali i koji bi trebali biti dio novog virusa koji je osmišljen negdje u bespućima planina, negdje u svijetu. Ako se opet vratimo na RE7, sjetit ćemo se da je glavni negativac igre, djevojčica Eveline, imala telepatske moći, zahvaljujući kojima je imala sposobnost ući u umove svojih žrtava i od njih pretvoriti ono u što su se već pretvorili svi članovi obitelji Baker, osim Zoe.

Resident Evil 8 trebao bi ići dalje u tom smjeru, s time što bismo sada, umjesto telepatskih mogućnosti protivnika (koje su u RE7 bile moguće zbog zaraze) trebali vidjeti prave paranormalne stvari. Hoće li to značiti da ćemo se u RE8 boriti protiv duhova, demona i ostalih mračnih sila, zasad nije poznato. Ono što je poznato jest to da će neki od neprijatelja biti vukodlaci, što nas dovodi do sljedećeg.

 

Resident Evil 8 sadržavat će nove neprijatelje, od kojih će neki biti vukodlaci

Ono što je već neko vrijeme predmet šuškanja i predviđanja ispalo je da će biti istina. Naime, RE8 će kao neke od neprijatelja s kojima ćemo se morati boriti, sadržavati vukodlake. Hoće li to biti vukodlaci nastali onako kako vukodlaci nastaju u mitovima i horor pričama ili će se ponovno raditi o nekakvom virusu, zasad nije poznato. No ono što jest poznato jest to da će biti zastrašujući i da će definitivno zagorčavati život glavnim likovima igre.

 

U Resident Evilu 8 ponovno ćemo moći igrati sa Ethanom

Prema onome što smo mogli dosad vidjeti i čuti iz trailera i pročitati iz najava, postoje veliki izgledi da ćemo u RE8 ponovno igrati sa Ethanom, protagonistom iz RE7. Neke glasine čak govore u prilog tomu da ćemo u ”osmici” moći igrati sa tri protagonista i da će jedan od njih biti i Claire.

 

Resident Evil 8 bit će mračniji i ljepši od svih dosadašnjih RE igara

S obzirom na to da Capcom osmi nastavak RE igre planira, osim za PS4, Xbox One i Windowse, izbaciti i za PS5, Xbox Series X, ono što možemo očekivati jest to da igra bude grafički i zvučno na vrlo visokoj razini. To se uostalom moglo vidjeti i iz najavnog trailera. Grafika likova i svijeta općenito izgleda fenomenalno, što znači da bi RE8 mogao oduševiti, osim po priči i u svom grafičko-auditivnom aspektu.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here