Svaki mjesec, kao i svake godine izlaze nam nove aplikacije za naše Android pametne uređaje. Iako igranje igara na pametnim telefonima nije toliko rašireno kao na konzolama i računalima, zahvaljujući sve većem broju kvalitetnih naslova, kao i prelasku nekih poznatih naslova sa konzola, odnosno računala na Android (kao što su recimo PUBG ili Fortnite), gaming na pametnim telefonima dobiva sve više poklonika.

Ako tu još dodamo činjenicu da se grafičke mogućnosti i sposobnosti SoC-ova na pametnim telefonima iz godine u godinu sve više povećavaju, nije neobično što gaming na pametnim telefonima biva sve zastupljeniji.

2018. godina je ušla dobrano već u svoj peti mjesec. I dosad smo imali prilike igrati neke dobre naslove. No, s obzirom na to da nam u ovoj godini preostaje još osam mjeseci, ne bi bilo loše pogledati što nas sve od igara očekuje. Iz tog razloga ćemo u nastavku članka nešto više reći o nadolazećim Android igrama koje nas očekuju u nastavku ove godine.

 

Dragon Ball Legends

Bandai Namco je već najavio svoju igru Dragon Ball Legends i za Android i za iOS, što je svakako odlična stvar, pogotovo ako ste ljubitelj anime crtanih filmova i naravno popularnog animiranog filma Dragon Ball ili Zmajeva Kugla. Dragon Ball Legends bi tako pričom trebao biti usko povezan sa svim događajima iz nedavno završenog Dragon Ball Super animiranog serijala, što je još jedan plus.

Nova mobilna igra će biti kombinacija kartaške igre i tučnjave, što znači da će svi već postojeći elementi DBZ igre biti tu, ali uz novine (kao što je korištenje karata). Mnoštvo komboa, likovi iz Dragon Ball svijeta, priča koja blisko slijedi najnoviji serijal… sve ono što jednom ljubitelju DBZ igara treba. I nešto čemu se svakako i mi radujemo.

 

Westworld

Serijal koji je bio prikaziva na HBO-u pod nazivom Westworld je po mišljenjima velikog broja gledatelja bio vrlo dobar, ako ne i odličan. Iz tog razloga odlučeno je da se serijal preobrazi u igru i da ta igra izađe za Android i iOS. Westworld igra bi se unutar Google Play Trgovine trebala pojaviti ovoga mjeseca.

O čemu se u igri radi? Zamislite Simse, ali u vremenu doseljavanja na ”Divlji Zapad”. To je ono kako bismo ukratko i na najjednostavniji način mogli objasniti Westworld. Vi kao igrač kontrolirate stanovnike malenoga grada koji se s vremenom proširuje, a to kakav će život imati stanovnici ”vašega” grada ovisi najviše o vama. Za Android ne postoji puno ovakvih igara, što je svakako jedan od razloga zbog kojih bismo željeli isprobati Westworld.

 

Warhammer Quest 2 The End Times

Warhammer Quest 2: The End Times je strateška igra na poteze koja nastavlja točno ondje gdje je njegov prethodnik (odnosno Warhammer Quest iz 2013.) stao. Nastavak igre osmišljava i kreira developer pod nazivom Perchang (u suradnji sa Games Workshop). Igra bi ukratko trebala izgledati ovako: heroji združeni iz različitih pozadina trebaju pobijediti zle sile Chaosa (kako to već obično biva).

Warhammer Quest 2: The End Times je već izašao za iOS, a ako pogledamo malo bolje drugi nastavak vidjeti ćemo da se jezgra igre nije puno promijenila od prethodnika. Radi se o taktičkom pristupu RPG žanru igara s velikim naglaskom na istraživanje ”dungeona”, to jest podzemnih okoliša, što je odlično ako volite igrati ovakve igre. Dodatnu kvalitetu igri bi trebali doprinjeti poboljšana grafika kao i neke nove mogućnosti heroja.

