Videoigre mogu biti odličan način kako se odmoriti od napornog dana ili tjedna. Ako možemo dobiti neku dobru, a k tome i besplatnu igru, još bolje! Svatko od nas voli kada za 0 kuna može nešto dobiti (pogotovo ako je to nešto dobro i pogotovo ako se radi o besplatnim igrama za Windows računala).

Dobra je vijest da na internetu postoji popriličan broj besplatnih, a kvalitetnih igara, različitih žanrova, koje možete odigrati kad god želite, u ”online” ili ”offline” obliku.

O kakvim se točnije igrama radi te koje su to najbolje, besplatne Windows igre, pročitajte u nastavku.

 

Lost Ark

Lost Ark je, baš kako je to slučaj i kod mnogih drugih sličnih igara, vrlo opširna i sadržajem bogata multiplayer igra. Ono što igri daje dodatni plus je i njezina grafika, koja izgleda odlično i zahvaljujući kojoj će cijeli svijet Lost Ark igre izgledati jednom riječju sjajno. Ukratko, radi se o jednom jako dobrom MMORPG naslovu, kojeg možete igrati sami i sami rješavati brojne questove i zadatke ili to možete raditi u suradnji s drugim igračima.

Igra, budući da ju je razvio južnokorejski developerski tim, baš i nije dostupna na Zapadnom tržištu (a onda samim time i u Europi), iako postoji beta verzija. Očekuje se kako će igra postati dostupna u cijelom svijetu do kraja ove godine, a kada (i ako) se to dogodi, ne sumnjamo da će postati i ostati jedna od najboljih, besplatnih Windows igara.

 

Fortnite: Battle Royale

Za Fortnite ste vjerojatno čuli. Radi se o multiplayer igri koja se igra preko interneta i gdje vam je glavni cilj ostati živ na karti koja je osmišljena na ”battle royale” način (odnosno na način da je najvažnije preživjeti i pritom srediti što je moguće veći broj protivnika). Iako je u početku igra bila ”tako-tako”, zahvaljujući novom i novom sadržaju kojeg developeri izbacuju van i poboljšanjima u gameplayu, Fortnite: Battle Royale je danas definitivno jedna od najboljih, besplatnih igara koje možete odigrati na svom Windows računalu.

Sam koncept igre je vrlo jednostavan: vi, kao igrač, ste izbačeni iz zrakoplova zajedno sa još 99 igrača, na područje, gdje vam je onda cilj što duže preživjeti. Što duže ostanete živi, to više bodova osvojite. Ako ostanete posljednji živi, pobijedili ste u ”battle royale” igri. Jako dobre stvari u vezi Fortnitea su, osim zaraznog gameplaya, mogućnosti igranja među različitim platformama.

To znači da, ako vaši prijatelji igraju igru preko Windows računala, a vi je igrate preko Android ili iOS telefona, moći ćete zajedno igrati. Ovo je svakako veliki bonus i plus u odnosu na ”ono drugu sličnu” igru, koja ne podržava zajedničko igranje između platformi.

 

Dota 2

Sam Dota 2 koncept osmišljen je na temelju Warcraft 3 moda, no već duže je vrijeme riječ o ”samostalnoj” igri, a po onome što nudi, svakako spada u top besplatne Windows igre za 2019. Iako na prvi pogled može izgledati da se radi o kompliciranoj igri koja je osmšljena samo za ”hardcore” gamere u RPG svijetu, nije tako.

Trebat će vam neko vrijeme da se naviknete i da naučite igrati (što više iskustva imate u MOBA igrama, to bolje), no jednom kada pohvatate konce, sve će biti puno bolje. Sve u svemu, radi se o jako dobroj igri i jednoj od najboljih ovakvog tipa za 2019. za koju nećete morati izdvojiti niti kune kako biste je igrali.

 

Path of Exile

Ako ste ikada igrali Diablo III, onda ćete se u Path of Exile osjećati kao da ste na poznatom terenu. Naime, radi se o besplatnom RPG ”dungeon-crawleru” koji će se svakako svidjeti svim ljubiteljima besplatnih i kvalitetnih RPG igara za Windows. Razloga za to ima puno. Prvi je taj da vam neće trebati puno vremena da naučite igrati igru.

Drugi je taj što čak i od najosnovnijeg ”loota” možete dobiti nešto korisno. Treći je taj što razina težine igre ide postupno. Naravno, ako ste igrali Diablo IIIi i ako vam se ta igra dopala, a želite isprobati nešto slično, a opet drugačije za Windows računala iz ove godine, Path of Exile je zasigurno najbolje što će odgovarati vašim potrebama.

 

League of Legends

League of Legends ili popularno LoL, je u svojoj srži jako jednostavan: vi kao igrač trebate odabrati svog lika nakon čega trebate ući u klinč s ostalim igračima i dati sve od sebe da ostanete živi.

Izvanredne karte, ogroman broj likova i klasa, automatsko spajanje igrača u borbi te brza akcija ono je po čemu se League of Legends odlikovao svih ovih godina i zbog čega je igra svakako zaslužila naći se na našem popisu najboljih, besplatnih Windows igara za 2019.

 

Hearthstone: Heroes of Warcraft

Jeste li ikada igrali igru pod nazivom Magic the Gathering? Ako jeste, onda će vam Hearthstone, igra koju je osmislila superpopularna i kvalitetna developerska tvrtka Blizzard, biti itekako poznata.

Učenje igranja igre je jednostavno i brzo, baš kao što bismo i očekivali od jedne Blizzardove igre. Sam tempo igre je, iako se radi o kartaškoj igri, brz i neće vam trebati puno vremena da vas Hearthstone zarazi svojom igrivošću i svime onime što nudi (pod uvjetom da volite ovakve igre). Ako želite odigrati jednu odličnu, zabavnu kartašku, ”online” igru u kojoj vještina i dobre karte znače sve, a još ste k tome i ljubitelj World of Warcraft svijeta, onda je Hearthstone prava stvar za vas.

Ovo je prvi dio izbora najboljih besplatnih igara, iz različitih žanrova. Srećom na internetu postoji popriličan broj besplatnih i kvalitetnih igara, tako da uskoro možete očekivati i nastavak ovog popisa. Naravno netko se neće složiti s našim izborom, ali ne možemo svima ugoditi. Bilo kako bilo zimsko vrijeme igranja neupitno dolazi, i možda ipak pronađete neku besplatnu igru za sebe.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here