Jedna od najboljih igara na temu mafijaških obračuna, koja je nadahnuta nekim od najuspješnijih gangsterskih filmova, kao što su klasici Martina Scorsesea Goodfellas (Dobri momci) i naravno The Godfather (ili Kum) uz kultni, klasičan Sci-Fi su sada dostupne i za Xbox One konzolu i to zahvaljujući kompatibilnosti ”unatrag”. Ovakva vrsta kompatibilnosti omogućuje da se igre sa starijih konzola mogu igrati na novijim konzolama, što je razlog zbog kojeg su i ove dvije igre dostupne za Xbox One.

Igrači na Xbox One konzoli sada će se moći vratiti neki od najboljih igara iz ”dvijetisuće i desetih”, točnije iz 2010., odnosno drugome nastavku igre Mafia. Igra u sebi ima veterana Drugog svjetskog rata, ali i jednog od najpoznatijih talijanskih mafijaša Vitoa Scalettu koji se nakon rata vraća u svoj rodni grad u Empire Bay, grad koji pršti zločinom, korupcijom i nasiljem. Scaletta i njegov dugogodišnji prijatelj Joe će trebati vratiti grad pod kontrolu, što znači vraćanje grad pod vlast iste organizacije pod kojom je grad bio prije rata i prije nego što je Scaletta morao otići na front.

Uz klasično vraćanje grada pod ”našu vlast”, Scaletta će u isto vrijeme učiti što je ono što znači kada si bogat, kada imaš obitelj za koju se treba brinuti i kada si moćan, a u isto vrijeme imaš i sve veći broj neprijatelja koji te pokušavaju skratiti za glavu (osim za vrijeme pogreba i kada si u crkvi, jer tada vlada primirje). Koliko je lik i djelo Vita Scalette dobar i upečatljiv govori i to da se njegov lik pojavljuje u nastavku, to jest u igri Mafia III. Ako vas zanima što se događa nakon drugog nastavka Mafije, htjeti ćete i zaigrati treći nastavak (jer drugi završava cliffhangerom).


Ljubitelji Sci-Fi žanra se isto tako mogu vratiti u vrijeme i zaigrati Prey. Ovdje ne govorimo o reizdanju za 2017. godinu  (koje je isto tako vrlo odlično i igrivo) već i klasiku i originalu iz 2006. godine. Premda se radi o reizdanju, treba reći to da se Prey iz 2006. i Prey iz 2017. dosta razlikuju, s time da obje igre imaju sličan koncept i teme koje ih čine tako dobrima i igrivima. U priči originalne igre Prey imamo čovjeka koji se zove Tommy i koji je bio otet od strane izvanzemaljaca.

Osim što je otet Tommy, oteta je i njegova djevojka kao i njegov djed (obojica su podrijetlom ”pravi” ili ”native” Amerikanci ili kako bismo mi rekli- indijanci). Ono što Tommy treba učiniti jest naravno osloboditi svoju djevojku, svoga djeda i sebe, a u tome će mu pomoći njegove nadnaravne osobnosti.

Kao što sam već rekao, originalan Prey se dosta razlikuje od reizdanja, što ne znači da je igra lošija (osim po grafici), već da je samo drugačija. Obje ove igre su dostupne i na diskovnim verzijama i za skidanje preko Xboxove trgovine. U slučaju da već imate igru, možete staviti disk u konzolu i vidjeti da se digitalna verzij igre već nalazi u vašoj knjižnici Xbox One igara.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here