U nastavku možete pogledati nastavak našeg popisa najboljih igara za Nintendo Switch.

Streets of Rage 4

Streets of Rage 4

Svatko tko traži igru koja će ga podsjetiti na stare dane ne bi trebao tražiti dalje od Streets of Rage 5. Ovaj se naslov uspijeva pridržavati formule „beat-em-up“ iz originalne igre, a da se ne osjeća kao naslov koji je star dva desetljeća. Programeri iz „Dotemu“ su učinili prekrasan posao održavajući srž igre Streets of Rage, istodobno revitalizirajući uspavanu franšizu.

Igra je prilično kratka i može se završiti relativno brzo, ali s višestrukim likovima koji se mogu igrati i sadržajem koji se može otključat ćete više nego isplatiti novac. Na kasnijim razinama može postati pomalo izazovno pa je preporučljivo trčanje kroz igru s partnerom. Još bolje, suigrači koji učinkovito komuniciraju mogu izvesti prekrasne kombinacije, čisteći cijele sobe u nekoliko sekundi.

Animal Crossing New Horizons

Animal Crossing: New Horizons

Zašto stvarati savršeno selo zajedno s raskošnom kućom ako će u njoj živjeti samo jedan igrač? Kao i ostale igre Animal Crossing, Animal Crossing: New Horizons omogućuje ostalim igračima ulazak u selo, bilo putem interneta ili u načinu lokalne suradnje. To zahtijeva samo jedan „Joy-Con“ kontroler po igraču, tako da su sama konzola i igra dovoljni za početak.

Otoci se dijele po konzoli, što znači da će, ako multiplayer igrači uživaju u igri u istom domaćinstvu, morati napraviti mjesta jedni za druge. Čini se kao smetnja, ali naučiti živjeti s drugom osobom je važan dio sazrijevanja, posebno kada mogu graditi gdje god žele.

Darksiders Genesis

Darksiders Genesis

Igra koja se može igrati i singleplayer kao i ostali Darksiders naslovi, Darksiders Genesis je prvi u seriji koji također nudi mogućnost multiplayer igre. Dva igrača mogu odlučiti kontrolirati „War“ lika ili „Strife“ u izometričnoj akcijskoj igri koja nalikuje mješavini Diabla i klasičnih Darksidera. Dvojica konjanika apokalipse se kontroliraju potpuno različito, dok se Strife usredotočuje na borbu s udaljenosti, War nanosi štetu iz blizine. Darksiders Genesis također nudi mogućnost ponovnog igranja zbog svojih Arena misija koje izazivaju igrače da poraze svoje protivnike što je prije moguće.

Dauntless

Dauntless

Na Nintendo Switch konzoli ne možete igrali Monster Hunter: World, ali Phoenix Labs je stvorio alternativu koja ne samo da izaziva isto uzbuđenje nego je uz to još i besplatna za igranje. Dauntless je online akcijska igra koja vam omogućuje izradu vlastitog oklopa i oružja te suočavanje s moćnim neprijateljima u zajedničkoj igri. Ne skriva se odakle je uzeta ideja igre, ali kontinuirana ažuriranja, prekrasan umjetnički stil, kreativni dizajn likova i intrigantan svijet ju čine savršenom zamjenom. Budući da je besplatna, isprobavanjem nemate puno toga za izgubiti.

Luigi's Mansion 3

Luigi’s Mansion 3

Najnovija igra u Nintendovoj omiljenoj seriji o prestravljenom vodoinstalateru koji traži svoje nestale prijatelje, Luigi’s Mansion 3 sadrži podužu kampanju za jednog igrača kao i prva dva nastavka, ali priču možete igrati i s prijateljem pored sebe pouzdanog kao viskozni „Googi“, čineći rješavanje zagonetki i borbu zabavnijom i lakšom za manje iskusne igrače. Gogija ćete upotrebljavati gotovo stalno, tako da će drugi igrač imati pune ruke posla.

Za nešto bolje multiplayer iskustvo možete pogledati „ScareScraper“ bilo na mreži ili lokalno s prijateljima ili se natjecati u min igrama na ScreamParku. Obje igre su savršen način da se svi uvuku u akciju lova na duhove, ako ih sablaznost ne preplaši.

