Nedavno smo vidjeli još jedan od Metal Gear naslova kako ovaj puta izlazi na Xbox One konzolu. Riječ je o Metal Gear Survive – prvi naslov koji je izašao otkako su Konami i Hideo Kojima (idejni tvorac Metal Gear franšize) prekinuli suradnju. Koliko je ta igra dobra ili ne, ovisi od igrača. Najbolja svakako nije.

Slično je i sa još nekim nedavno izašlim naslovima kao što su Monster Hunter World i recimo The Vanishing of Ethan Carter. Radi se o dosta dobrim naslovima, ali nikako o naslovima za koje bismo mogli reći da su nas oduševile po svim stavkama. Igre koje svakako ulaze u popis najboljih su igre poput Assassin’s Creed Origins, Wolfensten 2, Fallout 4 i Grand Theft Auto 5.

Kada govorimo o igrama koje nam tek trebaju izaći za Xbox One, ono u vezi čega smo posebno uzbuđeni jest Far Cry 5 i 27. ožujka kada bi se ta igra trebala pojaviti na tržištu, s time da to nije jedina igra koju čekamo. Tu su još naslovi kao što su Sea of Thieves, A Way Out, State of Decay 2 i još neki.

Koliko će te igre ostvariti uspjeha vrijeme će pokazati. Ono na što se sada trebamo i želimo koncentrirati su najbolje Xbox One igre koje trenutno postoje na tržištu. S obzirom na to da igre nisu jeftine (pogotovo one za PS4 i Xbox One), dobro je znati u što uložiti svoj novac. Najbolje Xbox One igre – stižu u nastavku.


 

Final Fantasy 15

Final Fantasy 15

Petnaesti nastavak Final Fantasy – ikonskog RPG naslova koji je na svijet došao davnih osamdesetih godina prošlog stoljeća na staroj NES konzoli. FF se od tada dosta razvio i uspio je pratiti sve moderne trendove i tranzicije. Prema mišljenjima velikog broja igrača FF15 je jedan od, ako ne i najbolji RPG naslov koji je izašao dosad u ovoj godini.

Lutanje svijetom, rješavanje glavnih i ”side” questova, leveliranje likova, čarolije, kompleksna priča i još kompleksniji likovi i sve to upakirano u prekrasnu grafiku – to je ono što petnaesta iteracija Final Fantasy igre nudi. Ako želit igrati odličan RPG naslov na Xbox One konzoli, ne propustite ovaj.

 

Prey XBOX

Prey

Neki će reći kako nema ništa bolje nego kad istražujete Talos-1 dok čekate kako će na vas skočiti opasne zvijeri koje nisu sa ovog svijeta (jer su doslovno- izvanzemaljci) i koje samo čekaju da ih raznesete u tisuću lijepo graficiranih i oblikovanih krvavih komadića čiji pixeli se (gotovo) pa ni ne vide. Ipak, to je samo početak igre Prey.

Prije nego što toga postanete svjesni, uz svijet koji treba istražiti tu su i Neuromodovi koje treba istražiti (što koji od njih radi i kakav ”tweak” će nam koji od njih dati), a sve to dok se držite što je moguće više podalje od Tyhonsa i onoga što nikako ne želite sresti – Nightmarea.

Istraživanje mračne postaje je jedna od svakako najboljih (i igračima najdražih) stvari kod Prey-a, dok fantastična priča samo dodatno daje na kvaliteti. Ako želite mrak, napetost, horor i dobru priču – na Xbox One konzoli – zaigrajte Prey.

 

Rainbow Six Siege XBOX

Rainbow Six Siege

Prvih nekoliko minuta ove igre činilo se kao da gledamo nekakav slasher film u kojem jedino što je važno jest posmicati sve što se miče uz naravno preduvjet da vi kao igrač ostanete živi. To naravno nije lako.

Da biste to mogli učiniti potrebna je strategija. Jesu li zvukovi čizama s druge strane hodnika zvukovi nekoga iz vašeg tima ili…možda ipak ne? Takva vrsta napetosti može se mjeriti s onom koju možemo osjetiti kada igramo igre poput Prey-a.

Sve u svemu, Rainbow Six Siege je jedna od najboljih multiplayer i svakako jedna od najboljih igara za Xbox One.

 

Ori and the Blind Forest XBOX

Ori and the Blind Forest

Zamislite si lijep, šaren i bajkovit svijet… koji to baš nije (barem ne na drugi pogled). Ori and the Blind Forest je igra koja je nastala kao rezultat toga što je Microsoft odlučio dati određenu svotu novca retro ljubiteljima igara nakon čega smo dobili odličnu kombinaciju staroga s daškom novoga.

