Početkom listopada Activision je objavio Call of Duty Mobile na Android i iOS uređajima. Od svog dana objavljivanja, mobilna pucačina prvog lica dostigla je rekordne brojke, iznenadivši i same proizvođače.

U petak je izdavač igre Activision izvijestio da je Call of Duty mobilna verzija u prva tri dana prikupila više od 35 milijuna preuzimanja na Android i iOS uređajima. Zbog toga je Call of Duty postala najtraženija mobilna pucačina. Nadalje, Activision izvještava da je Call of Duty Mobile trenutačno rangiran kao aplikacija broj 1 na iOS-u u više od 100 zemalja.

Iako Activision ne objavljuje službene financijske podatke, Sensor Towe, servis koji prati kupnju korisnika, procjenjuje da je u prva dva dana Call of Duty Mobile zaradio više od 2 milijuna dolara s procijenjenih 20 milijuna instalacija, dok je drugog dana zabilježeno 18 milijuna preuzimanja.  S obzirom na ove brojeve, Call of Duty Mobile bi mogla preuzeti mnoštvo korisnika koji igraju druge mobilne pucačine poput Fortnitea i PlayerUnknown’s Battlegrounds.

Iako nedostatak podrške kontrolera mnoge ljubitelje mobilnog igranja sprečava igranje Call of Duty Mobile, ovaj će problem uskoro biti riješen. U nedavnom intervjuu za Hypebeast, potpredsjednik Activision Mobile Chris Plummer je izjavio da istražuje mogućnosti kako riješiti ovaj problem. “U pogledu perifernih uređaja, razmatramo mogućnost i već smo testirali podršku kontrolera s dijelom naše publike uživo.”

Podsjetimo Call of Duty Mobile je besplatna FPS pucačina objavljena 1. listopada. Napravio ga je Tencent Games, koji je također napravio PUBG Mobile, a objavio ga Activision, Call of Duty Mobile nudi battle royale mod način igranja. Uz to, prva je od dvije Call of Duty igre koje izlaze ovog mjeseca. Drugi naslov, je ponovno pokretanje podserije Call of Duty, Modern Warfare, koji će biti dostupan kasnije tijekom ovog mjeseca, točnije 25. listopada za PC, PlayStation 4 i Xbox One.

Piše: A.M.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here