Logitech je kompanija koje već godinama uspješno kotira u IT sektoru, bez obzira na to što nemaju učestale i velike najave novotarija. Segmentirali su se u određenom dijelu tržišta gdje imaju svoje zadovoljne kupce i tu lojalnost jako dobro znaju pretvarati u profit. Čini se kako Logitech posluje jako dobro s obzirom na to da su ovih dana kupili jedan zanimljiv servis koji ima sve više naklonika diljem svijeta.

Streamlabs OBS je popularna platforma među gejmerima koji svoje vještine igranja vole dijeliti s drugima. Dakako, radio se o streaming servisu koji gejmerima omogućuje dijeljenje gejmerskih poteza s drugima – što je itekako popularno u posljednjih nekoliko godina. Prema podacima s web stranice Streamlabs-a, platformu Streamlabs OBS odabralo je čak 70 posto korisnika Twitcha, a podržavaju i servise poput YouTube-a, Facebook-a, Mixer-a, Periscope-a, Picart-a, itd.

Platforma je besplatna za krajnje korisnike, a bez obzira na to do sada su igračima isplatili oko 450 milijuna dolara. Dakako, radi se o isplatama koje ekipa dobiva zbog učestovanja u radu platforme, odnosno zbog kvalitete sadržaja koji korisnici isporučuju.

Prema informacijama koje su ovih dana dospjele u javnost, Streamlabs OBS od sada je u vlasništvu kompanije Logitech. Da bi realizirao ovu akviziciju Logitech je morao isplatiti 89 milijuna dolara, a postoje i neke klauzule koje će možda rezultirati s još dodatnih 29 milijuna koje će Logitech morati isplatiti. Ovakva vrsta platforme mogla bi se kvalitetno uklopiti u asortiman koji Logitech nudi, odnosno mogla bi proširiti djelatnost ove kompanije.

S druge strane, Logitech nema puno iskustva u području softvera pa će biti zanimljivo vidjeti kako će teći daljnji razvoj platforme. Prema prvim informacijama, krajnji korisnici ne bi trebali osjetiti promjenu vlasništva. Najavljena su nova proširenja usluge, odnosno u budućnosti bi Streamlabs OBS trebao pokriti još više servisa, što bi moglo zainteresirati korisnike i izvan sektora gejminga. No, sve to saznat ćemo već za nekoliko tjedana i mjeseci.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here