Dobre vijesti u vezi nadolazećih igara za ovu godinu su te što bi ove godine trebalo izaći brdo kvalitetnih naslova. Loše vijesti su te što bi nas u uživanju u tim dobrim naslovima mogle ograničiti dvije stvari: nedostatak slobodnog vremena i paučina u novčanicima.

Bilo kako bilo, ova godina bi za gamere po mnogo toga trebala biti plodonosna, a u nastavku saznajte i zašto. Donosimo vam sedam genijalnih naslova za 2018. godinu – za konzole i osobna računala!

 

Sea of Thieves

Datum izlaska: 20.03.2018.

Platforme: Xbox One i PC


Volite li gusare? Ljuljanje brodova, rum, šeširi, barske tučnjave, prsate konobarice i lov na blago – sve ono što jedan ljubitelj ovakvih igara može poželjeti. Uskoro se bliži vrijeme kada ćemo punim plućima moći udahnuti taj morski zrak i krenuti u avanture kakve nismo vidjeli niti u Piratima s Kariba.

Sea of Thieves bi igra koja bi trebala utjeloviti sve ovo i još puno toga više. FPS koji to nije koji bi u kombinaciji sa co-op elementima trebao svim ljubiteljima moreplovstva na ne baš legalan način donijeti ono na čemu će se svaki igrač osjećati ”kao doma”. Još samo mjesec dana.

 

Far Cry 5

Far Cry 5

Datum izlaska: 27.03.2018.

Platforme: PS4, osobna računala, Xbox One

Ono što se zasad trenutno zna jest to kako se Far Cry 5 neće odvijati u nekom zabačenom dijelu svijeta kao što je to bio slučaj kod njegovog prethodnika. Umjesto toga peti nastavak ove franšize bismo mogli zaigrati na ulicama Sjedinjenih Država, točnije izmišljenog grada Hope Countyja u saveznoj državi Montani.

Kako to obično biva, država Montana je bačena u kaos, a svemu tome ”kumuje” tajni kult poznat pod imenom Project Eden’s Gate, čiji je karizmatični i nadasve ludi vođa pod imenom Joseph odlučio stvari uzeti u svoje ruke, stvoriti svoju miliciju i pokazati svijetu da je kraj blizu. Akcija, akcija i još malo akcije (i psi) je ono što vas i nas očekuje u novom, petom nastavku Far Cry igre. Tko voli nek’ izvoli!

 

God of War

Datum izlaska: 20.04.2018.

Platforme: Playstation 4

Najnoviji nastavak poznate igre o bogu rata iz grčke mitologije Kratosu izaći će 20. travnja, bez ikakvih nastavaka, dodataka imenu ili brojeva. Umjesto toga novi nastavak će se jednostavno zvati – God of War. Kako to obično biva, svaki novi nastavak treba donijeti i nešto novo. Kod GoW igre se to ”novo” odnosi na nova mitološka bića koje naš (sada bradati) Kratos treba pobijediti i vratiti svijet u ravnotežu.

Ovoga puta raditi će se o nordijskom božanstvu (ili biću) kojeg će Kratos uz pomoć svog sina Atreusa trebati savladati. Kako će novi lik doprinjeti dinamici igre i kako će izgledati nove avanture sada već vremešnog Kratosa vidjeti ćemo za otprilike dva mjeseca.

 

Vampyr

Datum izlaska: 05.06.2018.

Platforme: Playstation 4, osobna računala, Xbox One

Posljednja recimo to tako dobra ”vampirska” igra bila je Vampire The Masquerade: Bloodlines. Radilo se i igri iz 2004. godine. Oni koji su ju igrali i koji vole ovakvu vrstu igara znaju o čemu govorim. Oni koji nisu – njima nema niti veze jer bi Vampyr ovakav žanr trebao dovesti do potpuno nove razine. Mjesto radnje: London. Vrijeme radnje: 1918. Igrač koji preuzima ulogu nedavno ugriženog mladića po imenu Jonathan Reid.

Ono što posebno intrigira u vezi ove igre jest to što ćemo je moći igrati na dva potpuno različita načina: moći ćemo biti ”dobar” ili klasični, zao vampir. Kao dobar moći ćemo spašavati nedužne živote građana Londona i uz to pomagati pronalasku lijeka za smrtonosnu gripu. Kao zao vampir ugađati ćemo žudnji svoga tijela za krvlju nedužnih žrtava. Sve u svemu zanimljivo i neobično, ali svakako nešto na što jedva čekamo.

 

Detroit: Become Human

Datum izlaska: ožujak ili travanj 2018.

Platforme: Playstation 4

Detroit: Become Human je avantura iz bliske budućnosti (nešto kao igra, to jest demo verzija pod nazivom Kara tech demo kojeg je Sony demonstrirao prije nekoliko godina). Kara, uz još dva lika će biti jedan od igrivih likova s kojima ćemo imati prilike igrati ovu igru.

Zasad u vezi ove igre nema puno informacija osim toga da će se cijela igra bazirati na tome da troje androida trebaju postati ljudi (kao što i naslov nalaže). Kako će to sve izgledati, vidjeti ćemo na proljeće kada bi ova igra trebala izaći. Za sve ljubitelje cyberpunk avanturističkih igara Detroit: Become Human bi mogao doći kao šlag na torti.

 

We Happy Few

Datum izlaska: ljeto 2018.

Platforme: Xbox One, Playstation 4, osobna računala

Što mislite o igri u kojoj preuzimate ulogu nepoznatog protagonsta kojemu je glavni cilj otkriti što se to događa u svijetu koji po mnogočemu podsjeća na BioShock (s time da se igra odvija nadzemno i da je mjesto radnje fiktivni engleski grafić po imenu Wellington Wells) i gdje njegovi stanovnici svakodnevno trebaju uzimati haluciogenu drogu po imenu ”Joy” (ili Radost) kako bi bili smatrani i označeni kao ”normalni”? Dugačka rečenica?

Znam da jest, ali tako se otprilike u jednom dahu može objasniti sve ono što nas očekuje u ovom zanimljivom i nadasve ludom (doslovno) survival hororu koji nas očekuje ovog ljeta. Survival komponenta bi u ovoj igri trebala maksimalno doći do izražaja jer da biste preživjeli nasrtaje i progone ”normalnih” žitelja Wellington Wellsa trebati ćete se poslužiti s bilo čime na što naiđete. Ako želite igrati neobičan horor onda je ovo svakako naslov za vas.

 

Mega Man 11

Datum izlaska: kraj 2018.

Platforme: Nintendo Switch, osobna računala, Playstation 4, Xbox One

Novi Mega Man izgleda bolje nego ikada i sadrži više nego ugodnu kombinaciju starog i novog. S obzirom na to da je od izlaska originalne igre prošlo više od trideset godina, Mega Man 11 će biti u punom 2.5D-u, samo što će sva akcija, skakanje, inventivni bossevi i naravno težina (po kojoj je Mega Man serijal poznat) izgledati ljepše i ispoliranije. Za sve ljubitelje skakalica i pogotovo fanove Mega Mana – Mega Man 11 je nešto što ne bi smjeli propustiti.

Naravno neke igre nismo naveli jer su neke igre (pogotovo one za osobna računala) opisane i spomenute u jednom od naših proteklih članaka. Ipak i po ovih sedam naslova možemo vidjeti kako će 2018. godina biti vrlo obećavajuća i kako nas očekuju igre koje će nam po tko zna koji puta potrošiti i vrijeme i novac.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here