Sve su češća nagađanja kako će eSport postati dio olimpijskih igara u neko dogledno vrijeme. I dok mnogi to smatraju suludim potezom, ima i onih koji odobravaju taj potez, posebno iz razloga što znaju koliko se ljudi diljem svijeta bavi igranjem video igara.

Industrija video igara u jako je velikom zamahu i gotovo su nestvarne broke koje se spominju kada pričamo o igranju nekih najpopularnijih video igara. Jedna od popularnijih u posljednje vrijeme je i Fortnite, a da cijela stvar postane još atraktivnija pobrinuli su se kreatori same igre – koji nude velike novčane nagrade najboljim igračima.

ps4 Fortnite Battle Royale

Igra Fortnite raste strelovito i jako je puno igrača već sada uključeno u postizanje sjajnih rezultata i savladavanje novih protivnika. No, da cijelu stvar podignu još jedan level više pobrinula se kompanija koja stoji iza igre – Epic Games. Naime, oni su odlučili kako će u sezoni 2018./2019. uložiti sto milijuna dolara u nagradni fond na Fortnite turnirima.


Turniri igrača eSport igara sve su popularniji među igračima, ali i među navijačima. Pisali smo već o tome kako jedan takav turnir nerijetko okuplja više gledatelja od neke poznate nogometne utakmice nekih velikih klubova. Dakle, interes je strašan, a sada će igrači imati priliku zarađivati i velike svote novca na takvim turnirima (iako je to i dosad bio slučaj).

Iako kompanija Epic Games nije iznijela konkretne detalje kada će se i gdje održavati turniri i kako će biti raspodijeljen novčani fond, jasno je kako su ovim potezom podigli puno pozornosti na sebe. Sigurno je da će ovim zainteresirati i mnoge amatere da se okušaju i igranju i počnu trenirati kako bi postizali sve bolje uspjehe. Ipak, put do vrha je trnovit te samo najbolji opstaju.

Zanimljiva činjenica jest da je Fortnite igra koje se može igrati na više različitih platformi, između ostalog i na iOS uređajima. Postavlja se legitimno pitanje – da li će i takve platforme biti uključene u ovu borbu za nagradni fond ili će se ipak ciljati na velike dvorane s računalima?

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here