Tko se sjeća igre Crash Bandicoot? Stari igrači koji još negdje u ladici imaju stari, dobri Playstation 1 (ili PSOne) itekako se sjećaju ove odlične 3D arkadne skakutalice koja je, nedugo nakon što se pojavila na tržištu dodatno obogatila  i ukrasila žanr 3D arkadnih avantura koja su tada postojale.

S obzirom na uspjeh koji je Crash ostvario u kasnim devedesetim (i možda zbog nestašice kvalitetnih igara sličnog žanra za nove konzole) ”remake” Crash Bandicot trilogije, odnosno – Crash Bandicoot N.Sane Trilogy bi trebao izaći na barem tri platforme, od kojih je jedna osobno računalo.

Glasine su potvrđene! Crash Bandicoot N.Sane Trilogy više neće biti ekskluzivno rezerviran samo za PS4. Prije nekoliko dana potvrđeno je da će reizdanje poznate trilogije u kojoj smo mogli uživati na staroj PSOne konzoli izaći, ne na jednoj već na više platformi. Jedna od platformi na kojoj ćemo odigrati novu igru biti će i Windows računalo, što znači kako će i ”pisijaši” moći uživati u reizdanju jedne od najboljih 3D arkadnih avantura.

 

crash-bandicoot-n-sane-trilogy

S obzirom na više nego odličan uspjeh reizdanja Crasha, N.Sane Trilogiji bi uskoro trebali uživati i igrači na Windows računalima

Reizdanje trilogije trebalo bi se tako pojaviti unutar Steam trgovine oko 10. srpnja. U isto vrijeme trebale bi izaći i verzije i za Xbox One i za Nintendo Switch. Čini se kako će svaka verzija trilogije imati manje-više iste stvari kao i ”originalan” remake koji je već izašao za Playstation 4 konzolu (kao što je recimo 4K rezolucija). Što se tiče cijene igre, ona bi se trebala kretati oko 40 USD (cijena se odnosi na sve verzije igre, neovisno o platformi).

S obzirom na to da je Crash Bandicoot N.Sane Trilogy ostvario vrlo dobar uspjeh na Playstationu 4, postavljalo se pitanje kada će reizdanje zaživjeti i na drugim platformama. Jedna od platformi na kojoj bismo isto tako trebali zaigrati ”stare-nove” avanture Crasha bi trebala biti i Windows računala.

Sudeći prema onome što piše u novome izdanju časopisa Licensing Source Book Europe, jedan od menadžera za licenciranje unutar tvrtke GB (radi se o jednoj od najvažnijih tvrtki koja se bavi licenciranjima igara, od kojih su neke i igre tvrtke Activision) potvrdio je kako će Crash Bandicoot N.Sane Trilogy definitivno i sigurno izaći i za osobna računala.

„Reizdanje je već na Playstationu 4 ostvarilo veliki uspjeh. S obzirom na to, mislim da ne postoji razlog da Activision svoju igru ne izbaci i za druge platforme, kao što su Nintendo Switch te Windows računala. Osim toga, Crash Bandicoot nije jedina igra koja će igrače razveseliti, kako u ovoj tako i u idućoj godini. Prema onome što se zasad zna Activision u planu ima i neke druge igre, što nas, tvrtku GB eye posebno veseli“.

Podaci o tome da će se reizdanje Crasha pojaviti i na osobnim računalima se mogu pronaći i u mnogim drugim izvorima koji samo potvrđuju autentičnost ovih informacija. Ono što trebamo čekati jest 10. srpnja jer bi to trebao biti datum kada će i igrači na osobnim računalima moći uživati u igri koja je prije dvadeset godina osvojila svijet.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here