Bez obzira na sve što se događalo i što se nastavlja događati s obzirom na koronavirus, ove smo godine imali prilike igrati pregršt igraćih naslova, što na konzolama što na Windows računalima.

Najbolje igre koje su izašle u 2020. godini

Neki od tih naslova bili su jako dobri, neki su bili jako loši, no samo maleni broj njih spada u kategoriju odličnih, vrhunskih gaming naslova. 2020. godina bliži nam se svom kraju. Vrijeme je za podvlačenje crta i prisjećanje na one igre koje su nam uljepšavale ovu godinu i koje nam nastavljaju uljepšavati ove sive i tmurne zimske dane.

Koje su najbolje igre koje smo imali prilike igrati u ovoj godini – saznajte u nastavku!

 

Persona 5 Royal

Persona 5: Royal

Peti nastavak Persone bila je svakako jedna od igara u kojima smo uživali u 2020.-oj. Zahvaljujući mnoštvu novih igrivih likova, bogatoj i dubokoj priči, novim lokacijama za istraživanje i neke nove načine koje su programeri unijeli kako bi doprinijeli gameplayu igre, Persona 5 vrlo se brzo našla na vrhu.

Vrhunska igra ne bi bila toliko vrhunska bez odlične glazbe, što je također segment u kojem Persona 5: Royal dominira. Sve u svemu, Persona 5: Royal odličan je pokazatelj da igra, čak niti u svom petom nastavku ne mora izgubiti ono ”nešto” što je igrače privlačilo još od ranih dana.

 

Dragon Quest XI S Echoes of an Elusive Age - Definitive Edition

Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age – Definitive Edition

Definitivno izdanje iliti Definitive Edition uključuje cjelokupan sadržaj originalnog izdanja hvaljenog Dragon Questa XI i dodaje neke dodatne scenarije, specifične za svakog lika, izbor igranja s izvornim zvučnim zapisom ili velikom orkestralnom verzijom glazbe, mogućnost prebacivanja između 2D i 3D grafike, mogućnost uključivanja japanskih glasova i još neke dodatne stvarčice.

Iako nije donio ništa revolucionarno, Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age – Definitive Edition dodatno je ispolirao ono što je bilo kvalitetno kod Dragon Quest XI, odnosno na odličnu igru dobili smo još malo odličnih dodatnih mogućnosti i poboljšanja.

 

Hades

Hades

Netko može pomisliti da su ”hack-and-slash” igre u stilu Devil May Cry-ja i God of War-a nešto čije je vrijeme prošlo i da se tu jednostavno nema što novo za reći. No Hades je pokazao da je to daleko od istine. Osim što se radi o jako dobro izvedenoj ”hack-and-slash” igri u kojoj ćete se zabavljati satima, Hades ima i jako zanimljivu priču.

Dodajmo tu i mistične moći, jako dobru prezentaciju grčkih bogova kao što su Zeus, Atena i bog mora Posejdon, dodatne sposobnosti koje ćete otključavati za svog igrivog lika kako budete napredovali kroz igru, izazove koji se povećavaju kako priča i igra napreduju i dobili smo još jedan izvrstan naslov, kojeg su igrači prepoznali i koji se nalazi na samom vrhu po kvaliteti ovogodišnjih igraćih naslova.

 

Half-Life Alyx

Half-Life: Alyx

Half-Life je igra koja se tijekom godina pretvorila u svojevrstan mit. Igra koja je ”žarila i palila” ranim 2000.-itim godinama i koja je donijela mnoge novine koje su tada u igrama bile u povojima (kao što je odlična fizika i grafičke mogućnosti), Half-Life je ušao u povijest kao jedna od vrlo kontroverznih igara, kako to obično biva kod Valvea.

Iako je priča ostala ”visjeti” u zraku, treći se nastavak nigdje nije nazirao. Ali onda, kao grom iz vedra neba smo krajem prošle godine saznali da nam se priprema Half-Life: Alyx, igra za virtualne uređaje, u kojoj ćemo preuzeti ulogu jedne od deuteragonista drugog nastavka. To je i ponovno značilo da ćemo se boriti protiv zlih, izvanzemaljskih okupatora kao i njihovih suradnika, mrskih Combine hibrida, ali i da ćemo saznati možda i nešto više o priči.

