Fortnite je po mišljenjima nekih igrača i ljubitelja ovakvog žanra igara puno jednostavnija  i za igranje općenito i ”brža” za shvaćanje osnova ako ste početnik od recimo PUBG-a. Ipak, bez obzira na njezinu jednostavnost, ono što će svakome igraču uvijek, u svako doba pomoći jest nesumnjivo savjet više. Bez obzira na to jeste li tek ušli u svijet Fortnitea ili ste već ”iskusnjak”, savjet-dva više o tome kako igrati vam može uvelike pomoći.

Vježbom do savršenstva jedan je od poznatih moto-a u svijetu koji se može primijeniti u gotovo svemu onome što radimo, pa tako i u igranju igara. Mi u nastavku ovog članka nećemo vježbati nego ćemo učiniti nešto drugo: spomenuti ćemo korisne savjete i trikove za koje vjerujemo da će pomoći svakome igraču ove igre. Fortnite savjeti i trikovi – slijede u nastavku!

 

Pažljivo odaberite protiv koga (i kada) ćete se boriti

Bilo da gledamo neki Fortnite video na YouTubeu ili pak izravno prenošenje igranja iskusnih igrača vidjeti ćemo sličan obrazac: napadni bilo koga i sredi ga, nakon čega prijeđi na druge igrače. Premda se ovo može činiti kao uspješna strategija za pobjedu- ona to nije.

Naprotiv, jedna od vrlo važnih stvari koje bi bilo dobro što prije naučiti u vezi Fortnitea jest ta da nema ničeg lošeg u bježanju (ili strateškom povlačenju) i biranju protivnika. Zapamtite – vaš glavni cilj u ovoj igri je preživjeti, a ne skupiti omjer ”Kill-Death” 52-3. Ne igrate Call of Duty ili Battlefield.

 

Pazite na oluje

Još jedan od vrlo važnih savjeta vezanih za Fornite koje bi svakako bilo poželjno što prije naučiti (pogotovo ako ste tek počeli igrati) se odnosi na oluju. Oluju ne možete kontrolirati. Čak štoviše, radi se o vašem najgorem neprijatelju (baš iz razloga što ga ne možete niti kontrolirati niti ga možete srediti).

 

Prvo pucaj, kasnije puni (ako preživiš)

Dobro je ići u potragu za različitim alatima, oružjima i opremom koji vam mogu pomoći da preživite. Ipak, znajte da vam ništa od te opreme neće koristiti ako ste mrtvi. Nakon što dođete u novo područje, nemojte odmah ”poletjeti” prema tim sanducima sa opremom. Prvo malo pričekajte i ”pronjuškajte” u potrazi za drugim igračima. Ako vidite nekoga- znate što vam je činiti. I da, prvo pucajte, a ondam ako preživite, napunite oružje.

 

Uravnotežite oružja koja koristite

Nož vam neće puno pomoći protiv sačmarice (pogotovo ako ste nevješt igrač i ako vam je sačmarica ispred nosa). Jedna od stvari u Fortniteu, s obzirom na to da ova igra obiluje različitim oružjima koja se onda razlikuju po različitim obilježjima jest- ravnoteža. Prilikom odabira oružja pazite na neke od parametara, kao što su domet, snaga izbliza, snaga izdaleka, brzina pucanja i slično. I prema tome prilagodite korištenje oružja različitim situacijama.

 

FortniteBattleRoyale

Koristite okoliš kako biste otkrili i pratili kretanje protivničkih igrača

Vidite da se ispred vas ruši neka kuća? Vidite neku usku stazu koja vodi do planine? Mudro bi bilo za pretpostaviti da se ondje skrivaju vaši protivnici koji možda samo čekaju da se približite i da vas oni srede. Pazite na okoliš i na ono što se događa oko vas jer u puno situacija to što se događa oko vas vam može reći jako puno informacija vezanih uz vaše protivnike.

 

Fortnite_tips

Cilj je doći na što veću poziciju. I onda odande ”kokati” sve što nađete. Ali polako.

U gotovo svakoj pucačini će gotovo svaki igrač koji malo bolje zna igrati (pod uvjetom da ima i oružja koja su adekvatna za takve manevre) htjeti što prije doći do neke visoke pozicije. To može biti ili krov kuće ili planina ili drvo. Bez obzira o čemu se radi poznato je da visoke pozicije igračima daju veliki broj prednosti u odnosu na one igrače koji su ”ispod” njih. Ako ste dobar snajperist tim bolje.

 

Prepoznajte koliko vaš protivnik ima healtha ili zdravlja

Svaki puta kada pogodite protivnika on će naravno početi gubiti health ili zdravlje. To će biti prikazano brojevima. Bilo da se radi o plavim, žutim ili crvenim brojevima, na ovaj način ćete vrlo lako moći vidjeti koliko vaš protivnik još ima zdravlja. Ako recimo pucate u protivnika i brojevi budu plavi, ali nakon nekog vremena postanu žuti ili crveni, to znači da je vaš protivnik koristio napitak za štit i da zapravo ima jako malo zdravlja.

 

Dropovi opreme mogu biti zamke koje vrlo često mogu rezultirati smrću igrača (pogotovo ako ste početnik).

Kako igra polako odmiče svome ”kraju” sve češće ćete imati prilike viđati balone s opremom koji se spuštaju u određene dijelove arene. Ti dropovi opreme mogu sadržavati neka jako dobra oružja, kao što su recimo SCAR-L, bacače raketa i slično. Što je svakako dobro i jedan od najvažnijih razloga zbog kojeg velik broj igrača ”pohrli” prema dropovima svaki puta nakon što se oni spuste.

Ako možete bez problema prići balonu, sagradite kupolu oko sebe i otvorite ga kao pinjatu. Ipak, znajte jedno: taj drop je možda samo zamka  i čim napravite korak prema njemu može vas čekati metak.

 

Niti jedan dio okoliša nije neprelaziv.

Bez obzira na to trebate li naći sklonište od oluje, napraviti utočište na vrhu planine ili smanjiti udaljenost između vas i vaših protivnika, građenje je odličan način za smanjivanje vremena putovanja. Ne možete otići okolo planine? Popnite se preko nje. Mislite da je jezero preriskantno za preplivavanje? Pretrčite preko njega gradeći most od dasaka.

 

fortnite savjeti

Ponekad ćete jednostavno trebati dopustiti da igrači iz vašeg tima umru.

Fortnite se naravno može igrati i kao timska igra i u takvim situacijama znati će se dogoditi da neki članovi vašega tima budu pogođeni i da se nađu na podu. Prije nego što potrčite prema njima kako biste ih izvukli iz škripca, pričekajte malo i istražite okoliš. Tek kad sigurno procjenite da im možete prići bez da ugrozite vlastiti život, učinite to. Ako to nije moguće, otiđite i zapamtite još jednu stvar – bolje je i da jedna osoba iz tima preživi nego da ne preživi nitko.

 

Pohlepa se ne isplati.

Ni u stvarnom životu, a niti u Fortniteu. Jednostavno će vam odmoći na ”duge staze”. Ako recimo vaš kolega ima  samo dimnu bombu, a vi imate dvije sačmarice, dvije strojnice i pištolj – nešto od toga bacite na tlo i dopustite članu vašega tima neka se naoruža. Ako netko treba streljivo, a vi imate 400 komada, ne budite škrtica nego podijelite dio. Slično je i sa priborima za prvu pomoć. Cilj je pobijediti, a to znači i pobrinuti se da vaš tim bude što je bolje moguće opremljen i zdrav.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here