Iako je velika većina nastavaka Resident Evil franšize dosta kratka (uz izuzetak Resident Evila 4), ono što se svim ljubiteljima oduvijek sviđalo su dodatne stvari koje bi igrači imali prilike otkrivati.

Bilo da se radi o nekim drugim završecima koje je valjalo otključati, bonus oružjima ili nekim drugim izborima, koji bi doveli do drugačijih događaja kasnije u igri, Resident Evil igre oduvijek su poznate po bogatim mogućnostima ponovnog igranja. Slično je i sa Resident Evilom 3 Remake, najnovijim izdanjem Capcomovih Resident Evil igara.

Iako igra jest kratka i premda je dosta toga u ovom reizdanju ”izrezano”, to ne znači da igra nema sitnice i tajne koje igrači mogu otkriti i tako dodatno začiniti igranje. Baš naprotiv, ima ih i to poprilično. O kakvim se to cool stvarima, sitnicama i tajnama koje možete napraviti u RE3 Remake, a da za njih možda niste znali pročitajte u nastavku!

Resident Evil 3 Remake

Nemesis može ”pasti” uz samo jednu ručnu granatu

Ako ste igrali originalnu igru iz 1999. onda se sjećate da je ondje Nemesis bio jako opasna prijetnja. Jest da su i tu igru neki od nas prolazili na način da su igrali samo nožem i da smo ga ”rušili” pištoljem, no bez obzira na to, sama pojava Nemesisa izazivala je paniku kod većine igrača. Nemesis u reizdanju izaziva sličnu paniku, no daleko je manje opasan (barem na ”Assisted” i ”Standard” težinama).

Točnije, toliko je manje opasan da je dovoljna samo jedna ručna granata kako bi Nemesis ”kleknuo” i time vam dao vrijeme za predah (i da se odmaknete od njega što dalje, što prije). Budući da RE3 Remake igračima nudi ručne granate kao oružja, ako se želite brzo riješiti Nemesisa, samo mu bacite jednu pod noge.

 

Nemesis vam dosađuje? Prijeđite igru bez njega!

Dobro, ne baš cijelu igru (no da budemo iskreni, ionako nas ne prati ni blizu onako često kao što je to bilo u originalu), no ako vam Nemesis baš ide na živce, postoji način kako ga se možete ”riješiti” prvi dio igre. Nedugo nakon početka, naći ćete se usred Racoon Cityja, gdje ćete trebati skupiti nekoliko predmeta (od kojih su najvažniji set za otključavanje te kliješta za rezanje metala).

Igra je, baš kao i original, programirana na način da se Nemesis pojavi tek nakon određenog dijela, odnosno nakon što riješite određene stvari, Nemesis vas počne pratiti i zagorčavati vam život. U slučaju da vam se ne da bježati od njega (i usput izbjegavati zombije), jednostavno istražite sve što se može istražiti.

Nakon što skupite pribor za otključavanje (ili ”Lockpick”) i rezač za metal (ili ”Bolt cutter”) istražite sve što se istražiti da i tek nakon toga idite u prostor gdje je glavna ulica (ispred restorana). Na taj način moći ćete skupiti sve što vam je potrebno, a Nemesis vam neće smetati.

Resident Evil 3 Remake

Igra vam je preteška i želite strojnicu kakvu ima Carlos? Nema problema.

Originalni Resident Evil 3 imao je opcije igranja na lakoj i teškoj težini (ili ”easy” i ”hard”). Ako biste odabrali laku težinu, započeli biste igru sa mnogim oružjima koje biste inače morali kasnije pronaći. Najbolje od svega toga, počeli biste i sa strojnicom, koja bi vam dosta olakšala sređivanje zombija i ostalih stvorenja.

Nešto slično možete napraviti i u Resident Evilu 3 Remake. Ako vam je igra preteška ili ako jednostavno želite sa Jill igrati sa istom strojnicom kakvu ima Carlos, odaberite igru na ”Assisted” razini težine. Osim što će vam cijela igra biti znatno lakša, počet ćete igrati sa strojnicom.