Pokemon Sword and Shield

Pokemon Sword and Shield

Klasična igra je stigla na Nintendo Switch 2018. godine s Pokemon: Let’s Go, ali ta verzija Pokemona je uvelike pojednostavila mehaniku igranja kako bi učinila igru dostupnijom svima. U Pokemon Sword and Shield igri se vraćamo na detaljnije borbe i treninge koje očekujemo od franšize, a možete se boriti protiv prijatelja da biste dokazali tko je najbolji trener.

Kao i kod ostalih glavnih Pokemon igara, posljednje dvije sadrže ekskluzivna čudovišta koja se mogu nabaviti samo u njihovim verzijama. Jedini način da se to zaobiđe je trgovina s prijateljima, tako da vam neće preostati ništa drugo nego nagovoriti nekoliko njih da biste napunili svoj Pokedex. Najnoviji DLC, Isle of Armor, dodaje zabavu pružajući više Pokemona i zadataka sa strane, kao i potpuno novu regiju za istraživanje.

Super Mario Maker 2

Super Mario Maker 2

Tradicionalna 2D Super Mario Bros. serija je odavno omiljena u zajedničkim igrama, a Super Mario Maker 2 nastavlja tu tradiciju s mogućnošću dovršavanja priče s drugim igračima. Bez odgovarajuće komunikacije možda nećete uspjeti, ali oni koji rade u tandemu mogu skratiti vrijeme potrebno za postavljanje pozornice. Hoće li se jedan od vas usredotočiti na Thwomps-e, dok drugi priprema veliku noćnu moru? Samo vi to možete znati. Iako nije tradicionalna multiplayer igra, najbolji dio Super Mario Maker 2 igre će se moći igrati online. Samo nekoliko dana nakon objavljivanja smo vidjeli nevjerojatne kreacije koje su uključivale elemente za koje nismo mogli ni sanjati da će biti u Mario igri.

Mario Kart 8 Deluxe

Mario Kart 8 Deluxe

Najbolja Mario Kart igra koju je Nintendo ikada napravio, Mario Kart 8 Deluxe nudi beskrajnu ponudu zabave za više igrača u jednoj od najboljih trkaćih igara. Pa i bijes također. Nitko ne voli da ga netko udari plavom školjkom nakon održavanja vodstva tijekom cijele utrke. Mario Kart 8 Deluxe je uistinu najzabavnija kada se igra zajedno s prijateljima i obitelji. Impresivna lista staza koja uključuje stare i nove staze, glatke kontrole koje se lagano uče te igru čine savršenom zabavom. Natjecateljski načini utrkivanja nude lijepe alternative tradicionalnim utrkama. Mario Kart 8 Deluxe je igra koja se mora kupiti za Switch konzolu.

Splatoon 2

Splatoon 2

Nastavak jedne od najiznenađujućijih Wii U igara, jedna je od najboljih igara koje danas možete igrati na Switch konzoli. U Splatoonu 2 preuzimate kontrolu nad „Inklingom“ sa sklonošću za pokrivanje velikih dijelova „Inkopolisa“ bojom. Zadani način igre je bitka 4 protiv 4 koja zadaje timove širenjem boje pomoću raznih pištolja i četki. Dodatni natjecateljski načini dotjeruju formulu, poput načina obrane tornja s područjem koje se postupno pomiče. Zajedno s konkurentnim multiplayer načinom je dostupna i suradnja putem Salmon Run, tročlane utakmice ciljane protiv računala. Jedina loša strana robusnog paketa Splatoon 2 za više igrača je ta što ne podržava multiplayer za podijeljeni zaslon. Morate igrati putem interneta ili putem lokalne bežične mreže s više Switch konzola.

Overcooked 2

Overcooked 2

Uživate li vikati upute na svog bližnjeg, brata, sestru ili nekog trećeg koji nikada prije nije igrao videoigru? Ako je vaš odgovor „Da“, tada biste svakako trebali igrati Overcooked 2, zajedničku kuharsku igru koja uništava vikende i obiteljska druženja. Dva do četiri igrača se utrkuju protiv vremena kako bi pripremili jela za gladne goste. Morate nasjeckati, pržiti i stavljati sastojke na tanjure prije nego što pošaljete gotova jela do pulta.

