Vrijeme je sve ljepše, temperature su sve više i sve je više razloga da izađemo iz svojih interijera. No ako pogledamo u igre koje nas očekuju ovog mjeseca dva puta ćemo razmisliti prije nego što se odlučimo otići van u prirodu gdje ćemo uživati u proljetnim temperaturama i prirodi koja se budi iz zimskog sna.

Veljača je iza nas, novi mjesec je pred nama, što znači da nas očekuju novi naslovi koje treba odigrati, nove igre u kojima treba uživati i koje će potrošiti naše slobodno vrijeme! Koji nas sve igraći hitovi očekuju u ovome mjesecu? Više o tome pročitajte u nastavku članka!

 

Devil May Cry 5

Devil May Cry 5

Platforme: Xbox One, PS4, Microsoft Windows

Datum izlaska: 08.ožujka

Devil May Cry je jedna od najboljih akcijskih avantura koje smo imali prilike zaigrati na nekoliko konzola (i Windows računalima) No od posljednjeg nastavka DMC igre, odnosno Devil May Cry 4 prošlo je gotovo 11 godina. Nakon ”četvorke” izašao je da tako kažem ”remake” prvog nastavka sa izmijenjenom pričom i radnjom koja se odvija u alternativnom svemiru od standardnih nastavaka.

DMC: Devil May Cry dobio je mješovite ocjene i nije u potpunosti zadovoljio glad igrača koji su vapili za kvalitetnim DMC igrama. Zato je radost i oduševljenje fanova na vijest da će ove godine izaći Devil May Cry 5 bila još veća. ”Petica” nastavlja odande gdje je ”četvorka” stala.

Nova priča, nove lokacije, novi sporedni likovi i nezaboravni Dante (uz ponovno pojavljivanje protagonista iz četvrtog nastavka- Neroa) donijet će nam nove užitke u petom nastavku igre u kojoj smo se uvjerili u to da i vrag može zaplakati. Peti nastavak Devil May Cryja na tržište izlazi 08. ožujka.

 

 

Tom Clancy's The Division 2

Tom Clancy’s The Division 2

Platforme: Xbox One, PS4, Microsoft Windows

Datum izlaska: 15.ožujka

Tom Clancy’s The Division 2 je nastavak The Division igre. Za one koji nisu informirani radi se o igri koja je u sebi imala elemente akcije i RPG-a. Igra je izašla 2016. i nedugo nakon izlaska, zahvaljujući solidnoj priči, odličnoj mehanici igre i jako dobrom prikazivanju onoga na što smo u prošlosti naviknuli kod igara Toma Clancyja igra je osvojila brojne pozitivne ocjene.

Drugi nastavak The Divisiona smješten je u vremensko razdoblje koje se odvija sedam mjeseci nakon događaja iz prve igre. Radnja se zasniva na epilogu građanskog rata onih koji su preživjeli bolest koja je bila srž radnje prvog nastavka igre i raznih bandi odmetnika od zakona. Igrač će ponovno imati priliku zaigrati igru koja će (nadamo se uspješno) objedinjavati elemente RPG i akcijskih elemenata uz mogućnosti mrežne interakcije i multiplayera.

Istraživanje post-apokaliptičnog glavnog grada Sjedinjenih Američkih Država koji je postao sjena onoga što je ranije bio zahvaljujući smrtonosnim virusima koji u njemu vladaju bit će ono u čemu bi igrači trebali najviše uživati. Mogućnosti nadograđivanja likova, oružja i opreme i mehanike borbi iz trećeg lica na koje smo naviknuli u prvome nastavku bit će prisutni i ovdje, što bi samo po sebi trebalo biti jamac još jednoj odličnoj igri iz serije Toma Clancyja.

 

 

Sekiro Shadows Die Twice

Sekiro: Shadows Die Twice

Platforme: Xbox One, PS4, Microsoft Windows

Datum izlaska: 22. ožujka

Sekiro je iduća igra razvijena od strane FromSoftwarea (developera koji su bili zaslužni za razvoj serijala Dark Souls i Bloodborne). Ako je suditi prema povijesti developerskog tima i njihovog dosadašnjeg uspjeha onda nema razloga ne vjerovati da će Sekiro biti još jedan u nizu uspješnih naslova.

Svi oni koji su igrali barem jednu od Dark Souls igara znaju kako su te igre teške, pogotovo u smislu borbi (i pogotovo za nove i mlade igrače koji se vrlo često vode mišlju da sve ono što je ispred njih i što ih napadne mogu srediti). Sekiro će u sebi imati dobar dio težine kakvu smo okusili u DS igrama, no bez RPG elemenata, što će značiti da ćemo ovoga puta imati ”čistu” akcijsku igru.

Mjesto i vrijeme radnje igre je feudalni Japan, što znači da ćemo svoje protivnike sređivati korištenjem nekih od drevnih, japanskih hladnih oružja, kao što su katane, wakizashiji i slično. To isto tako znači da, umjesto da skidamo HP neprijatelja, trebat ćemo koristiti svoju domišljatost i sposobnosti koje su potrebne u dvobojima kako bismo izašli kao pobjednici.

Novine koje će Sekiro još donijeti bit će stealth, inovativan sustav ponovnog stvaranja protivnika u područjima koja su prethodno bila očišćena i novi okoliš. Iako nije riječ o klonu Dark Soulsa, ne sumnjamo da će Sekiro zadržati barem jedan dio onoga što je FromSoftware implementirao u igre koje su im donijele uspjeh.

 

 

Generation Zero

Generation Zero

Platforme: Xbox One, PS4, Microsoft Windows

Datum izlaska: 26. ožujka

Generation Zero je igra koja se odvija u ’80.-im godinama prošlog stoljeća u Švedskoj. Igra je osmišljena od strane tima koji već ima iskustva sa otvorenim svijetom u kojemu vlada kaos, budući da se radi o istim developerima koji su razvili igre Just Cause i Mad Max.

Ukratko, radi se o pucačini iz prvog lica smještenoj u nepoznatom i pitoresknom gradiću čiji su stanovnici misteriozno nestali. Igrač će imati glavnu zadaću otkrivanja što se točno dogodilo u gradu, ali će ga u tome spriječiti raznorazna mehanička stvorenja koja su se pojavila s ciljem da unište malo preživjelih koji su preostali. Igra će imati mogućnost kooperativnog igranja, što će nesumnjivo još više dodati na igrivosti igri koja na prvi pogled izgleda i zvuči vrlo zanimljivo.

 

 

Assassin's Creed III Remastered

Assassin’s Creed III Remastered

Platforme: Xbox One, PS4

Datum izlaska: 29. ožujka

Iako treći nastavak Assassin’s Creed igre nije tako dobro prihvaćen od strane igrača, radi se o igri koja je jedna od omiljenih igara spisatelja. S obzirom na to donesena je odluka o kreiranju reizdanja trećeg nastavka koji bi trebao donijeti poboljšanje u svakom smislu.

Mjesto i vrijeme radnje su američki gradovi: Boston i New York City u 18. stoljeću koje će igrač moći istraživati kao ubojica-domorodac pod imenom Connor. Verzija iz 2019. trebala bi donijeti unaprijeđenje u gameplayu, vizualno-auditivne nadogradnje i općenito bi trebala biti poboljšanje svega onoga što se igračima i nije svidjelo u originalnom izdanju iz 2012. Reizdanje Assassin’s Creed III igre izaći će i za Nintendo Switch u svibnju.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here