Prije otprilike dvadeset godina, sjedili smo u svojim naslonjačima, čvrsto držeći u rukama kontrolere tada novih konzola Sega Dreamcast i Playstationa 2. Mislili smo da je to to što se tiče gaminga, da igranje igara ne može biti na boljoj i višoj razini.

No, dva desetljeća kasnije, stariji i nadam se mudriji, nekoliko smo se puta uvjerili u to koliko tehnologija može napredovati i kako je doslovno samo nebo granica. U drugim aspektima života to možda ne vrijedi, no ako ste gamer od djetinjstva i sada ste u tridesetim godinama, onda ćete se sigurno složiti sa mnom kada kažem da je dobro biti ”gamerski veteran”.

Stigla nam je nova godina, stigao nam je i novi mjesec, koji je već zagazio u svoj drugi tjedan, a samim time, stigle su nam i neke nove igre koje ćemo željeti zaigrati. Koji su nam hitovi dostupni (i koji će nam tek biti dostupni) u siječnju koje ćemo željeti i morati odigrati, pročitajte u nastavku ovog članka.

 

Monster Hunter World Iceborne

Monster Hunter World: Iceborne

Platforme: Windows računala

Datum izlaska na tržište: 09. 01. 2020.

Prije samo nekoliko mjeseci, Capcomova super-popularna igra u kojoj su više nego odlično objedinjeni žanrovi RPG-a i akcije, dobila je svoju ekspanziju. Ona je najprije postala dostupna za konzole (Playstation i Xbox), da bi nekoliko mjeseci kasnije konačno i Windows igrači mogli uživati u svemu onome u čemu uživaju ”konzolaši”.

Iceborne je je ekspanzija koja će igračima donijeti nova područja (smrznutu divljinu, koja je prethodno bila nedostupna), nova čudovišta i mnoge druge nove izazove. Kako bi stvari bile još bolje i još igrivije, programeri su u Iceborne ekspanziju odlučili uvesti i mnoštvo nove opreme, kao i nove sposobnosti likova. Ako volite Monster Hunter igru ili općenito ako tražite jedan dobar akcijski RPG za ove sve hladnije, zimske dane, s ovom igrom nećete promašiti.

 

 

Dragon Ball Z Kakarot

Dragon Ball Z: Kakarot

Platforme: Windows računala, Playstation 4, Xbox One

Datum izlaska: 17. 01. 2020.

Svim igračima tučnjava poznate su i Dragon Ball igre. Dragon Ball serijal je u svom gamerskom smislu, kako je vrijeme prolazilo doživljavao i proživljavao različita razdoblja. Od odličnih igara (ponajprije Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi), do onih koje želimo zaboraviti (Dragon Ball: Final Bout), avanture Son Gokua i njegovih prijatelja bile su šarolike.

No, budući da su novije igre odlično prihvaćene od strane igrača, nema razloga da programeri ne izrađuju nove nastavke, koje se temelje na novim nastavcima serijala i/ili filmovima. Dragon Ball Z: Kakarot akcijska je igra sa RPG elementima. S obzirom na to da se radi o tučnjavi na DBZ način i u ovom Dragon Ballu moći ćemo očekivati munjevito-brzu akciju, ogroman broj kombo poteza i novu priču. No, osim akcijskih, bit će i onih opuštajućih dijelova igre.

Igrači će, nakon što se umore od borbi, moći uživati i odmarati radeći različite druge aktivnosti (spominje se čak i pecanje). Plus, igra će sadržavati ogroman broj ”side-questova”, koje ćemo moći rješavati neovisno o priči. U novom DBZ-u i novim avanturama Gokua, Krilina i Vegete moći ćemo uživati za desetak dana, kada igra službeno izlazi na tržišta.

 

Tokyo Mirage Sessions #FE Encore

Tokyo Mirage Sessions #FE Encore

Platforme: Nintendo Switch

Datum izlaska: 17. 01. 2020.

Tokyo Mirage Sessions #FE Encore neobična je i pomalo čudna kombinacija megapopularnih igara koje su se već proslavile na Nintendovoj platformi: Fire Emblem serijala, kao i Shin Megami Tensei. Premise priče glase: zla bića iz alternativnih stvarnosti pod nazivom ”Mirage” (ili ”Mirages” u množini) uzrokuju različite probleme u modernom Tokyju. Kako bi se prijetnjama iz zlog svemira stalo na kraj, nekolicina tinejdžera uz pomoć dobroćudnih ”Miragea”, surađuju zajedno ne bi li zaštitili ljude od prijetnje.

Igra je klasičan RPG na poteze, a ako volite RPG-ove u kojima ćete najveći dio vremena provoditi u različitim ”dungeonima”, istraživajući i ”farmajući” za nova oružja i opremu, a još k tome posjedujete i Nintendo Switch, onda je ovo igra koju svakako ne biste smjeli propustiti.

 

Journey to the Savage Planet

Journey to the Savage Planet

Platforme: Windows računala, Xbox One

Datum izlaska: 28. 01. 2020.

Ova, komična, ali vrlo zabavna i brza pucačina odvest će vas u avanture koje se odvijaju na udaljenim, izvanzemaljskim svjetovima koji su ispunjeni isto tako izvanzemaljskim raznolikostima i zanimljivostima. Vi kao igrač preuzimate ulogu jednoga od istraživača izvanzemaljskih svjetova. No nedugo nakon slijetanja na jedan od planeta i nakon nekih ne baš milih događaja, uglavnom ćete biti prepušteni sami sebi.

Kažem uglavnom jer je igru moguće igrati i u kooperativnom načinu, ako želite. Ako ste više ”samac” i ako želite nesmetano istraživati ”Divlji planet” i otkrivati što ste to točno događa i koja je vaša uloga u tome, možete igrati i tako, izbor je na vama. Ova vrlo zanimljiva, ali i nejasna igra na tržište nam izlazi krajem mjeseca.

 

 

Pillars of Eternity II Deadfire

Pillars of Eternity II: Deadfire

Platforme: Playstation 4 i Xbox One

Datum izlaska: 28. 01. 2020.

Za kraj siječnja ostala nam je još jedna, potencijalno izvrsna igra (barem ako ćemo prosuđivati prema prethodniku), koja je rezervirana samo za Playstation 4 i Xbox One konzole. Riječ je o nastavku originalne Pillars of Eternity igre. Budući da je riječ o nastavku, igra nastavlja točno ondje gdje je original stao. Točnije, početak drugog nastavka započinje nekoliko godina nakon završetka priče prvog, što znači da ništa nećemo propustiti što se priče tiče.

Igra započinje tako što je glavni lik (koji je ujedno i igrivi lik) ”na rubu”; životna esencija samo što nije istekla, ali postoji nada. Lik dobiva još jednu priliku za životom, ali pod jednim uvjetom: svoj život mora staviti na raspolaganje božanstvu. Nedugo nakon sporijeg početka, igrač postaje umiješan i upleten u sukobe moći različitih božanstava. U tom ”sukobu titana” jednina prilika koju glavni lik ima jest okupiti saveznike i krenuti u boj.

Baš kao i originalan Pillars of Eternity i njegov nastavak bit će RPG igra na poteze, sa ogromnim naglaskom na izborima koje igrač može donijeti tijekom igranja. Ovisno o izborima igrača, igra će se odvijati u jednom od više dostupnih smjerova. Ako volite RPG igre s bogatom i kompleksnom pričom, gdje će vaš smisao za strategiju doći do maksimalnog izražaja, onda je ovo igra koju ne biste smjeli propustiti.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here