Da ne spominjemo kako se kuhinje stalno mijenjaju, stvarajući dodatnu težinu povrh ionako visokog zadatka. Nakon što se vaši odnosi pogoršaju, možete se natjecati s više igrača kako biste dokazali tko je bio najslabija karika. Overcooked 2 je dinamična igra i uz to prilično stresna. Podržava lokalno i online multiplayer igranje.

Mario Tennis Aces

Mario Tennis Aces

Kao jedina sportska Mario igra koja se trenutno nalazi na Switch konzoli, Mario Tennis Aces doista nema veze s inteligencijom igrača. Ovaj jednostavan simulator tenisa slijedi mantru svih sportskih Mario igara prije njega samog. Ozbiljan je u svojoj predanosti rekreiranja sporta dok ga okreće dovoljno da igračima pruži arkadni osjećaj. Svaki igrač ima drugačiji stil igre, ali svi imaju posebne poteze i moć razbijanja protivničkog reketa. Razni tereni također unose pomalo ludosti u tradicionalno pravi sport. Mario Tennis Aces ima lokalne i online multiplayer načine igranja, uključujući turnire u više krugova.

Minecraft

Minecraft

Ova igra ne treba posebno predstavljanje. Desetljeće star, Minecraft i danas oduševljava milijune igrača diljem svijeta. Nintendo Switch verzija vam omogućuje pokretanje vaših stvorenih svjetova u pokretu, od kojih neki mogu biti ukrašeni ukrasima i likovima s Nintendo temom. Do četiri igrača mogu zauzeti svijet u lokalnom multiplayer načinu zajedno gradeći i istražujući. Online multiplayer način, uključujući igre na više platformi, vam omogućuje istraživanje i naseljavanje svjetova u blizini i onih koji su daleko. Jedino ograničenje u Minecraftu je vaša mašta.

Super Mario Party

Super Mario Party

Super Mario Party je zaštitni znak Nintenda od Nintendo 64 ere. Više od desetak inačica na njegovo ime, velika je vjerojatnost da ste već igrali interaktivnu seriju društvenih igara. Na Switch konzoli Super Mario Party ima klasičan Party način s više od 80 mini igara za sudjelovanje između okretanja. Četiri glavne ploče su dinamične, čineći svaki krug zanimljivim. Super Mario Party također dodaje Partner Party, 2v2 način igranja s mrežnim sustavom kretanja. Super Mario Party također ima ritmični i način suradnje na riječnom splavu. Iako je internetski multiplayer vrlo slab, Super Mario Party je idealna igra za obiteljske večeri. Do četiri igrača mogu igrati odjednom, ali se mogu koristiti samo pojedinačni „Joy-Con“ kontroleri.

Puyo Puyo Tetris

Puyo Puyo Tetris

Puyo Puyo Tetris kombinira dvije omiljene slagalice kako bi stvorio jedan od najvećih paketića zagonetki temeljenih na mrežnim kretanjima. Podržavajući lokalno i online multiplayer igranje za do četiri igrača, možete igrati pod raznim skupom pravila, uključujući izazovan način na koji se Puyo Puyo Tetris i Tetr0minoes spuštaju na istu mrežu. Također, možete igrati svaku puzzle igru pojedinačno, pa ako želite igrati samo Tetris ili Puyo Puyo, opcija je dostupna.

Snipperclips Cut it Out, Together!

Snipperclips: Cut it Out, Together!

Snipperclips: Cut it Out, Together je jedna od Switchovih najinovativnijih igara za više igrača. Dva igrača preuzimaju kontrolu nad antropomorfnim komadićima papira. Svaka je faza mala zagonetka koja za dovršetak zahtijeva kvalitetan timski rad. To obično znači odrezivanje dijelova škarama kako bi se stvorili odgovarajući oblici za dohvaćanje predmeta, pritiskanje gumba ili dosezanje nepristupačnih područja. Snipperclips ima simpatičnu estetiku, a svaka se razina razlikuje poput stranice bilježnice ispunjene različitim bojama. Način zabave do četiri igrača uvodi neko grozničavo natjecanje, poput sjajne košarkaške mini igre. Snipperclips je jednako pametna koliko i smiješna, a Snipperclips Plus dodaje desetke novih faza i novih načina za doživljavanje prethodno završenih razina.

Piše: A. M.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here