Iako je kalendarski tu, po temperaturama i vremenskim prilikama ne bismo baš mogli reći da je zima došla, a još manje da je u punome jeku. Ipak, s obzirom da je veljača već dobrano zagazila u svoj drugi tjedan vrijeme je da kažemo nešto o tome koje ćemo sve igre imati prilike igrati ovaj mjesec.

Svakog mjeseca nam stižu novi naslovi, kako za konzole, tako i za Windows računala, a ovaj nije nikakva iznimka. Koje sve hitove ćemo imati prilike zaigrati u nastavku ovog mjeseca? U nastavku članka nešto više ćemo reći o 6 igara koje nas očekuju!

 

God Eater 3

God Eater 3

Platforme: PS4, Windows računala

Datum izlaska: 08.veljače

Novi nastavak God Eatera donosi nam novu akciju i nove avanture. God Eater 3 nas ponovno uvodi u mističan svijet u kojemu ćemo ponovno kao jedan od glavnih zadataka u ”hack and slash” elementu sređivati divovska čudovišta. Neki će možda God Eater 3 usporediti sa Monster Hunter igrama, no naše mišljenje je da je God Eater (pogotovo treći nastavak) bogatiji i to u pogledu već spomenutog ”hack and slash” elementa.

Nadalje, dodatnoj dinamičnosti igre dodatno doprinosi raznovrsnost oružja (kojih će u ovome nastavku biti više nego u prošla dva i koja se naravno mogu preobraziti u snažna, vatrena oružja uz pomoć kojih bi sređivanje bosseva trebalo biti nešto jednostavnije i manje izazovno).

Aragami, stvorenjce koje vas prati, sada će biti u mogućnosti evoluirati u još veće i strašnije inkarnacije. Sve u svemu novi God Eater 3 na tržište nam izlazi već sutra i bit će dostupan za Windows računala i Playstation 4.

 

Crackdown 3

Crackdown 3

Platforme: Xbox One, Windows računala

Datum izlaska: 15.veljače

Ako ste ljubitelj bjesomučne akcije kojoj bi mogle pozavidjeti i igre tipa Devil May Cry u kombinaciji sa Gears of War, onda bi Crackdown 3 mogla biti igra koja će zadovoljiti vaše gladne apetite. Ono što je definitivno jedna od najboljih stvari kod Crackdowna 3 jest mogućnost uništavanja okoliša.

Ovdje možete (to jest moći ćete) uništiti gotovo sve što se nalazi na karti (uključujući i zgrade). Kako se ne bi sve baziralo samo na uništavanju i pucnjavi, Crackdown 3 ima i priču, koja je sama po sebi OK, ali ništa pretjerano komplicirana (što i očekujemo od igre kao što je ova).

Priča je jednostavna: kriminalni milje koji vlada u New Providenceu svojim je djelima prevršio svaku mjeru i sada im vi kao protagonist i predstavnik reda trebate stati na kraj (a usput možete raznijeti sve što vam se nađe na putu). Treći nastavak Crackdowna izlazi za PS4 i Windows računala za osam dana.

 

Far Cry New Dawn

Far Cry New Dawn

Platforme: PS4, Xbox One, Windows računala

Datum izlaska: 15.veljače

Jeste li željno iščekivali nastavak Far Cry igre? Ako jeste onda će vas sigurno obradovati vijest o tome da za otprilike osam dana izlazi nastavak Far Cry 5: Far Cry New Dawn. Radnja se odvija oko sedamnaest godina nakon završetka petog nastavka Far Cry-ja, odnosno nakon nuklearne katastrofe koja se odvila na kraju posljednjeg nastavka.

New Dawn će nam pokazati neke nove lokacije, novi, predivno dizajniran post-apokaliptičan okoliš u kojemu će osim glavnog lika i nekoliko NPC-jeva prebivati i raznorazne bande onih koji su preživjeli katastrofu i koji se sada bore za prevlast.

Ono što će nam biti na raspolaganju jest široka paleta oružja koja bi nam trebala borbu protiv Mickeya i Loua- dvojice glavnih antagonista igre znatno olakšati. Novi nastavak Far Cry igre izlazi 15.veljače i to za konzole i Windows računala.

 

Jump Force

Jump Force

Platforme: Windows računala, PS4, Xbox One

Datum izlaska: 15.veljače

Jump Force je igra u kojoj bi se mnogi junaci iz svijeta Shonen Jump svemira trebali ujediniti zajedno protiv nove dosad neviđene prijetnje. Svi heroji, anti-heroji i negativci iz svih šesnaest mangi Shonen Jump serijala bit će zajedno u jednom ”mišungu” koji će se zvati Jump Force.

Ako ste se ikada pitali kako bi recimo izgledala borba između Frieze ili Vegete iz Dragon Balla i Kena ili Kenshira iz Fist of the North Star onda je ova igra idealna prilika da to sami saznate iz prve ruke. Osim standardnih likova Jump Force trebao bi sadržavati i različite modove kojima bismo mogli prilagođavati i customizirati likove do najsitnijih detalja.

Sve u svemu, Jump Force bi trebala biti po mnogočemu jedna od najsveobuhvatnijih tučnjava koje će postojati ikada. Kako će stvari izgledati u praksi i na borilištima imat ćemo prilike vidjeti za tjedan dana.

 

Metro Exodus

Metro Exodus

Platforme: Windows računala, Xbox One, PS4

Datum izlaska: 15.veljače

Jeste li dosad igrali neki od protekla dva nastavka igre Metro? Ako niste, dopustite da vas ukratko uvedem u Metro svemir. Premise su u biti klasične: nakon nuklearne katastrofe izazvane nuklearnim ratom svijet je zavijen u radioaktivne ostatke ostataka nečega što je prije rata bio normalan svijet za život.

S obzirom na događanja nakon rata, stvari su nimalo svijetle. Preživjelih gotovo da i nema, a ako ih i ima onda su obilježeni nekima od mnogih obilježja radijacije i radioaktivnog zračenja. Tu na scenu kao protagonist stupa igrač, kojemu je glavni zadatak preživjeti. Svaki nastavak donio je neke inovacije.

Metro Exodus bi između ostaloga trebao donijeti dinamične promjene vremena, dan i noć koji bi se trebali izmjenjivati kao ”zaprave”, različita oružja i naravno različite mutante koji će nas ometati u preživljavanju (oni mutirani štakori nikada nisu izgledali bolje). Za ljubitelje survival pucačine Metro Exodus izlazi za oko osam dana. Kao i za sve ostale.

 

Anthem

Anthem

Platforme: Xbox One, PS4, Windows računala

Datum izlaska: 22.veljače

Anthem je igra koju su igrači isto tako dugo iščekivali i koja nam konačno izlaz u ovome mjesecu. Razvijena od tvrtke BioWare (Mass Effect, Dragon Age), Anthem će izdati Electronic Arts. Igra sam po sebi će biti pucačina iz trećeg lica koja će objedinjavati dva žanra: akciju i RPG elemente.

Anthem će se igrati kao multiplayer igra i odvijati će se  u otvorenome svijetu gdje će igrači moći u ulogama ”freelancera” istraživati okoliš i usput nadograđivati svoja odijela dodajući im pritom nove funkcije i nova oružja. Anthem je dosad podigao jako puno prašine. Hoće li opravdati očekivanja vidjet ćemo krajem veljače kada nam ova igra izlazi na tržište.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here