Sjećate li se Castlevanije i Metroida? Ova igra će vas dosta podsjećati na te dvije. Pitate se kako? Sve se može kad se hoće. Da ova rečenica zaista pali, pokazali su nam developeri Ori and the Blind Forest nakon što su osmislili ovakvu igru.

Jest da je 2D, ali je posebna i definitivno zaslužuje mjesto na popisu najboljih Xbox One igara.

 

Middle-Earth Shadow of War

Middle-earth: Shadow of War

Shadow of War je time što nam je ponudio još veći i prostraniji svijet te dodatno ”izbrušenu” mehaniku igre postao odličan naslov već ionako odlične igre. Uz to igra je i dosta dugačka, što je još jedna odlična stvar ako volite ovakav žanr igara u kojima želite uživati satima.

Da, satima jer će vam za završavanje Shadow of War igre trebati više od 30 sati. Ako tomu pridodamo novi ”nemesis” sustav borbe, novu priču i nove glavne i ”side” questove, Shadow of War postaje igra u kojoj ćemo dugo uživati i kojoj ćemo se svakako vraćati. Jedna od naj-igara za Xbox One? Apsolutno.

 

FIFA 18

FIFA je i sa svojim osamnaestim nastavkom nastavila ondje gdje je počela ići prije nekoliko godina kada je s punim pravom preuzela primat i vrh u svijetu nogometnih simulacija (PES žao mi je, ali nisi bolji). Poneki novi potezi, ”izglancani” stari, poboljšanja u umjetnoj inteligenciji, poneki novi mod igranja uz već klasične stare i poznate, dobra glazba, licence klubova i igrača (kao i reprezentacija) te osjećaj simulacije koji nam Konamijev ljubimac ne budi na isti način.

Ljubitelj ili ne, ako želite imati najbolju nogometnu simulaciju na svijetu, FIFA 18 bi mogla biti odgovor na vaše molitve (opet, žao mi je PES…).

 

Rise of the Tomb Raider (2015)

Rise of the Tomb Raider

Tomb Raider je igra koja je svoj uspjeh počela kovati na Playstationu 1 u devedesetim godinama. Rise of the Tomb Raider po mnogočemu i podsjeća i ne podsjeća na stare igre. Naravno, s obzirom na napredak tehnologije, stara Lara Croft gotovo da ni ne podsjeća na novu, ženstvenu, zgodnu Laru s kojom je igranje postalo još puno bolje i ugodnije.

Prekrasno renderirani okoliši, još ”prekrasnije” renderiran glavni lik, brutalna akcija, šuljanje, dobra priča – to je ono što nas očekuje u Rise of the Tomb Raider. Trebam li još nešto dodati?

 

Resident Evil 7

Resident Evil 7: Biohazard

Resident Evil… Previše je vremena prošlo otkako smo posljednji puta ”u originalu” nekom zombiju raznijeli glavu (kažem u originalu jer se reizdanja- Resident Evil 0 i Resident Evil Remake ne računaju). Od tada pa sve do 2017. prošlo je previše vremena. Izašlo je previše Resident Evil igara kojima je Capcom radio – sve i svašta (sjetimo se samo RE6, odnosno Gears of War klona).

RE7 nas pokušava vratiti korijenima, ali u isto vrijeme objedinjujući u formulu i nove elemente, kao  što je pogled iz prvog lica, korištenje sata kao pokazivača zdravlja, kao i raznih tekućina koje su toliko dobre da si njima možemo ”zalijepiti” nogu i nastaviti ići dalje kao da ništa nije bilo.

Ono po čemu se RE7 svakako ističe jest horor element (čemu uvelike doprinosi činjenica da ćemo se s Jackom, Molded čudima i ostatkom Baker obitelji morati susretati iz prvog lica). Šuljanje, štednja streljiva i lijekova su ovom Resiju dali neku novu dimenziju.

RE7, iako daleko od onoga po čemu je poznat, se ipak donekle uspio približiti svojim originalnim idejama, što je jedan od mnogih razloga zbog kojih se ova igra nalazi na našem popisu naj-igara za Xbox One.

Naravno, ovo nisu sve naj-igre za Xbox One konzolu. Treba svakako spomenuti još neke naslove bez kojih Xbox One ne bi bio to što jest, a to su: Wolfenstein 2: The New Colossus, Battlefield 1, Forza Motosport 7, Gears of War 4, Titanfall 2, Destiny 2, Minecraft, Assassin’s Creed Origins, GTA 5. Bilo koju od ovih igara da odaberete pogriješiti nećete. Izbor je velik, na vama je da vidite što najbolje odgovara vašim ukusima i preferencama. Uživajte.

Piše: N.P.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here