Dani kada su se mobilne igre najviše vrtjele oko 2D puzzle igara i primitivnih pixela su iza nas. Današnji moderni pametni telefoni, često nude takve grafičke specifikacije da bi im na tome često puta pozavidjeli i igrači igara na konzolama i osobnim računalima. Ako imate neki od skupljih, a onda samim time i boljih pametnih telefona vrlo je vjerojatno da ćete barem jednom isprobati neku od zahtjevnijih 3D igara. Ako nećete – trebali biste.

Mi ćemo u nastavku ovoga članka nešto više reći o igrama za Android platformu koje su grafički vrlo impresivne. Ako tražite neku ”lijepu” 3D igru, gamer ste i željeli biste je igrati na svom Android pametnom telefonu (ili tabletu) odaberite neku od ovih.

 

Shadowgun Legends

Shadowgun Legends je posljednja igra koja je izašla od strane developera Madfinger Games (to jest od istog onog developera koji je bio zaslužan za igru Dead Trigger 2). Radi se o pucačini iz prvog lica i o igri koja je prava vizualna poslastica u svakome smislu.


Grafikom igra podsjeća na naslove kao što su Halo i Destiny, što je samo pokazatelj koliko je igra grafički napredna.

 

Tekken Mobile

Tekken Mobile je mobilna verzija popularne tučnjave sa konzola i jedne od igara koje su obilježile jedan žanr, u ovome slučaju žanr tučnjava. Premda igra tehnički nije baš najdotjeranija i ima joj se što za prigovoriti, grafički je gotovo pa besprijekorna.

Gledajući kako izgledaju likovi Tekkena Mobile gotovo da i ne možemo vidjeti neku razliku između njih i istih likova sa verzija igara koje možemo igrati na konzolama ili osobnim računalima.

Ako želite igrati grafički maksimalno dotjeranu 3D tučnjavu koja je tehnički vrlo dobra i pritom imate dovoljno brz pametni telefon koji ima više od 4 GB slobodnog prostora, pokušajte s Tekkenom Mobile. Igra je sama po sebi besplatna, s time da se neke dodatne stvari plaćaju.

 

 

PUBG Mobile

Player Unknown’s Battleground ili kolokvijalno poznat pod imenom PUBG jedna je od igara koje su u posljednjih godinu dana privukle ogromnu pažnju, što grafičkim mogućnostima, što novim pristupom igre i definiranjem novog ”battle royale” (ili tim protiv tima) žanra koji do dolaska ove i još jedne igre, nije bio poznat. PUBG je svoj uspjeh započeo na Xboxu, Playstationu 4 i osobnom računalu da bi od ove godine igra konačno postala dostupna i na pametnim telefonima (i iOS i Android platformama).

Glavni cilj u igri je, nakon što se padobranom spustite u veliku arenu (koja izgleda kao veliki otok) da sami ili u suradnji s drugim igračima pobijedite tako što ćete srediti druge igrače i ostati ili jedini igrač iz tima ili općenito jedini koji je preživio. Hrpetina različitih oružja koja se razlikuju po različitim atributima, kao što su domet, snaga, glasnoća, brzina i sl., poboljšanja za likove, načini građenja utvrđenja, taktiziranje, udruživanje s drugim igračima – sve ono u čemu igrači mogu uživati na konzolama i osobnim računalima sada je dostupno i na pametnim telefonima.

I da stvar bude bolja, igra grafički izgleda vrlo impresivno! OK, možda nije baš kao one verzije sa konzola/osobnih računala, ali niti ne zaostaje puno. S obzirom na činjenicu da njezin glavni i najveći rival- Fortnite: Battle Royale još uvijek nije izašao na Androidu, PUBG je svakako igra koja je u pogledu dostupnosti svakako u prednosti.

 

Lineage II: Evolution

Volite li MMORPG igre? Ako volite, što mislite o japanskim ili korejskim igrama istog žanra? Lineage II: Evolution je korejski Massively Multiplayer Online Role Playing Game i igra koja se najviše ističe baš svojim vizualnim efektima. Lineage II može odjednom sadržavati i do 100 igrača na jednoj mapi.

Ako imate dovoljno brz i snažan pametni telefon i ako vam se igra grafički prekrasan MMORPG naslov čija je priča manje važna (jer priča u takvim igrama i nije najvažniji segment, više su važne neke druge stvari), zaigrajte Lineage II: Evolution.

 

Warhammer 40 000: Fireblade

Ako želite zaigrati megapopularnu igru razvijenu od strane Game’s Workshopa koja je smještena u svemir koji u sebi objedinjuje gotičke elemente i znanstvenu fantastiku i koja još k tome izgleda za prste polizati, zaigrajte ovu igru.

U Warhammeru 40 000: Fireblade preuzeti ćete ulogu Carskog viteza, odnosno ogromnog humanoidnog robota (ili mecha). S obzirom na to da ćete igrati s robotom logično je za zaključiti da ćete kao robot moći na raspolaganju imati širok spektar oružja, počevši od običnih strojnica, pa sve do bacača svega i svačega.

Misija vas kao viteza svjetla? Pobiti što je moguće veći broj hordi divljih i nadasve zlih izvanzemaljaca koji su tu kako bi donijeli kaos, dok ste vi tu kako biste donijeli mir i ravnotežu. Grafički odlična, Warhammer 40 000: Fireblade je prava igra ako volite brzu akciju na zaslonu s mnoštvom oružja i još više protivnika.

 

Dead Trigger 2

Ubijanje hordi zombija i prelaženje nivoa je nešto za što će neki s punim pravom moći reći da je dosadno i pomalo repetativno. To je tako jer danas jednostavno imamo toliko igara na temu zombija da je to gotovo nevjerojatno. Ali, ono što se treba priznati jest to da, iako postoji velik broj zombi igara, nije svaka od njih kvalitetna.

Dead Trigger 2, ne samo da je kvalitetna igra na tematiku ubijanja nemrtvih stvorenja, već i jako dobro izgleda. Ako tome dodamo činjenicu da se radi o igri koja je osmišljena za Android platformu, da igra radi jako fluidno, da nema zapinjanja i da je jako zabavna onda bismo za Dead Trigger 2 svakako mogli reći da se radi o odličnoj igri. Dead Trigger 2 je igra koju trebate zaigrati ako volite zabavne, oku-ugodne, zombi akcijske pucalice.

 

Middle-earth: Shadow of War

Ljubitelji hack and slash žanra igara kakav je Middle-earth: Shadow of war će se svakako naći kao na domaćem terenu igrajući ovu igru.

Horde divljih orkova, likovi iz Shadow of War igre koja je izašla prije toga za konzole i osobna računala i akcija (koja nije toliko sveobuhvatna kao na konzolama i osobnim računalima, ali je opet impresivna, pogotovo ako uzmemo u obzir da je to LOTR igra za pametne telefone), a sve to omotano u lijepu grafiku je ono što vas očekuje u mobilnoj verziji Middle-earth: Shadow of War igre.

Piše: I.H.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here