Svake godine Valve, kompanija koja stoji iza popularne gaming platforme Steam, objavi listu naslova koji su se najviše prodavali u toj godini. I upravo su objavili tu listu, pa ju mi donosimo vama!

Pošto je Steam izuzetno popularan u (PC) gaming zajednici, ova lista je prilično relevantna i pokazuje ono što se igra, što će se igrati još mjesecima i što gameri vole igrati. Naravno, ova lista ne uključuje igre kupljene na Originu, GOG-u (Good Old Games) i Epic Games Storeu, niti igre kupljene direktno sa stranica izdavača igara. No, svejedno je lista odlična.

Nažalost, Steam nikada ne daje podatke o broju prodanih primjeraka određene igre, ali ih podijeli u 4 grupe, a to su: Platinum, Gold, Silver i Bronze. Bilo bi mnogo bolje kada bismo znali koliko milijuna prodanih primjeraka igru stavlja u Platinum skupinu, ali za to ćemo možda morati pričekati još koju godinu dok Steam ne odluči i taj podatak podijeliti s nama.

Platinum razred

Malo niže imate popis Platinum igri, no zapravo ta lista i ne iznenađuje. Kao što vidite uključuje naslove kao što je GTA V, DotA 2, Civilization … igre koje su bile u fokusu javnosti ove godine. Samo GTA V je zaradio abnormalne desetke i stotine milijuna dolara. No, da ne dužimo, pogledajmo popis najprodavanijih igara u 2018:

Gold razred

U drugi, Gold razred ušle su igre koje su se dobro prodavale, ali ne dovoljno da budu među “elitnim” naslovima. Tu se nalaze 3 odlične igre, a to su Witcher III, Assassin’s Creed origins i Cities Skylines.

 

Piše: B.P.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here