Alienware već godinama drži zavidan dio tržišta kada su u pitanju gejmeri i hardverska rješenja prilagođena ljubiteljima igranja video igara. Raznovrsna ponuda specijalno prilagođena gejmerima omogućila je ovom brendu popularnost koja traje već godinama. Kako bi se Alienware održao u samom vrhu hardverskih rješenja za gejmere, redovito moraju izbaciti neka nova računala, monitore i ostale gejmerske naprave – čime skreću pažnju na sebe. Ovog su puta predstavili dva nova računala – Alienware Area-51m i Alienware Aurora R11.

Alienware Area-51m
Alienware Area-51m

Alienware Area-51m je poprilično robusno prijenosno računalo koje je u prvom planu namijenjeno gejmerima.Dizajn donosi debelo i robusno kućište koje na sebi ima ugrađenu udobnu tipkovnicu i monitor kvalitetnih performansi. U unutrašnjosti ovog prijenosnog računala nalaze se Intelovi procesori desete generacije koji će zasigurno izvući maksimum i igraču omogućiti nesmetano uživanje u igranju video igara.

Monitor dolazi u veličini 17 inča, a ima iznimno veliku frekvenciju osvježavanja uz čak 360Hz. Kako bi prijenosnik radio bez zadrške osmišljen je poseban HyperEfficient Voltage Regulator koji ima parne komore – koje omogućuju učinkovito hlađenje za vrijeme rada. Cijena ovog prijenosnog računala iznosit će 2.300 dolara i ubrzo kreće u prodaju.

Alienware Aurora R11
Alienware Aurora R11

Alienware Aurora R11 je stolno računala atraktivnog dizajna u kojem se nalazi mnogo komponenti koje su posebno prilagođene za rad od strane Alienware inženjera. U unutrašnjosti ovog atraktivnog gejmerskog stolnog računala nalazi se Intelov Core i9-10900KF procesor, koji će osigurati vrhunske performanse igranja video igara. Tu je i posebno dizajnirana i prilagođena grafička kartica iz Nvidijine serije GeForce RTX 30.

Zanimljivo, ova je grafička kartica dorađena od strane Alienware inženjera tako da su smanjene dimenzije kartice na dužinu svega 267 milimetara, a jedinstvena kartica zauzima samo 2,5 PCI utora. Posebno dizajnirano kućište ovog stolnog računala izgleda vrlo atraktivno, a osmišljeno je kako bi omogućilo kvalitetno hlađenja u svakoj prilici. Sustav hlađenja sadrži 4 bakrene cijevi promjera 10 mm koje imaju integrirane komore za paru. Aksijalni dizajn ventilatora omogućuje bolji protok zraka te time smanjuje mogućnost zagrijavanja uređaja. Za jedinstveni i dizajnerski dotjerani Aurora R11 trebat ćete izdvojiti 899 dolara, a prema dostupnim informacijama uređaj se već nalazi u prodaji.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here