Najnoviji nastavak Mount & Blade serijala koji od 2008. pravi mali turski studio TaleWorlds Entertainment u ožujku ove godine izlazi u Early Access i nosi naziv Mount & Blade II: Bannerlord. Novi nastavak ovoga serijala nestrpljivo čeka od 2010. svaka osoba koja je igrala jedan od nastavaka.

Ovaj sandbox igra je akcijski RPG smješten u srednji vijek bez fantastičnih elemenata. Igra ima jako malo priče, osim questova kojima mijenjate odnose i dobivate novac, prepoznatljivost ili čast. Uglavnom, ne postoji priča koja vas vodi kroz cijelu igru, već možete raditi što god želite, tj.

Možete odabrati vaš način igre. Jedini cilj u igri je postati kralj i osvojiti cijelu Calradiju, kako Mount & Blade naziva cijeli otkriveni svijet. Prijeći ovo igru i postati kralj nije toliko jednostavno, ako uzmete u obzir da nemate nikakvo vodstvo i krećete od apsolutne nule što vam daje slobodu da odaberete način na koji želite igrati igru i popeti se na vrh društva.

Prošla izdanja ove igre prodana su u 6 milijuna primjeraka (do 2015. godine). Dugoočekivani nastavak krajem prošle godine ulazi u closed betu, u čemu sam na sreću imao priliku sudjelovati. Iako je vrijeme Early Access-a objavljena, ne zna se koliko će igra biti u Early Accessu.

Ako niste isprobali ni jedan nastavak ovoga serijala, a ne da vam se čekati Early Access, osobno vam preporučujem Mount & Blade: Warband koji je dostupan na Steamu po cijeni od 20 dolara. Zaista sjajno mjesto za utući bezbrojne sate i igrati ju više puta bez osjećaja da ste ovo već vidjeli.

Igrajte kao plemić, dobri Samaritanac ili razbojnik koji pljačka seljake, karavane i otima plemiće za otkupninu. Ispod ovoga odlomka možete pogledati najavu Early Accessa i singleplayer gameplay koji su objavili na Gamescomu 2018. A tu si i linkovi na Steam stranicu obje igre: Warband, Bannerlord.

Piše: 𝕃𝕁.𝕁.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here