O Resident Evilu 7 postoje nove vijesti. Koje su i dobre i ne baš tako dobre. S obzirom da se radi o jednoj od najboljih horor igara u povijesti žanra, možda bi bilo bolje da se prvo počne sa dobrim vijestima. Capcom voli Resident Evil 7. I to je svakako dobra vijest i to se vidi po tome što je igra izašla na tri platforme i što će ove godine igra biti dostupna i na četvrtoj, odnosno na Nintendo Switch konzoli.

Je li to dobra vijest? Svakako! No, prije nego što počnemo slaviti bilo bi dobro reći još neke informacije. Verzija koju je Capcom najavio za Nintendo Switch se zove Resident Evil 7: Cloud Version. Ne, ne radi se ni o kakvoj ludoj kombinaciji sa Final Fantasy igrom, već se radi o tome što će igra biti ”streamana” izravno sa Capcomovih servera na Nintendo Switch konzole.

 

RE7 Cloud verzija na Nintendo Switch konzoli


Radi se o sličnoj streaming usluzi kakvu smo imali prilike vidjeti kod PS Now (ako ga se sjećate). To znači da ćete, ako biste željeli igrati Resident Evil 7 na Nintendo Switch konzoli, za to trebati imati poprilično snažnu i stabilnu internetsku vezu. Činjenica da će RE7 biti dostupan na Switchu, ali na način da se igra može skinuti sa servera, a ne da je se može igrati tako da je se jednom skine i igra koliko god puta se želi je dosta… poražavajuć? Je li to prava riječ?

Možda je ova riječ malo ”preteška”, ali ne biste li željeli skinuti jednom ”zasvagda” igru sa Steam-a ili ako baš moramo- sa Capcomovih servera i onda je nakon toga igrati kada i kako mi to želimo? Da, naravno da bismo to željeli! No nažalost, situacija s RE7 za Nintendo Switch je trenutno ovakva.

Streaming Resident Evila 7 na Nintendo Switch konzole ne bi trebao biti problem, to jest skidanje igre bi trebalo moći ići glatko, ali pod jednim uvjetom: trebate imati snažnu internetsku vezu. Koliko točno ”snažnu” zasad se ne zna.

I sada dolazimo do ”najgore” vijesti koja se odnosi na ovu najavu, a ona glasi da zasad i trenutno postoji Cloud verzija Resident Evila 7 za Nintendo Switch i to samo za japansko tržište. Igra je dostupna za Japan od ovoga četvrtka i biti će dostupna za korištenje (to jest ”posudbu”) po cijeni od nekih 18-ak američkih dolara (ili 2000 yena, što je oko 110 kuna).

Drugi dio dobrih vijesti vezanih uz Cloud verziju Resident Evila 7 odnosi se na to da će ova verzija biti dostupna sa svim trenutno izašlim DLC-ovima (uključujući i DLC-ove ”Not a Hero” i ”End of Zoe”). Ako i kada (nadamo se u ono ”kada”) RE7 Cloud verzija postane dostupna na tržištima Europske Unije i Amerike ono što bi igrači mogli dobiti ovime jest cijela i zaokružena RE7 priča po nižoj (i to koliko nižoj) cijeni.

Izvan Japana? Ne tako skoro, što ne znači da neće izaći uopće.

Hoće li Switch verzija RE7 izaći izvan Japana? Zasad nema informacija o tome. No ono čemu se nadamo jest da će nas Capcom iznenaditi. Nadamo se da ćemo Switch verziju sedmog nastavka Resident Evila u dogledno vrijeme moći igrati i skidati sa europskih, odnosno američkih Nintendo Switch servera. Dotad nam preostaje da čekamo i gledamo video-isječke igre.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here