Ako ste u lovu za nove igre onda će vas svibanj razveseliti. Zašto? Iz razloga što nas i ovoga mjeseca očekuju fenomenalni naslovi koje ćemo imati prilike zaigrati. Naslova je puno, no u ovome članku ćemo nešto više reći samo o nekima od njih točnije o njih sedam. Igre koje želimo zaigrati u svibnju i uz koje ćemo uživati barem mjesec dana, odnosno do pojave novih naslova – slijede u nastavku!

 

Donkey Kong: Tropical Freeze

 • Platforme: Nintendo Switch
 • Datum izlaska: 04.svibnja

Donkey Kong i njegov maleni brat će u ovome nastavku trebati stati na kraj zlom Fredricku i osloboditi svoj otok od okupacije Fredricka i njegovih pomoćnika. Tropical Freeze je po svemu sudeći, vibrantna, ”živa” i dosta izazovna igra koja u sebi sadrži jako puno skakanja, ogroman broj jedinstveno dizajniranih levela, čak pet igrivih likova i mogućnost lokalnog kooperativnog igranja.


Još samo je jedan dan do dana izlaska novog Donkey Konga i to za Nintendo Switch. Jedva čekamo vidjeti što su nam sve developeri spremili u novom nastavku poznate skakutalice koja svoje korijene vuče još iz vremena Playstationa.

 

Pillars of Eternity II: Deadfire

 • Platforma: osobna računala
 • Datum izlaska: 08.svibnja

Pillars of Eternity II: Deadfire je nastavak megapopularne igre Pillars of Eternity koja je izašla za osobna računala 2015. godine. Radi se o igri koja će nas ponovno baciti u RPG svijet s izometričnim pogledom na akciju i sve ono što se odvija u igri.

I novi nastavak će biti smješten u svijetu po imenu Eora koji će ponovno biti napunjen kako brojnim questovima i zadacima koje treba obaviti tako i likovima s kojima valja razgovarati, pristojnim brojem potencijalno igrivim likovima i onime što je jako važno za igre kao što je ova – velikim brojem odluka od kojih će svaka potencijalno djelovati na nastavak igre.

Pillars of Eternity II: Deadfire je igra koja će se svidjeti ljubiteljima žanra i svima onima koji su uživali u prvome nastavku, a sada žele nešto novo i nešto više.

 

Hyrule Warriors: Definitive Edition

 • Platforma: Nintendo Switch
 • Datum izlaska: 18.svibnja

Hyrule Warriors je igra koja dolazi na Nintendo Switch i koja se kao takva može pohvaliti vizualnim ljepotama koje pruža kvaliteta grafike od 1080p, kao i mogućnost odigravanja svih DLC-ova koji su prije izašli i koji se nadograđuju na priču zbog čega će priča biti još bogatija.

Ova hack and slash igra u sebi sadrži kao jednog od igrivih likova i Linka kao i dobar broj nekih drugih likova (pozitivaca i negativaca) iz cijele serije Zelda igara koji zajedno, ujedinjeni trebaju pobijediti zlu čarobnicu koja je nekoliko vremenskih tijekova spojila u jedno i koja kao svoj glavi i ultimativni cilj želi koga drugoga nego našeg superjunaka Linka. Sve u svemu zanimljiva igra u kojoj će opet moći uživati igrači koji posjeduju Nintendo Switch.

 

Dark Souls Remastered

 • Platforma: osobna računala, PS4, Xbox One
 • Datum izlaska: 25.svibnja

Ikonski nastavak superpopularnog nastavka akcijske RPG sage Dark Souls se vraća na zaslone triju platformi i to krajem ovog mjeseca. Bogati, vrlo detaljan svijet Dark Soulsa koji u sebi sadrži kombinaciju borbi kako hladnim oružjima tako i čarolijama u glavnu ulogu stavlja jednog usamljenog heroja koji za svoj glavni cilj ima otkriti tajne o svijetu u kojemu se igra odvija te o njemu i prokletstvu koje ga je zadesilo.