Kada bismo mogli dobiti priliku igrati Warhammer Quest 2? Sudeći po vijestima i najavama, drugi nastavak ovog ”dungeon-crawling” RPG-a bismo trebali imati prilike igrati u nastavku ovog mjeseca. S obzirom na to da igra još uvijek nije izašla i da developer traži beta testere, ako se prijavite na ovaj link: beta@perchang.com možete i sami postati beta tester igre.

 

The Room: Old Sins

Najnoviji nastavak osmišljen od strane developera Fireproof Games koji u sebi objedinjuje istraživanje jezivih okoliša sa rješavanjem kompleksnih zagonetki već je ”vani” za iOS, dok bi Android uređaji u ovoj igri trebali uživati od 19. travnja.

Old Sins se vrti oko potrage za tajanstvenim i vrlo dragocjenim artefaktom. Da bismo ga mogli pronaći trebati ćemo istražiti mnoštvo tajnovitih mjesta, riješiti opskurne i kompleksne zagonetke te otkriti što je ono što se dogodilo u Waldergrove vili.

 

Fortnite Battle Royale

Igra osmišljena i razvijena od strane developera Epic Games ostvarila je popriličan uspjeh i na konzolama i na Windows računalima i to ponajviše svojoj zaraznosti i jednostavnosti igranja. Neki će reći kako se Fortnite trudi dostići uspjeh Player Unknown Battlegrounds ili PUBG-a i da je to to. Bez obzira na sve, Fortnite nam se itekako svidio i jedva čekamo dobiti priliku da ovu igru zaigramo i na Android pametnim telefonima.

ps4 Fortnite Battle Royale

Fortinte Battle Royale bi po gotovo svim elementima trebao biti sličan igri koju možemo odigrati na konzolama, odnosno na računalima. Igra bi trebala u sebi imati i podršku preko različitih platformi (ako ste igrali na PS4 i skinuli ste je za Android, samo se trebate ulogirati i možete nastaviti igrati ondje gdje ste stali). Igra već postoji na iOS platformi i nadamo se da će verzija za Android izaći što prije.

 

Runescape Mobile

Runescape je jedna od onih igara koje uopće ne traže uvod, pogotovo ako ste ljubitelj ”old school” RPG-ova.

Runescape je od 2001. godine pa do današnjih dana stekao popriličan broj ljubitelja, tako da ne sumnjamo u to da će igrači objeručke dočekati dolazak Runescapea i na Android pametne telefone. Idealna igra za sve ljubitelje starijih RPG-a.

 

Contra Return

Contra: Return

Sjećate li se ”superteške” i užasno izazovne igre Contra koju smo imali prilike igrati na NES-u još krajem 1980.-ih? Premda Contra nije ostvarila neki veliki uspjeh na mobilnim uređajima, to se sve može promjeniti (i nadamo se da hoće) novom Contra: Return igrom. Contra će ovdje prijeći u pravi, puni 3D. Teški bossevi, još više izazova, još zarazniji gameplay? Nadamo se!

 

Harry Potter: Hogwarts Mistery

Harry Potter: Hogwarts Mistery je nova, nadolazeća igra iz Harry Potter svijeta magije i čarobnjaštva kojoj će se radovati svaki Harry Potter ljubitelj. Igru razvija developer Portkey Games (ali uz budno oko Warner Brosa).

Što nas očekuje u novoj Harry Potter igri? Sjećate se pohađanja satova obrazovanja iz područja Čarolija kod sićušnog profesora Flitwicka, Povijesti magije kod duha profesora Binnsa, Skrbi za magična stvorenja kod simpatičnog Hagrida ili Napitaka kod profesora Snapea?

Sve to i još puno toga novoga i nepoznatoga nas očekuje i u novoj Harry Potter igri. Harry Potter: Hogwarts Mistery je igra koja će se zahvaljujući svom čarobnom i jedinstvenom Harry Potter svijetu vrlo vjerojatno svidjeti i ljubiteljima i bezjacima. Želimo li ju odigrati? Naravno!

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here