Činjenica da je igra VR znači da smo mi kao igrači mogli gotovo pa postati dio igraćeg svijeta, što je jedan od glavnih razloga zbog kojih je igra postala ovako odlično prihvaćena. Drugi je razlog svojevrsna glad igrača za nečime s predznakom HL.

Nije bilo teško za predvidjeti da će Half-Life: Alyx dobiti vrlo visoke ocjene. Jer borba za čovječanstvo još nije završila, a što je bolje nego boriti se za slobodu planeta i suočiti se s prijetnjama kao što su Headcrabovi, Combine vojnici i razne druge nove prijetnje- izbliza?

 

Demons Souls

Demon’s Souls

Demon’s Souls je još jedno vrlo mega-uspješno reizdanje klasika koji je prvotno izašao za Playstation 3 sada već davne 2009. godine. Iako je riječ o reizdanju u Demon’s Souls inačici iz 2020. ne radi se samo o grafičkoj nadogradnji i poboljšanju onoga što već postoji; programeri su ovaj ”nastavak” preradili tako što su krenuli gotovo od nule, što znači da je ovogodišnje reizdanje po svakom segmentu poboljšana verzija ionako odličnog naslova koji je na tržište izašao prije jedanaest godina.

Ponovno imamo izvrsnu priču, ponovno smo dobili zahtjevnu i podosta tešku igru, koja teško kažnjava greške, ali zato bogato nagrađuje vješto igranje i strateško planiranje. Demon’s Souls je igra koju jednostavno morate odigrati ako volite izazovne, prekrasno prezentirane i izvrsno izvedene igre, koju ćete u isto vrijeme mrziti zbog izazova koji predstavlja i voljeti zbog… tog istog izazova. Mnogima će Demon’s Souls biti i jedan od razloga zašto kupiti Playstation 5, što je sasvim opravdan razlog.

 

Yakuza 6

Yakuza 0

Yakuza 0 je igra u kojoj igrači preuzimaju ulogu člana japanske organizacije s druge strane zakona. Godina je 1988., postati bogat nikada nije bilo lakše, žene su prekrasne i bez plastike i koje je bolje vrijeme za postati članom Yakuze? U Yakuza 0 sav onaj sjaj, blještavilo i glamur osamdesetih na japanski način možete proživjeti kao nikad dosad.

No da ne bude samo sve na sjaju i blještavilu, Yakuza 0 može se pohvaliti i podosta kompleksnom i zakučastom pričom uz nezaobilazan Yakuza način borbe u kojoj možete koristiti različite predmete iz okoliša kao što su bicikli, putokazi i vrata automobila kako biste svojim protivnicima pokazali tko je glavni!

Ako ste željni Grand Theft Auto igre, izvedene na vrhunski, japanski način, sa štihom osamdesetih i uz malu dozu S&M dominatrixa, tada je Yakuza 0 prava stvar za vas!

 

Tony Hawk's Pro Skater

Tony Hawk’s Pro Skater 1 i 2

Tony Hawk’s Pro Skater 1 i 2 dva su fenomenalna reizdanja klasika, dvije igre koje su svoju slavu doživjele na prvom Playstationu. Većina igrača koji su igrali ove igre slažu se s izjavom da su Tony Hawk’s 1 i 2 najbolje simulacije skateboardanja koje postoje ikada i kojima nema premca.

S obzirom na kvalitetu koju su ova dva nastavka već postignula u prošlosti, ove smo godine dobili mogućnost zaigrati njihovo reizdanje za Xbox One, Playstation 4 i Windows računala. Svi trikovi koje ste znali i naučili su ponovno tu (plus još poneki novi), plus novi leveli, novi skateboardi i naravno izvrsna HD grafika. Tony Hawks’ Pro Skater 1&2 još je jedan pun pogodak programera i pokazatelj kako se radi reizdanje, koje u sebi sadrži onaj duh originala, odjeven u nova ruha modernog hardvera.

Devil May Cry 5

Možda ne najbolji naslovi, ali naslovi koji su svakako vrijedni spomena: Devil May Cry 5: Special Edition, DOOM Eternal, F1 2020, Monster Hunter: World – Iceborne, Final Fantasy VII Remake, Mortal Kombat 11 Ultimate, Death Stranding.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here