Koje su najbolje Playstation 4 igre za ovu godinu? Istina je da ova godina još uvijek nije došla svome kraju i da nas čekaju još dva i pol mjeseca igranja, kako starijih tako i novijih naslova. No bez obzira na to iza nas je devet mjeseci i ne biste vjerovali koliko je teštko odrediti recimo top 5 najboljih, a o najboljoj to jest igri godine da i ne govorim. Je li to Spider Manili novi God of War? Što je sa Assassin’s Creed Odyssey? A Red Dead Redemption 2? U nastavku članka ćemo reći nešto više o igrama koje su obilježile ovu igraću godinu na Playstationu 4 stoga krenimo!

The Elder Scrolls VI 2018

The Elder Scrolls: Skyrim VR

Neki će reći da je Skyrim najbolji RPG ikada napravljen, osmišljen i što već, ne samo za konzole već općenito. VR izdanje igre je na tržištu godinu i pol (što nije puno, ali nije ni malo). Ono što je ova verzija igra donijela igračima su poboljšanja u vizualnom smislu, performansama igre kao kraće vrijeme učitavanja. Sve ono lijepo i dobro što nam je poznato iz Skyrima možemo odigrati i koristeći virtualne naočale. Stoga, ako još uvijek niste odigrali TES: Skyrim VR sada je najbolje vrijeme za to.

 

Dark Souls 3

Dark Souls je od svojih najranijih dana bila neobična igra koju su igrači voljeli ili mrzili. Razlog tomu je bio taj što je igra još od prvog nastavka bila zanimljiva zahvaljujući svojoj težini (koja vas je odmah od početka udarila u lice) i koja se samo povećvala kako je igra odmicala kraju. Treći nastavak je ovo doveo na novu razinu. Novi dio priče, bolja grafika, bolji efekti, manje ”štekanja”, ponovno taktiziranje oko ubijanja bosseva (i u biti velikog broja običnih neprijatelja)- sve ovo i puno više toga s razlogom je dovelo Dark Souls 3 na popis najboljih PS4 igara za 2018. godinu.

Final Fantasy 15 (ili XV)

Final Fantasy je isto tako još od svojih najranijih dana (a to je bilo dosta davno) imao to ”nešto” zahvaljujući čemo smo sjedili satima (i danima) ispred TV-a i rješavali questove, levelirali likove, ubijali bosseve, plakali zajedno s likovima i čudili se zapletima i raspletima koje su priče ovih igara nudile. Petnaesti nastavak je naravno zadržao dobru, staru već isprobanu (možda i pomalo ”isfuranu”) formulu Final Fantasy igara, što i nije tako loše s obzirom na odaziv igrača. FFXV je jedna od igara koju mogu jednako voljeti i stari i mladi igrači. Igra koja više elemenata uspješno spaja i stvara odličnu igru. Jedna od najboljih za PS4? Svakako!

Wolfenstein II The New Colossus

Wolfenstein 2: The New Colossus

Brza akcija i nebrojeno puno načina na koje možete sređivati svoje protivnike (kojih ima više nego u ijednom prijašnjem Wolfenstein nastavku), plus maštovita i raznolika oružja, nova priča i sve to lijepo upakirano i umotano sjajnim i blještavim papirom prekrasnih grafičkih efekata – drugi nastavak Wolfensteina je igra koja će vas oduševiti svojom akcijom i svime onime što Wolfenstein nudi, ali na drugačijoj, višoj razini od onoga što nam je njegov prethodnik ponudio.

Doom

Doom ili Doom I je u biti reizdanje klasika, prvog nastavka super-legendarne pucačine koji je ove godine na tržištu postao dostupan i za Playstation 4. Odlična grafika, odlični efekti, odlična oružja, neprijatelji koji izgledaju kao da su izašli iz dubina pakla i efekti Super Sačmarice koja od svih protivnika čini švicarski sir. Igra koju ljubitelji brze akcije nikako ne bi trebali propustiti.

Rise of the Tomb Raider

Rise of the Tomb Raider verzija za Playstation 4 konzolu je u naslovu imao i dodatak: ”20 Year Celebration”. Prije točno dvadeset godina (zar već toliko?) za Playstation 1 je prvi puta izašla igra po nazivom Tomb Raider. Od tada pa do danas se puno toga promijenilo u svijetu Lare Croft i to moram reći nabolje. Nova priča, novi načini igre (dosta veći naglasak na ”stealth” dijelu), nova oružja, DLC-ovi, nove zagonetke i na neki način nova Lara – Rise of the Tomb Raider na jako dobar način prikazuje kako se proslavlja neka obljetnica.

Fallout 4

Fallout 4 je nedugo nakon što se pojavio na PS4 konzoli izazvao valove oduševljenja, naravno s vrlo dobrim razlozima. Odlična pucačina sa elementima RPG-a (što se ponajviše može zahvaliti ”craftingu”) smještena u post-apokaliptični svijet koji samo traži da ga istražimo. Fallout 4 je dokaz da što igra ide dalje u brojevima ne mora nužno biti sve lošija i ”izlizanija”. Baš naprotiv.

 battlefield 1 recenzija

Battlefield 1

Battlefield 1 je vrlo dobra, ako ne i odlična igra koja nas ovoga puta ne vodi u futurističan svijet u kojemu vlada sukob svjetskih razmjera između velikih sila, nego nas vodi u recimo to tako ”poznatiji” i realističniji okoliš. Battlefield 1 obrađuje Prvi svjetski rat i kao takav u sebi sadrži jako puno elemenata tog vremena (izuzev nekih oružja i vozila koja nisu nikada postojala, ali s obzirom da se radi o Battlefieldu, na to ćemo odmahnuti rukom). Grafika, pucnjava, brzi tempo igranja, čak i mala zgođušna priča koja krasi story mode i Operation mode – Battlefield 1 je igra koju jednostavno morate odigrati.

Assassin’s Creed Odyssey

Što reći o najnovijem Assassin’s Creed-u? Više od 100 sati igre smještene u drevnoj Grčkoj, dva glavna lika (i više od dva stila igranja), novi RPG način kojeg dosad u Assassin’s Creed igrama nismo vidjeli, sve ovo čini novi Assassin’s Creed Odyssey itekako vrijednim ponovnog i ponovnog igranja (i razlog je da se nalazi na popisu the best igara za ovu godinu).

Resident-Evil-7-vr

Resident Evil 7: Biohazard

Restart na prvo lice je ipak dovelo do željenih rezultata: novi Resi je postao i ostao jednom od najstrašnijih survival-horor igara za PS4. Ethan Winters je glavni lik ovog nastavka. On je civil, pa za razliku od prošlih likova nema znanja o oružjima i samoobrani. Sedmi nastavak Resident Evila je donio jako puno novina u serijal, što je sve u svemu dovelo do toga da igra bude više nego dobro prihvaćena.

Igre koje isto tako trebamo spomenuti: Metal Gear Solid: Phantom Pain, Uncharted 4: A Thief’s End, The Witcher 3: Wild Hunt, Fortnite, God of War, Horizon: Zero Dawn, Spider-Man.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here