U ovoj igri nećete imati problema sa hakerima!

I dok neki gube igrače, drugi ih dobivaju. U jednom od prošlih članaka pisao sam o tome kako PUBG godišnje izgubi do pola milijuna svojih igrača. Razloga za to ima više, no najčešći razlozi zbog kojih igrači u sve većem broju kažu ”ne” PUBG-u su hakeri i greške koje postoje u igri. No, dosta o PUBG-u.

Kaže se ”dok jednome ne smrkne, drugome ne osvane”. To svakako vrijedi za svijet videoigara, a posebno za MMO i ”battle royale” žanr, koji je u posljednjih nekoliko godina značajno dobio na prepoznatljivosti. Jedna od igara koje su se nedavno počele probijati na scenu je MMO igra koju je osmislila tvrtka Activision.

Radi se o igri koja, osim što se može pohvaliti vrlo visokom razinom kvalitete, igrivosti i sadržaja, također više nego uspješno odrađuje i hvata se u koštac s većinom problema, koje neke druge programerske kuće i dalje zanemaruju.

Call of Duty Warzone

Call of Duty: Warzone po mišljenjima mnogih igrača nasljednik je PUBG-a

Ako niste dosad pogodili o kojoj se igri radi, radi se o još jednoj Call of Duty igri. Ovoga puta, Activision, idejni tvorac igre, na tržište je stavio svoju besplatnu (ali s mogućnostima kupovine dodatne opreme, što igrač može i ne mora učiniti) igru pod nazivom Call of Duty: Warzone.

Igra je na tržištu osvanula prije manje od mjesec dana, točnije 10. ožujka. Kako su je igrači prihvatili? Više nego odlično! Prema mišljenjima mnogih igrača koji su u prošlosti igrali bilo koju drugu ”battle royale” igru (a pogotovo PUBG) da bi nakon toga prešli na CoD, nova ”free-to-play” verzija Call of Dutyja mogla bi za koju godinu postati nasljednik PUBG-a.

Jedan od razloga zbog čega bi to moglo biti tako jest i taj što se kod CoD: Warzonea jako veliku pozornost poklonilo hakerima. Hakiranje u toj igri gotovo da i ne postoji. U ovih manje od mjesec dana otkako je igra na tržištu, Infinity Ward je sa CoD: Warzone servera već izbacio 50.000 hakera.

Ovo je odlična vijest za sve one koji samo žele odigrati igru i zabaviti se i koji ne žele da im hakeri smetaju u tome. Sve u svemu, palac gore za ovo! Iz Infinity Warda javljaju kako njihovi stručnjaci rade 24/7 ne bi li otkrili bilo kakve pokušaje hakiranja (kao što su ”aim botovi”, hakiranje za prolazak kroz zidove, i sl.), što doprinosi dodatnoj sigurnosti igrača i daleko većoj zabavi.

 

Za razliku od nekih drugih programerskih kuća, CoD: Warzone želi igračima pružiti samo prvorazrednu zabavu, bez varanja

Bluehole, programerska kuća koja stoji iza PUBG-a, dosad nije imala uspjeha u obračunu s hakerima (prvenstveno iz razloga što su dečki i cure iz Blueholea zanemarivali postojanje takvog nečega, ali im zato nije problem stavljati skinove za oružja i dodatno ih naplaćivati). Igrači primijete trud i vide kada se netko trudi oko njih, a kada je nekome samo stalo zaraditi novac, što je i dovelo do toga da tisuće bivših igrača PUBG-a sada prelazi na Call of Duty: Warzone.

Activisionu i Infinity Wardu želimo da nastave dobar posao, a ostalima da se uozbilje, osim ako ne žele da njihovi igrači sutra prijeđu na odličan i u cijelosti besplatan ”battle royale” naslov: Call of Duty: Warzone.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here