Ako ste ikada gledali stream na Twitchu, onda znate da je chat koji prati stream – “kaos”. U punom smislu te riječi. Ekipa iz Blizzarda se zapitala kako riješiti taj problem jer je i njih taj problem počeo smetati. I kažu da su možda našli odgovor., a to je povezivanje Twitch računa s Battle.net accountom, odnosno korisničkim računom. “Pilot program” će biti u vrijeme trajanja Overwatch lige.

Naše iskustvo s chatom na Twitchu je užasno. To je nepregledni stream bezveznog teksta s hrpom emotikona da ne stignete niti pročitati poruke, a već deseci novih dolaze i nemaju nikakve veze s onim što se gleda. Moderiranje toga je definitivno noćna mora koju nije moguće riješiti preko noći, ali je bitno obeshrabriti bilo kakvo spamanje i “loše ponašanje” hrpe pojedinaca. Točnije, takve osobe treba “ban-ati” kao primjer drugima kako i oni to ne bi radili.
I tu se vraćamo na Blizzard koji će pokušati moderirati chat u vrijeme trajanja Overwatch lige. Oni će zahtijevati od onih koji žele komentirati Overwatch ligu da spoje svoj Twitch korisnički račun s onim od Battle.neta. Tako će Blizzard kasnije moći pregledati sve poruke koje su poslane u chat, moći će identificirati pojedince i “ban-ati” ih po potrebi. Ovaj sustav će se testirati od 28.12 .2018. do 12.1.2019. godine. Nakon toga će se napraviti analiza i vidjeti da li gledatelji imaju “bolje iskustvo gledanja streamova”.

Za sada još nema Blizzardovog konkretnog plana što će napraviti s gledateljima koji se ne znaju ponašati, koji psuju ili spamaju chat. Vjerojatno će dobiti onaj najblaži ban koji zabranjuje bilo kakvu komunikaciju 24 sata, a svaki idući prekršaj bi povećavao kaznu do konačnog, trajnog bana.

Ako to uspijete dobiti, onda ste stvarno i zaslužili jer Blizzard gotovo nikad ne kažnjava ljude bez razloga. No, one koji ponavljaju greške, znaju primjereno kazniti. U svakom slučaju, hvale vrijedan potez jer manjina tjera većinu s Twitcha, a to nikako nije dobro!

 

Piše: B.P.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here