Android TV polako, ali sigurno preuzima tržište i sve se više približava korisnicima kao odličan streaming box alat. Razlog zbog kojeg je Android TV toliko uspješan (i zbog kojeg će postati još uspješniji) leži u odličnom Nvidia-inom Shield sustavu zbog kojeg je Android TV jedan od streaming izbora za Kodi, ali i za Amazon Fire TV.

Ipak, kada govorimo o Android TV sustavu, onda ne govorimo samo o streaming live TV sustavu putem video aplikacija. Android TV je isto tako dobar i za igranje igara, čiji broj sve više raste iz dana u dan. Igre koje su dostupne na Android TV-u idu od različitih konzolaških klasika kao što je recimo Sonic the Hedgehog pa sve do modernih naslova koje smo imali prilike igrati na novijim konzolaškim sustavima.

U nastavku članka ćemo nešto više reći baš o odličnim Android TV igrama koje, nakon što ih instalirate će vas držati ”zalijepljene” za ekrane satima. Pa- krenimo!

 


Sonic the Hedgehog 2

  1. Sonic the Hedgehog 2

Sonic je jedna od igara-ikona svoga vremena. Igra koja je po mišljenjima i tržišta i igrača  bila ocijenjena kao jedna od najprodavanijih igara u povijesti Sega Genesis konzole (od koje je po pitanju prodaje bio bolji samo Sonic 1), avanture legendarnog ježa su nešto što ste morali igrati ako ste posjedovali tu konzolu.

Čak i danas, gotovo 25 godina nakon što se igra izvorno pojavila na tržištu, Sonic the Hedgehog 2 je igra kojoj se rado vraćamo i jedna od onih igara na koju bismo vrlo rado ”potrošili” nekoliko sati našega dana. Grafika je klasično u stilu Sege Genesis, ali to nije niti važno. Važan je gameplay, a to je ono čime se Sonic itekako može pohvaliti, što je i jedan od glavnih razloga zbog kojih se ova legenda u igraćem svijetu našla na našem popisu odličnih igara koje i danas vrijedi zaigrati na Android TV-u.

 

Asphalt 8 Airborne

  1. Asphalt 8: Airborne

Asphalt 8: Airborne je jedna od vrlo uspješnih igara za pametne telefone (iOS i Android) koja je prvi puta bila dostupna za skidanje sredinom 2013. godine. Bez obzira na to što je od tada pa do danas prošlo četiri i pol godine, igra je i dalje jedna od onih kojima se vrlo rado vraćamo kada želimo odigrati nešto kvalitetno, a ”mobilno”.

Sama igra vam omogućuje da se utrkujete koristeći širok spektar luksuznih automobila i motocikala. Naravno, u početku će vam biti dostupan vrlo ograničen broj vozila, ali ćete pobjeđivanjem u utrkama i otključavanjem raznoraznih bonusa i novih stvari isto tako i otključavati mogućnost kupovine novih vozila.

Sve u svemu igra će vam omogućiti da odaberete između više od 190 u potpunosti licenciranih vozila, kao što su Bugatti 16.4 Grand Sport Vitese, Porche 911 GT3 RS i mnogi drugi. Mjesto radnje, odnosno lokacije po kojima ćete se utrkivati isto tako su preuzete sa stvarnih mjesta.

To znači da ćemo licencirane automobile naganjati po gradovima kao što su Tokyo, Las Vegas i mnogi drugi. Najbolja stvar u vezi Asphalta 8: Airborne jest ta što je igra besplatna i što je besplatno možete skinuti sa Googleove Trgovine aplikacijama već sada.

 

GTA Liberty City Stories

  1. GTA: Liberty City Stories

GTA ili punim imenom Grand Theft Auto je jedna od onih igara o kojima bismo mogli napisati nekoliko knjiga i vjerojatno opet ne bismo mogli reći sve ono što se o igrama ovakvog tipa može reći. Ono što je svakako super stvar jest to što je velika većina onoga u čemu smo uživali na konzolama preuzeta na pametne telefone i to uz dosta dobru i fluentnu količinu fps-a.

Osim Liberty City Stories postoje još četiri GTA igre koje su također dostupne na Android TV. To su: GTA San Andreas, Vice City, prva legenda sa Playstationa 2- GTA 3 kao i GTA: Chinatown Wars su isto tako dostupne na Android TV sustavu, što je dobra vijest za sve ljubitelje GTA igre.

Jedina stvar koja bi vas eventualno mogla odbiti od Liberty City Stories igre jest to što igra nije besplatna. Ipak, ako se smatrate ljubiteljem GTA serijala i htjeli biste odigrati GTA igru na Android TV-u, sedam dolara koliko košta Liberty City Stories vam neće predstavljati problem.

 

Guardians of the Galaxy

  1. Guardians of the Galaxy

Guardians of the Galaxy je spinoff naslov istoimenog filma iz 2014. koji je zasnovan na Marvelovom superjunaku i njegovim avanturama.

Igra je osmišljena na način da bude podijeljena u nekoliko poglavlja, odnosno epizoda. Dok je prva epizoda dostupna besplatno za skidanje, ostale četiri koštaju tako da budite spremni odriješiti novčanik za svaku od njih.

Ono što isto tako trebate biti spremni prije nego što skinete ovu igru su specifikacije sustava. Igra zasad ima podršku za samo oko deset procesora (Tegra K1 i X1, Adreno 418, 420, 430, 505, 530, Mali T760 i T800 i Nvidia Maxwell) kao i barem Android 6.0 Marshmallow.

 

Meltdown igra

  1. Meltdown

Meltdown je pucačina u arkadnom stilu u kojoj ćete svoje sposobnosti i sreću moći iskušati i u single i u multiplayer modu igranja. Multiplayer mod je dodatno podijeljen na još dva moda igranja: kooperativno prelaženje misija (u kojemu mogu sudjelovati do četiri igrača) i deathmatch mod.

Gameplay igre ne donosi ništa pretjerano novo, ali to ne znači da je igra loša ili neigriva. Odaberite oružje po izboru (ovisno o tome koje oružje imati ćete drugačije mogućnosti nadogradnje istih) i odaberite svoju opremu po izboru (i nju ćete isto tako moći nadograđivati s vremenom i kad vam se za to ukaže prilika).

Dok napredujete kroz ogromne razine (kojih je sveukupno oko trideset), na svome putu ćete nailaziti na različite protivnike koji će se razlikovati i po opremi koju nose, ali i po načinima borbe. Sve u svemu, Meltdown je klasična arkadna pucalica koja će vas svojom jednostavnošću, kombinacijom dobre priče i različitih nadogradnji tjerati da joj se vraćate čak i nakon što je jednom završite.

To što je možete igrati u kooperativnom modu samo je dodatni plus igri i razlog više zbog kojega biste je trebali skinuti i isprobati. Igra je sama po sebi besplatna, s time da ako biste htjeli verziju igre bez reklama, možete skinuti Premium verziju koja se naravno plaća.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here