Iako nam se i ova kalendarska godina polako, ali sigurno bliži svome kraju, to ne znači da nam se bliži i kraj izlaženja kvalitetnih igraćih naslova, kako za računala tako i za konzole. Kao što je to bio slučaj i u proteklim mjesecima i ovaj mjesec smo za vas izdvojili najbolje igre koje će izaći ili su već izašle ovaj mjesec, a koje svakako trebate odigrati.

Bez obzira jeste li u potrazi za kvalitetnom pucačinom, avanturom, RPG naslovom ili nekom športskom simulacijom, kako stvari stoje dosad ova godina nas nije iznevjerila. Trenutno je na tržištu dostupno jako puno kvalitetnih naslova koji su izašli baš ove godine. S obzirom da se polako bliži i prosinac, a svi znamo što to znači u gamerskom svijetu, vrijeme je da se polako pripremamo za blagdanske sezone popusta i iznenađenja koja nas očekuju u to vrijeme.

S obzirom da je do posljednjeg mjeseca u ovog godini ostalo još dvadesetak dana i s obzirom da je i studeni mjesec prepun odličnih naslova, vrijeme je i prilika da kažemo nešto i o njima. U nastavku možete pročitati kratke opise osam odličnih igara koje možete (ili ćete moći) odigrati u studenom!

 


Call of Duty: WWII

 

  1. Call of Duty: WWII

Datum izlaska: u prodaji od 03.11.

Platforme: Playstation 4, Xbox One, PC

Activision je svojim novim Call of Duty naslovom koji se zove Call of Duty: WWII htio sve vratiti na početak, odnosno u dane stare slave kada se Call of Duty igrao najviše i jedino zbog igrivosti koja je tada bila na zavidnom novou.

Za razliku od novijih prethodnika koji su uključivali puno skakanja, oružja iz budućnosti, super-tajnih/naprednih tehnika i perkova, WWII nastavak se usredotočuje na ono u čemu je Call of Duty bio odličan davne 2003. – ”run and gun” način igranja zbog kojeg smo i zavoljeli ovu franšizu sve dok Modern Warfare i nove iteracije igre nisu sve odnijele u pogrešnom smijeru.

Po svemu sudeći novi Call of Duty je i sada, tjedan dana nakon izlaska poprilično dobro primljen, što bi mogao biti uvod u novo i nadasve kvalitetno doba Call of Duty franšize.

 

Nioh: Complete Edition

 

  1. Nioh: Complete Edition

Datum izlaska: u prodaji (od 07.11.)

Platforme: PC

Nioh je u biti igra u kojoj je ponovno ispričana priča of čovjeku po imenu William Adams, čovjek koji je bio poznat mornar i prvi stranac koji je postao samuraj u starom Japanu. Unatoč tomu što je priča fiktivna, odnosno zasnovana na izmišljenim događajima, način prezentacije, kako grafičke tako i fabularne, zasad obećava i nudi nam nešto što baš i ne možemo često vidjeti u svijetu videoigara.

Da sve ne bude uobičajeno i ”dosadno” pobrinule su se horde demonskih sila s kojima se naš protagonist treba obračunati. Glavno obilježje Nioha, uz to što je priča smještena u stari Japan, jest borba.

Borbe su zahtjevne i od igrača traže planiranje i strateški pristup, što je nešto što će zasigurno odgovarati svima onima koji su uživali u igrama kao što su Dark Souls ili stari Severance: Blade of Darkness. Zamke, borba ”prsa u prsa”, zahtjevni neprijatelji, intrigantna priča i igrivi lik koji je postao prvi samuraj-stranac je ono čime se Nioh hvali.

 

.hackG.U. Last Recode

 

  1. .hack//G.U. Last Recode

Datum izlaska: u prodaji (od 03.11.)

Platforme: Playstation 4, PC

Radi se zapravo o seriji single player RPG igara koje su smještene u jedan veliki MMORPG svijet koji se zove- The World.  Glavni lik i protagonist je lik po imenu Haseo čiji je glavni cilj uloviti drugog igrača unutar igraćeg svijeta i u isto vrijeme otrkriti što to nije u redu sa ponašanjem AI-ja ili umjetne inteligencije unutar igraćeg svijeta.

