Jesen nam se polako bliži, a zajedno s kišnim, hladnijim danima očekuju nas i neki vrlo zanimljivi naslovi. Pogledajmo o čemu se točnije radi!

Svake godine u jesenskoj sezoni imamo prilike vidjeti nekoliko velikih izdanja videoigara. Budući da jesen ove godine dolazi kao svojevrsna kulminacija prve godine konzola nove generacije, odnosno PS5 i Xbox Series X generacije, to znači da nas očekuje mnoštvo naslova koji će biti orijentirani prvenstveno za te konzole.

Valja napomenuti da, kako bi se igra kvalificirala, mora imati potvrđeno vrijeme izlaska za ovu jesen, što znači da igre poput LEGO Star Wars: Skywalker Saga koje nemaju određeno vrijeme izlaska, igre poput God of War koja je odgođena za nepoznati datum, neće biti ovdje navedene.

Što nas točno očekuje najesen? U kakvim bismo igrama trebali uživati? Više o tome pročitajte u nastavku ovog članka!

eFootball Pro Evolution Soccer 2022

eFootball Pro Evolution Soccer 2022

  • očekivano vrijeme izlaska: početak rujna

Konami svojim ljubiteljima nogometa svake godine izbaci novi ”nastavak” igre Pro Evolution Soccer ili skraćeno PES. Od pretprošle godine PES je dobio slovo ”e” i preimenovan je u ”eFootball”. Konami je time želio dati do znanja da će svaki idući nastavak PES-a imati naglasak na mrežnim, kompetitivnim načinima igranja.

Ovogodišnja iteracija PES-a, odnosno eFotballa- donosi mnoge novine, od kojih su neke ne baš tako drage igračima. Jedna od novina je i ”cross-play” mogućnost, što znači da će na primjer korisnik Android pametnog telefona moći bez problema mrežno igrati protiv (ili s) igračem koji koristi konzole, odnosno osobno računalo. Kako će to točno izgledati, zasad još nije poznato. Neki govore o snižavanju kvalitete grafike za korisnike konzola i računala u tim situacijama, no ništa se još sigurno ne zna.

Ono što se zna jest to da će novi eFootball PES biti takoreći besplatna igra. Konami kaže da se ovime želi što više približiti masama i da želi slijediti ono što rade ”battle royale” igre tipa Fortnite ili PUBG. U biti igra će biti besplatna sama po sebi, no pojavile su se glasine da će igrači morati kupovati modove koje budu željeli igrati. Master liga za dodatnih 5-10 eura? Jao… Igra će biti rađena na novoj verziji Unreal enginea, što bi trebalo značiti da će grafika biti poboljšana, kao i kretanje igrača i lopte (nadamo se da će i umjetna inteligencija igrača, pogotovo obrambenih biti poboljšana). Sve u svemu, demo verzija igre trebala bi biti dostupna krajem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca, dok bi sama igra trebala na tržištu biti dostupna između 07. i 10. rujna.

 

Life is Strange True Colors

Life is Strange: True Colors

  • očekivano vrijeme izlaska: 10. rujna

Life is Strange: True Colors treći je nastavak franšize, ovaj put ga rade Deck Deine developeri, umjesto dosadašnjeg Dontnod Entertainment tima. To jedina promjena vezana uz igru. Iako se još uvijek temelji na poglavljima, igra će se prodavati kao cjelina koja se može igrati od početka do kraja.

U njemu igrači preuzimaju ulogu Alex Chen koja se, za razliku od drugih protagonista Life is Strange, već neko vrijeme nosi sa svojim moćima. Ona ih vidi kao prokletstvo, jer je sposobna osjetiti tuđe emocije, a ako su emocije prejake, mogu utjecati i na nju. To je zanimljiva premisa koja bi trebala imati jednako zanimljive implikacije i na način igranja igre.

Life is Strange: True Colors izlazi 10. rujna za PC, PS4, PS5, Stadiju, Switch, Xbox One i Xbox Series X.

 

Deathloop

Deathloop

  • očekivano vrijeme izlaska: 14. rujna

Igre u kojima igrač ima mogućnost utjecati na tijek vremena postaju sve popularnije. S obzirom na to, Deathloop bi se mogao pokazati kao jedan od velikana žanra. U Deathloopu igrači kontroliraju Colta, osim ako su u multiplayeru, gdje kontroliraju Juliannu.

Coltova misija je ubiti vizionare, prekinuti vremensku petlju i sići s otoka na kojem je zapeo, dok je Juliannina misija zaustaviti ga. Svaki put kad umre nije kraj, jer zadržavanje tih informacija, učenje više o vizionarima, a zatim izlazak na drugu stranu kao pobjednik je sama srž srž petlje igre Deathloop.

Igra izlazi 14. rujna za Windows računala i ekskluzivno za Playstation 5.

 

Far Cry 6

Far Cry 6

  • očekivano vrijeme izlaska: 07. listopada

Nakon odgađanja saznajemo da će Far Cry 6 na tržišta izaći vrlo uskoro, točnije 07. listopada. Sljedeći nastavak dugogodišnje Ubisoftove franšize igrače će staviti u ulogu osobe pod imenom Dani Rojas, kojoj ćete moći odrediti muški ili ženski spol. Dani će se u igri sukobiti s Antonom i njegovim sinom.

