Besplatno je uvijek najbolje što možemo dobiti, pogotovo ako se radi o nečemu što je kvalitetno. Danas govorimo o najboljim besplatnim igrama za PS4.

Ponekad nam se može dogoditi da nam igre koje imamo u knjižnici svojih igara (ovdje govorim za one koji imaju Playstation 4 konzolu) jednostavno dosade. Kada nam se to dogodi jednostavno želimo nekako osvježiti stvari, želimo nešto novo.

Naravno, to je puno lakše za pomisliti nego učiniti jer priznajmo – igre za nove konzole, to jest Playstation 4 i Xbox One su dosta skupe (osim ako nam se ne dogodi da ili nabasamo ili dočekamo neku akciju). Što učiniti kada želimo igrati nešto novo, a nemamo baš kuna (ili eura) u novčaniku? Ostaje nam da provjerimo izbor dostupnih besplatnih igara.

U duhu dodavanja novih i zanimljivih naslova ovdje nećemo govoriti o igrama kao što su Warframe ili War Thunder i to iz jednostavnog razloga: te igre su već toliko popularne i postoje velike šanse da ste ili već igrali ili da igrate neku od ovih igara. Umjesto njih nešto ćemo reći o igrama za koje možda jeste, a možda i niste čuli i u vezi kojih je najbolja stvar ta što su- besplatne. Ako ste željni novih i kvalitetnih naslova za Playstation 4, a malo ste ”uski” u pogledu budžeta, bacite pogled na ovih nekoliko besplatnih igara koje su dostupne već sada u Playstation Trgovini.

 

Skyforge ps4

Skyforge

Ako postoji nešto za što je 110% sigurno da će igrači htjeti igrati bez obzira na sve to je onda igra MMORPG ili ”Massively Multiplayer Online Role-Playing Game” žanra kakva je i Skyforge. Iako za plejku 4 postoje i neki drugi isto tako kvalitetni MMORPG naslovi, velik broj korisnika smatra kako je baš Skyforge poseban po mnogim stvarima.

Recimo DC Online jest zabavna igra, igra u sebi sadrži jako puno toga što je potrebno pročitati, a jedan dio igrača to zasigurno ne želi. Jedan dio igrača jednostavno želi uključiti konzolu, pokrenuti igru i na ”brzinski” način prolaziti kroz nebrojene i nadasve maštovito osmišljene levele, a Skyforge nudi baš to i to je ono to ga izdiže barem malo iznad drugih, sličnih naslova.

Okoliš u kojoj se igra odvija jednom riječju izgleda prekrasno. Igra je sama po sebi podosta jednostavna za igranje, leveliranje je jednostavno i zabavno, a kolege suigrači su inteligentni, pristojni i sve u svemu – odlični. Vrlo dobar naslov iz MMORPG žanra, Skyforge je igra koju ne biste smjeli propustiti.

 

Kitten Squad ps4

Kitten Squad

Kitten Squad po mnogočemu podsjeća na igru Goof Troops koje se možda sjećaju stari igrači koji su tu igru mogli igrati na Super Nintedo konzoli. Napredak u igri je dosta brz, težina igre je OK, što znači da igra nije niti preteška niti prelagana, što znači da je igra jednom riječju – zabavna i savršeno može poslužiti ako imate ”viška” vremena koje želite nekako potrošiti.

Kitten Squad je jedna od onih igara koje ćete poželjeti najviše igrati nakon što se vratite doma iz škole ili s posla umorni i kada jednostavno poželite mozak pustiti ”na pašu”. I kao bonus igra je u potpunosti besplatna.

 

ps4 Smite

Smite

Smite je na prvi pogled jedan od klonova DOTA-e ili pak LOL (League of Legends) igara. Ipak, na drugi pogled možemo vidjeti kako se radi o ”neovisnoj” igri s pogledom iz trećeg lica. Igre u kojima možete preuzeti uloge bogova su oduvijek nekako izazivale poseban gušt kod igrača. Smite je u pogledu ovoga isto tako jedna od takvih.

U igri ćete preuzeti ulogu boga (ili nečega sličnog) i usput ćete se boriti s prijateljima, neprijateljima, neprijateljskim utvrđenjima i slično. Za razliku od mainstream sličnih igara kao što su DOTA ili LOL Smite je dosta drugačiji u smislu da će vam za ovu igru trebati puno manje vremena da ju shvatite i da postanete koliko-toliko dobri u njoj da vas vaši suigrači iz tima ne izbace zbog katastrofalne igre.

Ako tražite novu stratešku igru koju biste mogli igrati sa svojim prijateljima, Smite je vrlo dobra igra koja bi vam mogla pružiti sate i sate zabave.

 

ps4 Dungeon Defenders II

Dungeon Defenders II

Borbe protiv zlih orkova u ulozi jednog od ponuđenih junaka, borba protiv zla, skupljanje zlata kojim ćete nadograđivati oružja i opremu – Dungeon Defenders II je jedna od igara koje na prvi pogled ne izgledaju nešto posebno, ali se njihova ljepota i vrijednost pokažu nakon što malo dublje ”zaronimo” u samu igru.

Kada govorimo o ljepoti treba reći kako DDII izgleda vizualno vrlo lijepo. Boje su šarene i sve u svemu cijeli okoliš izgleda jako koloristički dotjerano i šarmantno. Način igranja je jednostavan i vrlo brzo savladiv. Uzmite oružje po izboru i pripremite se. Dungeon Defenders II je igra koja će vas zarobiti svojom jednostavnošću i zaraznim gameplayem.

 

ps4 Fortnite Battle Royale

Fortnite Battle Royale

Ponekad je sve ono što vam u životu treba jedan snajper, odnosno igra u kojoj možete koristit snajper i to je to. To je ono po čemu se ova igra ističe. Pokrenite igru, odaberite svoje omiljeno oružje po izboru, idite kroz različite mape, kokajte protivnike i pronalazite različita poboljšanja za vašeg lika i njegovo oružje.

Ne volite ”duge” cijevi? Nema problema. Igra vam omogućuje da odaberete nekoliko vrsta oružja, s time da su snajperi i dalekometna oružja samo neke od podvrsta. Možete isto tako uzeti i dva revolvera (ili slična oružja za osobnu obranu ili PDW) i svoje protivnike rokati izbliza kao pravi kauboj (ili kaubojka).

Bez obzira na stil igranja koji preferirate, Fortnite Battle Royale je jednom riječju vrlo zabavna pucalica koja će vas držati dugo vremena prikovane za zaslone i kojoj ćete se zasigurno vraćati. I naravno igra je besplatna za skidanje sa Playstation Trgovine.

Playstation 4 i Xbox One su dvije konzole za koje se smatra da zauzimaju najveći dio kolača kada se govori o gamingu u globalu uopće. Neki će reći kako su osobna računala vrlo blizu njih, ali to je nešto što je subjektivno i nešto o čemu bi se moglo danima razgovarati.

Iako su obje ove konzole dosta dobre i unatoč tome što za svaku od njih postoji dosta velik broj kvalitetnih naslova, činjenica jest da su igre za svaku od ovih konzola dosta skupašne. Stoga nije loše iskoristiti neku od ovakvih akcija kada se za nju ukaže prilika.

Piše: I.H.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here