Capcom i Facebook zajednički su objavili na predstavljanju Resident Evila 4 VR kako će igra imati svoju ekskluzivu za Oculus Quest 2 VR naočale. Radi se o suradnji Capcoma s tvrtkom Oculus Studios (u vlasništvu Facebooka) koja je proizvela navedene naočale te tvrtkom Armature Studio poznatoj po radu na novim verzijama igara kao što su Bayonetta i Vanquish iz 2020. godine.

Svoj doprinos izradi igre svakako je donio i Facebook Reality Labs, tim istraživača, developera i inženjera koji se bave razvojem AR i VR platformi. Zasad mnoge informacije o igri nisu poznate, ali više o njoj bi se moglo saznati na livestreamu Oculusa koji će u potpunosti biti posvećen igrama i najavljen je za 21. travnja na platformama Twitch i YouTube. Dotad je kratki pregled igre dostupan na službenom traileru:

Resident Evil franšiza slavi svoju 25-u godišnjicu i tom prigodom se krenulo u izradu remakea Resident Evila 4 iz 2005. godine koji će isključivo biti prilagođen za VR. Jedna igra iz serijala je već imala svoju VR premijeru, a radilo se o Resident Evilu 7 čija je verzija za Playstation VR naočale izašla u 2017. godini.

Resident Evil 4 VR bit će u prvom licu i kontrolerima će se upravljati lijevom i desnom rukom glavnog lika Leona S. Kennedya. Poznato je da će se pokretima kontrolerima upravljati s aktivnostima kao što su ciljanje pištoljem, vađenje puške ili rukovanje nožem, a kako je u igri sve prilagođeno VR perspektivi, nagađa se kako će se pomoću ruku moći manipulirati predmetima u okolini te rješavati zagonetke.

Oculus Quest 2 su VR naočale tj. uređaj za virtualnu stvarnost s impresivnom rezolucijom od 1832×1920, 6 GB radne memorije te postoje dvije verzije proizvoda na tržištu s integriranom memorijom od 64 i 256 GB. Za sve one koje uređaj zanima korisna je informacija kako je dostupan u Hrvatskoj po cijeni koja se kreće između 3500 i 4500 kuna.

Piše: E.M.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here