Umjesto zombija napadat će nas vukodlaci i vitezovi u oklopima!

Iako nas malo više od mjesec i pol dana dijeli do izlaska reizdanja trećeg nastavka Resident Evila, Capcom ovdje ne staje. Naime, prije nekoliko mjeseci počelo se šuškati o nastanku ono baš, baš novog Resident Evila 8. Gdje će se odvijati novi RE, kakva će mu biti priča, gdje će se tu uklapati protagonisti Resident Evila 7 (igre za koju su mnogi smatrali da je istinsko uskrsnuće survival-horor žanra kojim se Resident Evila ponosio kasnih devedesetih i početkom dvijetisućitih), samo su neka od pitanja koja su ostala u zraku. N

eprijatelji koji bi nas trebali napadati neće biti više zombiji, Ganadosi, Majini ili ”Đavoli” iz RE6. Sada su na red došli vukodlaci, dok će mjesto radnje biti srednjovjekovni dvorac.

 

Novi Resident Evil 8 odvijat će se u dvorcu i napadat će nas vukodlaci

Možda se neće raditi baš o vukodlacima, ali se definitivno radi o nekakvim stvorenjima koja sliče na njih, čemu svjedoče nedavne objave na internetu, kao i videozapisi koje smo mogli vidjeti. Neki će se od vas možda pitati ”o čemu se to radi, kakvi vukodlaci, pa Resident Evil je survival-horor sa zombijima”. Gledajte, to nije nužno tako.

Resident Evil je, veoma svestrana igra. Ona može biti što god ona poželi. Sjetite se samo Resident Evila 6 (ili ako ćemo preciznije Resident Evila 4, koji je onda kulminirao sa ”šesticom”). RE6 bio je sve samo ne klasičan survival-horor na kojeg su igrači naviknuli, a čini se da to neće biti niti RE8.

Zaboravite na zombije, zagonetke, strah i napetost zbog toga što ne znate hoćete li imati dovoljno metaka i biljki prije borbe sa idućim bossom. Resident Evil 8 trebao bi nam donijeti nešto drugo i nešto više. Prva promjena trebala bi se odnositi na mjesto radnje. Ono bi sada trebalo biti stari, srednjovjekovni dvorac. Što ne mora nužno biti nešto loše.

 

Resident Evil 8 ponovno će nas vratiti u cipele Ethana Wintersa i Chrisa Redfielda

Svi igrači koji su igrali Resident Evil 7 znaju sve prednosti i nedostatke te igre. Jedno od obilježja te igre (sad je li to bila prednost ili nedostatak, ovisi o tome kako na to gledate) bilo je da se igra igrala iz prvog lica. Resident Evil 8 ponovno bi nam iz prvog lica trebao pokazati sve užase s kojima ćemo se suočiti, baš kao što je to bilo i 2017. godine.

Nadalje, glasine govore o tome kako bismo u RE8 trebali ponovno uskočiti u cipele dvaju protagonista s kojima smo isto tako imali prilike igrati RE7: jedan će biti Ethan Winters, a drugi dobro nam znani Chris Redfield.

 

Više akcijski nego RE7

Resident Evil 8 bit će također više akcijski nego što je to bio Resident Evil 7. Iz Capcoma su ionako izjavili kako je Resident Evil ”prerastao” survival-horor žanr te kako se igra ne može ograničiti samo na ljubitelje tog žanra. Ista filozofija trebala bi biti primijenjena i u novom RE-u, gdje bismo u stilu DLC-a ”Not a Hero” trebali puno više uživati u akcijskim segmentima igre, a puno manje u hororu, rješavanju zagonetki i štednji streljiva i biljaka.

Piše: D.Z.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here