Svakako neobičan, ali i vrlo zanimljiv pristup čini ovu igru jedinstvenom, što je svakako jedan od razloga zbog kojeg je ova igra zasad privukla veliku pozornost.

 

Doom

 

  1. Doom

Datum izlaska: 10.11.

Platforme: Nintendo Switch

Povratak igre koja je u devedesetima značila ”alfu i omegu” u svijetu FPS žanra na starim računalima značio je da bi igru, pod uvjetom ako bude prepoznata od strane igrača, mogli vidjeti na što većem broju platformi. Od ove godine, točnije od danas, reizdanje ili remake Dooma je dostupan i za najnoviju Nintendovu konzolu.

Poboljšan dizajn levela, dobra stara-nova oružja i dobra stara akcija omotana u novo ruho jest ono što možemo vidjeti u novom-starom Doomu. Ako volite odlične pucačine i želite jednu takvu odigrati, a imate Nintendo Switch konzolu, ne propustite Doom.

 

A. Noire Remastered

 

  1. A. Noire: Remastered

Datum izlaska: 14.11.

Platforme: Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch

L.A. Noire je igra u kojoj igrač preuzima ulogu veterana Drugog svjetskog rata po imenu Cole Phelps koji je nakon završetka rata postao policajac u Los Angelesu. Za početak Phelps rješava jednostavnije slučajeve, no kako vrijeme prolazi i kako igrač napreduje u igri, slučajevi bivaju sve kompleksniji i od igrača zahtijevaju pomnije praćenje dijaloga, priče i obavljanje svih onih aktivnosti koje odlikuju pravog i vrsnog detektiva.

Zanimljiva igra umotana u ”noir” štih četrdesetih i pedesetih godina prošlog stoljeća, L.A. Noire je kao stvorena za sve ljubitelje igara u kojima je brz i britak um važniji od brzog refleksa na okidaču, odnosno na tipkovnici.

 

Star Wars Battlefront II

 

  1. Star Wars Battlefront II

Datum izlaska: 17.11.

Platforme: Playstation 4, Xbox One, PC

Nastavak više nego uspješne igre Battlefront iz 2015. godine, Battlefront II nas ponovno uvodi u sve ono po čemu smo pamtili njegovog prethodnika od prije dvije godine. Kampanja za single player je u stvari poveznica između onoga što se dosad događalo u igri, onoga što će se događati i nastavka The Force Awakens.

Nova igra koja u sebo objedinjuje sve ono što nam se svidjelo otprije, s mnoštvo novog sadržaja, novim i poboljšanim multiplayerom jamči kako će novi nastavak Ratova zvijezda na platformama vrlo vjerojatno ponovno (p)ostati hit.

 

Pokemon Ultra Sun/Ultra Moon

 

  1. Pokemon Ultra Sun/Ultra Moon

Datum izlaska: 17.11

Platforme: Nintendo 3DS

Novi nastavak Pokemon igre za Nintendovu 3DS konzolu nas uvodi u svijet po imenu Alola. Novi svijet, novi Pokemoni, neka poboljšanja i sitne, ali kvalitetne izmjene u gameplayu, drugačija priča, mnoge nove lokacije i mnoštvo toga novoga jest ono zbog čega bi svi fanovi trebali postati i ostati oduševljeni s novom Pokemon igrom. Samo za Nintendo 3DS.

 

Sonic Forces

 

  1. Sonic Forces

Datum izlaska: u prodaji (od 07.11.)

Platforme: Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC

Od 07. studenoga svi ljubitelji Sonic igre ponovno (i to ovoga puta na čak četiri platforme) mogu uživati u novim avanturama simpatičnog ježa i njegovih prijatelja. Doctor Eggman je ponovno u akciji i želi zauzeti svijet, a Sonic je jedini koji ga u njegovom naumu može zaustaviti Sonic Forces je najjasniji pokazatelj kako 2.5D žanr nije umro.

Sonic Forces možete odigrati na čak četiri platforme, a igra je na tržištu dostupna od 07. studenoga.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here