Kao i svake godine, jedva čekamo Blizzcon iza kojeg stoji, nećete vjerovati, Blizzard. Ovo je konferencija na kojoj Blizzard pokaže statistiku i pohvali se brojem igrača i/ili zaradom, te najavi nove modove, igre, ekspanzije i slično. Ni ove godine nije bilo drugačije, a mi smo za vas izdvojili 5 najzanimljivijih objava koje su se dogodile. Ako ste fan Blizzardovih igri, na pravom ste mjestu i nastavite čitati tekst do kraja. Nećete ostati razočarani.

Starcraft 2 – Free-to-play

Iako su custom igre bile otvorene za svakog tko želi igrati, od sada će i Starcraft 2 bazna igra biti potpuno besplatna iza 14. studenog. To znači da ćete moći proći kroz priču Wings of Liberty sasvim besplatno. Čak ćete moći i igrati “ranked” igre i penjati se po ljestvici najboljih igrača bez da platite jedan cent.
Ipak, posebno ćete morati kupiti Heart of the Swarm i Legacy of the Void ekspanzije ako želite igrati dalje od spomenute bazne priče. Svakako preporučujemo da odigrate kampanju i da probate SC 2. Nećete ostati razočarani, posebice ako ste igrali jedinicu.


Heartstone Dungeon Run

Osim što dolazi novi set karata koji se zove “Kobolds & Catacombs”, Heartstone dobiva i prvi pravi single-player mode zvan Dungeon Run.
Igru je najbolje opisao njen direktor Ben Brode koji je rekao da će ovo biti odličan mode u kojem će igrač morati se suočiti s 8 bosseva. Pobjeda protiv svakog bossa vam donosi novo “blago”, odnosno nove karte s kojima ćete ojačati svoj deck, ali će vas svaki gubitak “poslati nazad na početak”.
Iako su mnogi odustali od Heartstone zbog previše deckova, karata i vremena koje morate provesti da biste zaradili bolje karte, ovo bi moglo usporiti taj odlazak, pa čak i donijeti nešto novih igrača. Pogotovo što će Dungeon Run biti besplatan i “lagan” način za dobiti nešto boljih karata bez da ih plaćate ili “grindate”.

Overwatch Hero – Moira

Overwatch je fantastična igra s kojom nas je Blizzard oduševio prošle godine, a sada nastavljaju u tom tonu. Dolazi nova mapa Blizzard Land (op.a. neki su je proglasili “glupom” mapom prije nego su je i probali, ali to je njihov problem), te novi heroj Moira.
Ona je hibrid supporta i damage dealera koji se može teleportirati po mapi i slati “bouncing ball” koji će ili healati ili nanositi štetu – ovisi kako ona odluči. U istim stilu je napravljen i “ulti” – ispucavat će lasersku zraku koja će ili jako liječiti ili nanositi veliku štetu. Nama se sviđa jer u igri fali dobrih supportova, a Moira se čini kao odličan lik koji će upotpuniti tu rupu. Naravno, bolju ocjenu ćemo moći donijeti tek nakon što ju probamo u pravoj borbi.

World of Warcraft – “klasični serveri”

Zadnje dvije vijesti u ovom tekstu odnose se na nama omiljenu igru – World of Warcraft. Ponekad smo kritični prema njoj samo zato što ju igramo već preko 10 godina i želimo da bude bolja.
S novim najavama koje su došle, čini nam se da ide u tom smjeru. Prva objava koju moramo spomenuti je dolazak “klasičnih servera”. Mnogi igrači su ovo zazivali, pa je Blizzard odlučio “uslišiti” molitve. To znači da ćete opet moći igrati vanilla WoW – na ovaj ili onaj način. Ako ste jedan/jedna od onih nostalgičnih koji smatraju da je vanilla bio najbolji dio ove priče, sada ćete opet to isto moći iskusiti. Stari questovi, stari dungeoni, stari raidovi, ali bolja grafika. Jedva čekamo!

World of Warcraft – “Battle for Azeroth” ekspanzija

I za kraj najvažnija objava, a to je dolazak nove WoW ekspanzije! Jedan od najdugovječnijih MMORPG-a dobiva novu ekspanziju i novih godinu do dvije igre. Sve to će biti zapakirano u ekspanziji Battle for Azeroth, a iz imena možete predvidjeti gdje se vraća radnja. Nakon pobijede nad Legijom, vrijeme je povratku korijenima i borbi između Horde i Alijanse.
Ono što smo saznali od Blizzarda je da pobjedom nad demonskom vojskom Legije se odgađaju određeni događaji (op.a. koji točno, ne znamo, ali ćemo saznati uskoro), te se konflikt seli na dva nova kontinenta na Azerothu – Kul Tiras (Alijansa) i Zandalar (Horda). Naravno, level cap se podiže na 120 level, što je super. Jedva čekamo da i sami zaigramo ovu ekspanziju!

 

Piše: B.P.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here