Prošlo je već više od 15 godina od posljednje numerirane igre Age of Empires, a sada doznajemo još nekoliko novih detalja o predstojećem povratku ove popularne igre. Tijekom jučerašnjeg događaja uživo, programer tvrtke Relic Entertainment otkrio je nekoliko novih stvari o svom nadolazećem nastavku Age of Empires 4, uključujući pogled na jednu od kampanja igre i nove, ažurirane civilizacije.

Kampanje koje igrače postavljaju usred povijesnih događaja uvijek su bile zanimljiv fokus poznate serije igara Age of Empires, a sada Relic Entertainment sprovodi tu ideju još i dalje u Age of Empires 4. Igra će sadržavati četiri velike kampanje, uključujući jednu usmjerenu na Normanskom osvajanju, koje je Relic prikazao tijekom svog striminga.

Engleski grad u Age of Empires 4
Engleski grad u Age of Empires 4, Slika: Relic Entertainment / Xbox Game Studio

Normanska kampanja prati borbu između Harolda Godwinsona, kralja anglosaksonaca, i Williama osvajača, kojem je obećana Haroldova kruna. Kampanja sadrži brojne masovne bitke tijekom povijesti sukoba, uključujući bitku kod Hastingsa 1066. godine, a protegnut će se tijekom nekoliko godina, pokazujući posljedice Williamove pobjede u Engleskoj i Francuskoj. Kampanja će također dovesti igrače na mnoštvo različitih ratišta i okruženja, uključujući zelena francuska polja, kao i prostrane engleske dvorce.

Tijekom prezentacije, Relic je također detaljno predstavio neke civilizacije u igri, uključujući jednu od novih, Delhijski sultanat iz Indije. Ima nekoliko istaknutih karakteristika, ali najveći naglasak su njegovi masivni ratni slonovi.

Vojska sultana iz Delhija u Age of Empires 4 s ratnim slonovima
Vojska sultana iz Delhija u Age of Empires 4 s ratnim slonovima, Slika: Relic Entertainment / Xbox Game Studio

Prema Relicu, jedan od primarnih ciljeva stvaranja novih civilizacija u Age of Empires 4 bio je učiniti ih što različitijima. To je značilo dodati novu složeniju i suptilniju mehaniku igranja u svaku od civilizacija kako bi se osjećale razlike i jedinstvene karakteristike.

Jedan od istaknutih primjera ove posebne mehanike bio je od strane Mongola, koji sada mogu spakirati čitave gradove i premjestiti ih na neko novo mjesto gdje im odgovara. To i u realnosti odgovara nomadskom načinu života, koji u stvarnom svijetu žive upravo na taj način, čime se Age of Empires temelji na povijesnoj točnosti. Ali civilizacijama također daje potpuno novu i jedinstvenu opciju igranja. Mongolski igrač mogao bi stvoriti mali grad izvan baze svojih neprijatelja, stvarajući novu vojsku za tren oka, a zatim jednostavno premjestiti taj grad kada stvari postanu preopasne.

Pokretni mongolski kamp u Age of Empires 4
Pokretni mongolski kamp u Age of Empires 4, Slika: Relic Entertainment / Xbox Game Studio

Tijekom pitanja i odgovora za novinare koji su postavljali programerima igre, održanog nekoliko tjedana prije jučerašnjeg prijenosa uživo, Relic je otkrio da će Age of Empires 4 na predstavljanju imati osam različitih civilizacija, baš kao i Age of Empires 3. Do sada je Relic najavio da će u novoj igri biti Kinezi, Englezi, Delhijski sultanat i Mongoli, a uskoro će doći još najava o novim civilizacijama. Programer je također rekao da će i naknadno dodati još civilizacija nakon lansiranja igre.

Age of Empires 4 trebao bi biti predstavljen za Windows PC i Xbox Game tijekom ove godine. I samo da kažem i osobno se tome jako veselim! Šta košta da košta!

Piše: Z.K.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here