U njegovoj misiji će ga naravno pokušati zaustaviti horde zlih, nemrtvih vitezova, zombija i ostalih kreatura iz mračnog fantasy RPG svijeta. Ako volite igre koje od vas zahtijevaju pažljivo igranje (barem dok se ne naviknete) i opreznu borbu, a koje vam zauzvrat daju ogroman svijet za istraživanje, odličnu priču, intrigantne likove i mnoštvo tajnih questova – Dark Souls Remastered bi mogla biti igra za vas.

 

Detroit: Become Human

Platforma: Playstation 4

Datum izlaska: 25.svibnja

Detroit: Become Human je kinematografijsko iskustvo koje će igrača provesti kroz iskustvo življenja triju androida u futurističnom okruženju grada Detroita koji je obavijen različitim izazovima kriminala zbog kojih normalan, svakodnevan život kao i stanovnici metropole, trpe. Radi se o tome da i ostali androidi polako postaju svjesni sebe i svijeta oko sebe.

U igri ćete tako moći preuzeti uloge Conora- androida koji je uz to i policajac, Karu- nedavno ”probuđenog” androida te Markusa- androida koji je već neko vrijeme poznat po svojim kriminalnim aktivnostima. Ako želite vidjeti kako i na koje načine direktor iz Heavy Raina David Cage istražuje i prikazuje ono za što on smatra da čovjek i čovječanstvo jesu, dajte ovoj igri priliku.

Još jedan razlog zbog kojeg joj možete dati priliku jest taj što, da budemo iskreni, na tržištu nema baš puno igara s ovakvom tematikom. A novine su, pogotovo ako dobro izgledaju i ako imaju ”ono nešto”, uvijek dobrodošle.

 

Street Fighter 30th Anniversary Collection

 • Platforme: osobna računala, PS4, Xbox One, Nintendo Switch
 • Datum izlaska: 29.svibnja

Street Fighter je jedna od ”najikonskijih” igara u žanru tučnjava koje su pa u proteklih trideset godina imale prilike izaći za konzole. Kako bi proslavio i na pravilan način obilježio svou tridesetgodišnjicu postojanja žanra arkadnih tučnjava Capcom, firma koja je ”glavna odgovorna” za nastanak Street Fightera odlučila je krajem ovog mjeseca na tržište za četiri platforme lansirati u prodaju svoju ”igru-kolekciju” koja će se zvati Street Fighter 30th Anniversary Collection.

Radi se o zbiru Street Fighter igara, točnije pet Street Fitghter II izdanja, Street Fighter Alpha 1, 2 i 3 te tri izdanja Street Fighter III igre. Nadalje, kolekcija će u sebi imati i podršku za mrežno igranje u multiplayeru te će uključivati i zgodni i lijepo osmišljeni muzej kojeg će igrači moći posjećivati i na taj način još više učiti i saznavati o serijalu koji je podignuo žanr arkadnih tučnjava.

 

Dragons Crown Pro

 • Platforma: Playstation 4
 • Datum izlaska: 15.svibnja

Dragons Crown Pro je side-scrolling arkadna tučnjava koja je zasnovana na staroj, ali isto tako legendarnoj Dungeons and Dragons igri koju smo uživali igrati kada smo bili mali (barem mi stariji igrači).

Igra u sebi sadrži čak šest igrivih likova, četiri moda za kooperativno igranje preko mreže, poseban ”sprite art” ili crtanje u spriteovima, Dragon Crown Pro je definitivno igra koju ćete htjeti zaigrati ako volite kombinaciju akcije i D&D elemenata igre.

Pro verzija će sadržavati i podršku za starije konzole kao što su Playstation 3 i Playstation Vita, što je dobro za slučaj ako želite da vam se u igri pridruže i vaši prijatelji koji nemaju PS4.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here