Kompanija Blizzard, koja stoji iza niza igara poput Warcrafta, Hearthstonea i serijala Diablo, odlučila je u prodaju vratiti svoj legendarni naslov. Vijest je mnoge ljubitelje starih igara oduševila, no neke je iz jednog razloga uspjela i razbjesniti. O čemu se točno radi?

Naime, Blizzard je u sklopu partnerstva s web trgovinom Good Old Games službeno objavio povratak originalnog Diabla, koji je tijekom devedesetih postao prijelomna točka action RPG žanra. Prvi puta objavljena na staru godinu 1996., igra je postala hit na PC-ju, PlayStationu te MAC-u i prodana je u više od dva i pol milijuna primjeraka do sredine 2001. godine. Sada se vratila.

Igra će, tako, prvi put biti dostupna u digitalnom obliku, a obje su tvrtke obećale kako se neće raditi o još jednoj ‘restauriranoj verziji’. Iz Blizzarda su rekli da će najavljena verzija biti ‘autentično Diablo iskustvo’ koja će gamerima omogućiti da igru igraju ‘kao da je 1996., što znači u VGA grafici u 20 sličica u sekundi’.

Također, publici su obećali da vraćaju staromodni online mode putem Battle.net sparivanja. Good Old Games (GOG) će ponuditi dvije verzije igre – jednu koja koristi stari mode rada i drugu koja će biti prilagođena računalima s Windowsom 10.

Ipak, obožavateljima se jedna obavijest, koju je Blizzard objavio uz informaciju o povratku Diabla, nije svidjela. Za igru, stoji u web shopu, kupci moraju izdvojiti 10 dolara, odnosno malo manje od devet eura, što je, slažu se, previše za stari naslov. Što sve još nudi stari-novi Diablo te kako do njega doći, nađite na stranici GOG-a.

Na YouTubeu već možete naći i nekoliko recenzija igre. Evo videa jednog YouTubera koji se okušao u nedavno lansiranom Diablu:

Piše: D.S.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here