Ljeto nam je i kalendarski došlo, a ”klimatski” još i prije mjesec dana. Temperature su skočile i pokazuju oko trideset. Godišnji odmori se polako približavaju, a samim time i period u godini kada ćemo imati više vremena za sebe i svoje hobije. Ako je jedan od vaših hobija igranje igara na pametnim telefonima, odnosno na Android i iOS uređajima, onda bi bilo poželjno da pročitate što vas novo od igara očekuje u nastavku ovog mjeseca!

Stickman Soccer 2018

Stickman Soccer 2018

Stickman Soccer je jedna od igara koja na odličan način prikazuje da vam za fantastičnu igru ne treba puno novca, ogroman developerski tim i velika platforma. Istina je da na konzolama i na osobnim računalima kada govorimo o nogometu glavnu riječ vode dvije igre – FIFA i PES ili Pro Evolution Soccer. Ipak, kako i mi koji tu i tamo igramo igre na pametnim telefonima ne bismo ostali zakinuti, za to se pobrinuo developerski tim koji je osmislio Stickman Soccer 2018.

Stickman Soccer 2018 je najnoviji nastavak dosta poznate igre koja već nekoliko godina postoji na iOS i Android platformama, s time da ovogodišnja verzija igre donosi dosta poboljšanja u odnosu na protekle ne bi li igra što je više moguće podsjećala na pravi nogomet. Sada tu imamo i mogućnosti izvođenja udaraca iz kuta, kartoniranja, kaznene udarce i druga pravila koja postoje i u stvarnom nogometu.


No bez obzira na to Stickman Soccer 2018 je i dalje odlična arkadna nogometna pucalica kojoj ćete se vraćati vrlo često, pogotovo u pauzama između utakmica Svjetskog prvenstva. I da, ako se ubrajate u one koji jedva čekaju početak Prvenstva u Rusiji, razveseliti će vas to da Stickman Soccer 2018 ima i mod koji se zove World Cup Russia 2018.

Paladins Strike

Paladins Strike

MOBA žanr, premda ne toliko raširen na mobilnim platformama kao što je to slučaj kod konzola, ipak ima nekoliko igara koje dosta dobro stoje i svake godine privlače sve veći broj igrača. Jedna od takvih igara je i Paladins Strike.

Igra je dostupna za igranje i na konzolama i osobnim računalima, s time da je mobilna verzija ona koja je meni najviše ukrala pozornosti. Ako volite više akcije, više modova igranja  i sve u svemu bržu izvedbu igre i ako pritom želite igrati odličnu MOBA igru na mobilnim platformama, zaigrajte Paladins Strike.

 

Harry Potter and Hogwarts Mystery

Harry Potter and Hogwarts Mystery

Prošlo je jako puno vremena otkako je zadnji puta izašla neka Harry Potter igra. Borba s Voldemortom je odavno završila, Harry i njegovi prijatelji su pobijedili, mir i ravnoteža su vraćeni u čarobni svijet i ”sve je bilo dobro” kako glasi posljednja rečenica sedme knjige spisateljice J. K. Rowling. No, to nikako nije značilo i konačan kraj avanturama iz Harry Potter svijeta, čemu svjedoči i najnovija HP igra pod nazivom: Harry Potter: Hogwarts Mystery.

O čemu se radi? Premisa priče je ovakva: upravo je završio prvi rat između Onog-Čije-Ime-Se-Ne-Smije-Spomenuti, njegovih sljedbenika i pripadnika Reda Feniksa. Ne zna se gdje se skriva mrski nam neprijatelj, ali ono što se zna jest to da je brat glavnog lika vjerojatno na neki način (kojeg igrač može sam kreirati) bio povezan  s Voldemortom i da je zbog toga bio izbačen iz Hogwartsa. I tu na scenu stupate vi kao igrač.

Odabirom spola, izgleda lika i imena, krećete u otkrivanje velike tajne koja bi mogla utjecati samo postojanje dvorca Hogwarts i svih onih koji prebivaju u njemu. Igra je osmišljena tako da bude RPG, s mogućnošću učenja novih čarolija, pohađanja satova, učenja letenja i igranja metloboja i sličnih stvari s kojima se susreće prosječan učenik škole Hogwarts.

Baš kao i u knjigama tako će i ovdje vaš lik upoznavati prijatelje i neprijatelje, sretati ćemo neka poznata lica i čuti neke poznate glasove (kao što je na primjer glas i lik Hagrida i nekih profesora) i hodati dobro poznatim ulicama, kako Hogwartsa tako i Zakutne ulice.

Sve u svemu odlična igra ako ste ljubitelj Harry Potter svijeta i ako volite šaroliki Harry Potter čarobni svijet. Jedini nedostatak igri su stvari koje se mogu kupovati unutar igre (i koje se ne moraju kupovati), a koje vam mogu dobro ”iscijediti” novčanik.

 

Valkyrie Profile Lenneth

Valkyrie Profile: Lenneth

Želeći zadržati tradiciju prenošenja svojih najboljih JRPG naslova na mobilne platforme Square-Enix je posegao duboko u neke mračne, čak i okultne predjele ne bi li na iOS i Android uređaje donio svoju pseudo-nordijsku avanturu pod nazivom Valkyrie Profile: Lenneth.

Priča je klasično ”japanski” nejasna i kompleksna, uz borbe koje zahtijevaju taktičnost, studiranje okoliša i protivnika kako biste pobijedili. Cijela igra je ”umotana” u lijepi pixel art, što je dodatni plus ili minus igri, ovisno o tome volite li ili ne volite pixel art igre.

PUBG Mobile

PUBG Mobile

Treba li PUBG neki poseban ili bilo kakav uvod? Mislim da ne. Gotovo svatko, bez obzira na to jeste li gamer ili ne i na čemu ”gejmate” je barem čuo za PUBG ili Player’s Unknown Battlegrounds. Radi se o ”battle royale” vrsti igre (igri u kojoj u jednoj velikoj areni sudjeluje do 100-injak igrača i u kojoj vam je glavni cilj da vi ili vaš tim ostanete posljednji na nogama) koja je nedavno izašla i za mobilne platforme.

Pregršt akcije, pregršt zabave, pregršt oružja, timski ili ne-timski rad i ”zapinjanje” ukoliko nemate dovoljno snažan uređaj je ono što vas očekuje u PUBG-u. Uz to igra je u cijelosti besplatna, što je dodatni razlog da je zaigrate, pogotovo ako volite napucavanje u timu.

The Room Old Sins

The Room: Old Sins

The Room označava povratak point-and-click puzzle igara na mobilne platforme, s time da je ovoga puta igra dosta više atmosferičnija i mračnija, dok su zagonetke kompliciranije i čudnije, ali to je u redu s obzirom da baš to i volimo kod ovakvih igara.

Ono što će vam trebate za prelazak The Room igre jest dobro oko koje zapaže i najmanje detalje. Jeste li možda na računalu igrali igru Myst? Ako jeste i ako vam se sviđaju takve igre, ali uz malo više mraka i uz turobniju atmosferu, svidjeti će vam se i The Room: Old Sins. Igra je dostupna na obje mobilne platforme.

Piše: N.P.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here