 

Naučite savršeno izbjegavati neprijatelje

Jedna od vrlo korisnih stvari koju igrači imaju na raspolaganju prilikom igranja Resident Evila 3 Remake jest izbjegavanje iliti ”dodge” tipka. Ako igrate na računalu, predefinirano je to tipka Space.

Pravovremenim pritiskom na nju Jill će izbjeći sve zamahe, pokušaje zagrljaja, ugriza, grebanja i svega onoga čime vas zombiji, Hunteri, psi i naravno Nemesis žele ”pozdraviti”. Izbjegavanje nije potrebno nešto često koristiti na prve dvije razine težine.

No ako želite prijeći igru na ”Nightmare” i ”Inferno”, bolje bi vam bilo da što prije naučite kako izbjeći neprijatelje, odnosno kada u pravo vrijeme stisnuti Space na tipkovnici kako bi Jill izbjegla napad stvorova. Trebat će vam neko vrijeme, no naučit ćete. Zbog same činjenice što je igra lakša i što je samim time lakše vježbati izbjegavanje, preporučujem da ovo naučite igrajući na ”Standard” razini težine.

 

 

Iskoristite Carlosov udarac kako biste instant ubili neprijatelje

Dok Jill na raspolaganju ima izbjegavanje, Carlos ima udarac ramenom. Taj udarac, ako je tempiran u pravo vrijeme, može biti vrlo koristan. Pravovremenim klikom na tipku na tipkovnici ili kontroleru možete izvesti da Carlos jednim udarcem izvede instant- ubijanje protivnika.

Vrlo korisno ako želite uštedjeti streljivo ili vrijeme te samo ”na brzinu” ubiti ona tri zombija koja se nalaze u hodniku, na putu prema stepenicama u policijskoj postaji.

Resident Evil 3 Remake

Otključajte ”Nightmare” i ”Inferno” razine težine i prijeđite igru na njima

Resident Evil 3 Remake za početak, ”po defaultu” ima tri razine težine: ”Assisted, Standard” i ”Hardcore” i svaka od njih razlikuje se po razini izazova koju igra pruža za igrače. Ako želite iskusiti pravi izazov koji RE3 Remake pruža, savjetujem vam da se potrudite i da prijeđete igru na ”Hardcore” Nije toliko teško, pogotovo ako ste prije toga prešli na ”Standard”.

Nakon što završite igru na ”Hardcore” otključat će vam se još izazovnija razina težine: ”Nightmare”. Tu su protivnici još jači, Jill gubi više zdravlja kada ju netko zgrabi, ugrize ili ogrebe, izbjegavanje je teže za izvesti, Nemesis je brži, streljiva i biljaka je manje, protivnika je više, drugačije su razmješteni, a manje je i područja gdje možete snimiti poziciju u igri.

No to nije najteža razina. Nakon nje slijedi ”Inferno”, razina za koju većina ”hardcore” igrača tvrdi da upravo ovdje počinje pravi izazov i da bi se u njoj trebali okušati svi istinski ljubitelji Resident Evila. Sve u svemu, dvoje dodatne razine težine pružit će vam onaj pravi, ”resident evilovski” izazov i pobrinut će se da vam igra ne dosadi nakon 4-5 sati, nakon što je prijeđete prvi puta.

 

Ne zaboravite kupiti predmete u trgovini

Nakon što prvi puta prijeđete igru, otključat će vam se trgovina. Ondje možete, za bodove koje osvajate nakon što obavite određene zadatke u igri, kupiti dodatne stvarčice koje će vam dodatno olakšati igru (što je itekako korisno kao planirate igrati igru na većim težinama).

Trgovina u Remakeu je dosta korisna i u njoj se zaista nalaze mnogi predmeti koji će vam biti od velike pomoći (kao što je nož kojim možete zapaliti protivnike), stoga ne bi bilo loše da povremeno ”odete” u trgovinu i ondje potrošite teško zarađene bodove na kupovinu predmeta koji se ondje nalaze.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here