Još uvijek postoji mnogo pitanja o tome kako će se to točno dogoditi i odvijati, ali srećom neće morati dugo čekati kako bi saznali odgovore na sva pitanja koja imaju. Nadalje, poznato je da će igra dobiti i DLC, u kojem ćemo imati priliku saznati dodatna objašnjenja uloga negativaca iz franšize, uključujući Vaasa, Pagan Min i Josepha Seeda.

Far Cry 6 na tržišta izlazi 07. listopada za PC, PS4, PS5, Stadiju, Xbox One i Xbox Series X.

 

Metroid Dread

Metroid Dread

  • očekivano vrijeme izlaska: 08. listopada

Metroid Dread igra svakako spada u najveća iznenađenja ovogodišnjeg E3 sajma, a tome doprinosi i činjenica da je do njezinog izdanja još samo nekoliko mjeseci. Metroid Dread, igra koju ne treba miješati s Metroid Prime 4, završava primarni tijek priče uspostavljen između Samusa i bića Metroida. Nakon što je sedam EMMI robota poslano u ZDR, Samus mora otputovati ondje, kako bi istražio njihove nestanke i otkrio što se još događa sa ZDR-om.

Metroid Dread na tržišta izlazi 08. listopada za Nintendo Switch.

 

Back 4 Blood

Back 4 Blood

  • očekivano vrijeme izlaska: 12. listopada

Back 4 Blood je igra na kojoj radi isti programerski tim koji je osmislio super-uspješne igre Left 4 Dead, što znači da bi Back 4 Blood bio u neku ruku nasljednik Left 4 Dead 1 i 2 igara. S obzirom na popularnost Left 4 Dead-a, Back 4 Blood je već puno toga učinio. Ovaj put, igrači će se suočiti s hordom zombija poznatom kao Ridden.

Svaki od likova koje ćemo imati prilike odabrati imat će zasebne osobnosti, što će nesumnjivo dodatno doprinijeti igrivosti i originalnosti, bez obzira bira li igrač Walkera, Holly, Hoffmana, Evangela, Karlee, Doca, Jima ili Mamu, kako bi se ponovno borio protiv hordi nemrtvih.  Back 4 Blood na tržišta izlazi 12. listopada i to za PC, PS4, PS5, Xbox One i za Xbox Series X konzolu.

 

Battlefield 2042

Battlefield 2042

  • očekivano vrijeme izlaska: 22. listopada

Battlefield 2042 se kao igra želi postaviti kao definitivno iskustvo Battlefielda. Iako nema kampanje za jednog igrača, priča će biti ispričana kroz modove za više igača. Zbog događaja s Kesslerovim sindromom (hipotetički svemirski fenomen nastao zbog zagađenja svemira), 70% satelita oko Zemlje sruši se na planet, što rezultira globalnim zamračenjima.

Za otprilike dvije godine, odnosno do 2042., napetosti povezane s tim događajima prelaze u rat između Sjedinjenih Država i Rusije. Način igre All-Out Warfare uključuje Conquest (dva tima se bore za osvajanje kontrolnih točaka) i Breakthrough (jedan tim pokušava zauzeti kontrolne točke drugog tima), dok Battlefield Portal služi kaomod za izradu prilagođenih načina i karata za više igrača.

Battlefield 2042 izlazi 22. listopada za PC, PS4, PS5, Xbox One i Xbox Series X.

 

Forza Horizon 5

Forza Horizon 5

  • očekivano vrijeme izlaska: 09. studenog

Forza Horizon 5 odvest će ljubitelje franšize u Meksiko, zajedno sa “stotinama najrenomiranijih, svjetskih automobila”. Okruženje otvorenog svijeta nevjerojatno je detaljno prikazano kao i automobili koje ćemo moći voziti. Otvoreni svijet opisan je kao društven, koji se razvija i mijenja, raznolik i avanturistički. Uz to, igra je svojevrsna Microsoftova ekskluziva.

Peta iteracija Forza Horizon igre izlazi nam 09. rujna za PC. Xbox One i za Xbox Series X konzole.

 

DYING LIGHT 2 IZLAZAK

Dying Light 2

  • očekivano vrijeme izlaska: 07. prosinca

Nakon višegodišnjeg iščekivanja konačno smo dobili i potvrdu izlaska nove Dying Light igre: 07. prosinca. Radnja igre odvijat će se 20 godina nakon originala, a igraći će preuzeti ulogu novog protagonista Aidena Caldwella, koji će biti jedan od stanovnika stanovitog Grada (”The City”). Uz najezdu nemrtvih i Caldwellovu sposobnost parkoura, čini se da je Grad jedna od najvažnijih značajki igre.

Podijeljen je na sedam različitih regija ispunjenih raznim frakcijama i naseljima, pri čemu igrači moraju donositi odluke koje će neke spasiti, a druge dovesti do propasti. Time će odluke igrača dovesti do još većih promjena stanja igraćeg svijeta, kao i načina na koji NPC-i stupaju u interakciju s Aidenom, što znači da bismo trebali dobiti još više i još bolje od onoga što imamo u prvom Dying Light-u.

Dying Light 2 izlazi 07. prosinca za PC, PS4, PS5, Xbox One i Xbox Series X.

Piše: Ivan Hečimović

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here