Novo reizdanje Resident Evila uskoro nam se bliži. Igra bi 03. travnja na tržištu trebala osvanuti i to za PS4, Xbox One i Windows računala (ako želite isprobati igru kroz igrivi demo, njega možete slobodno skinuti sa Capcomove službene internetske stranice).

No, stvari za japansko-američku tvrtku izgleda da neće proći kako je to bilo najprije planirano. Naime, zbog svih događaja u svijetu vezanih uz korona virus, postoje nagađanja da bi RE3 Remake mogao biti malo odgođen. O kakvom se vremenskom periodu točno radi, ne zna se, no Capcom nije isključio tu mogućnost.

Ono što je Capcom priznao jest da bi neka tržišta mogla dobiti svoje Resident Evil 3 Remake kopije, ali u znatno nižem broju nego što se to očekivalo. Europa bi izgleda mogla biti zahvaćena ovime, budući da je korona virus teoretski ovdje najrašireniji, a Capcom je toga itekako svjestan.

Na svojoj najnovijoj objavi na Twitteru, Capcom je upozorio na smetnje koje su se dogodile u vezi opskrbe igrama (što je uzrokovano korona virusom). Ako se to zbroji sa odredbama vlada država o zabrani kretanja, zatvaranju granica i ostaloga, to bi sve zajedno moglo dovesti do toga da korisnici u Europi možda i ne dobiju svoj primjerak reizdanja trećeg nastavka Resident Evila u vremenu kada je to planirano, odnosno 03. travnja.

Resident Evil Resistance

Capcom nije jedini koji se priprema na odgodu isporuke u određene dijelove svijeta

Capcom nije jedini koji se sprema na eventualne odgode u vezi isporučivanja svojih proizvoda. Square-Enix, tvrtka koja je zaslužna za sve nastavke RPG naslova Final Fantasy, također je izjavila kako je vrlo lako moguće da neće baš sve regije svijeta moći igrati njihovo reizdanje Final Fantasyja 7 na prvi dan, odnosno na dan kada će igra službeno izaći na tržište.

Capcom se nada da će uspjeti pronaći rješenja i da će, ako do odgode ili smanjenja količine primjeraka dođe, svi igrači koji budu željeli kupiti RE3R to i moći učiniti najkasnije do sredine travnja.

 

Resident Evil 3 Remake Demo je vani

Korona virus je i dalje u punome jeku (barem što se medijskih natpisa tiče), što dovodi do različitih posljedica na svjetskim tržištima. Ograničenje kretanja stanovništva, ali i roba i usluga, zatvaranje granica i samoizolacije koje se preporučuju ne bi li se stalo na kraj COVID-19, pokazuju svoje pozitivne, ali i negativne strane.

Pozitivne su te da se virus, polako ali sigurno pobjeđuje. Oboljelih je sve manje, no kakvo će stanje sve ove mjere uzrokovati za tržište, samo možemo nagađati. Reizdanje trećeg nastavka Resident Evila podignulo je puno prašine otkako ga je Capcom najavio još sredinom prošle godine.

Najava da će igra izaći 03. travnja 2020. godine osvanula je u prosincu i podignula buru oduševljenja, kako među starim tako i među novim ljubiteljima franšize. Hoćemo li ili nećemo moći zaigrati Resident Evil 3 Remake 03. travnja, kako je bilo i planirano, ostaje nam za vidjeti. Ono što je dobro u cijeloj toj priči jest to da je Capcom u opticaj pustio demo verziju igre (koja nije ograničena vremenom kao što je to bilo kod RE2 Remake), tako da barem možemo nesmetano uživati u njoj.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here