Unatoč tomu što je veljača najkraći mjesec u godini, ipak je ”krcat” predobrim igraćim naslovima. Za ovaj mjeseca nam se tako sprema izaći manje multiplayer igara nego što je to bilo u siječnju. To znači da bi nam u veljači trebalo izaći više igara koje su orijentirane na singleplayer iskustvo, što je dobro, ako više volite igrati ”solo”.

Prošlog mjeseca su nam izašli neki zaista uzbudljivi naslovi. Jedna od svakako najboljih igara koje smo imali prilike odigrati prošlog mjeseca bila je Dragon Ball Fighter Z koja je u sebi imala odličan 3 protiv 3 mod igranja zahvaljujući kojem je iskustvo igranja ionako fantastične igre bilo još kvalitetnije i još je više došlo do izražaja.

Dissidia Final Fantasy NT

Dissidia Final Fantasy NT je isto tako bila vrlo dobra multiplayer igra, s time da sam siguran kako će se velik broj igrača složiti s tvrdnjom kako je krunski dragulj svakako bio i ostao Monster Hunter World, akcijski RPG naslov koji je igračima omogućavao igranje pojedinačno ili u multiplayer modu preko mreže.


Veljača je kako kažu najromantičniji mjesec u godini, s time da bi vas igre koje će biti u ponudi u nastavku ovog mjeseca mogle odvratiti od bilo kakvih romantičnih primisli. Tko još treba romantiku kada imamo dobre videoigre (reći će neki)? Da ne duljimo previše, prijeđimo na stvar. U nastavku vam donosimo 6 odličnih igara koje ćete svakako i sigurno poželjeti i htjeti odigrati u nastavku ovog mjeseca.

 

  1. Shadow of Colossus

Platforma: PS4

Datum izlaska: u prodaji

Igra koja je po mnogočemu obilježila staru Playstation 2 konzolu vraća se i na nove platforme. Jedna od svakako upečatljivih stvari zbog koje ćemo zapaziti ”stari novi” Shadow of Colossus jest i njegova grafika koja na najbolji mogući način iskorištava ili želi iskoristiti sve one prednosti koje Playstation 4 nudi.

Vi kao igrač preuzimate ulogu lutalice, neobičnog i nepoznatog ratnika koji luta nepreglednim okolišem ne bi li usput pobio misteriozna gorostasna, kamena stvorenja po imenu Colossi (jednina Colossus ili gorostas). Sve što naš protagonist ima na raspolaganju od oružja je oštrica kojom bi, uz pomoć svog vjernog pomoćnika- konja trebao moći bez ikakvih većih problema potamaniti što je više moguće ovih kamenih gromada.

Vizualno Shadow of Colossus izgleda nevjerojatno dobro tako da je veljača i hladni dani koji dolaze s ovim mjesecom pravo vrijeme za igranje (ili povratak) reizdanju ove odlične igre.

 

  1. Secret of Mana

Platforme: PS4, PSVita, osobna računala

Datum izlaska: 15. veljače

Secret of Mana je jedna od onih prastarih igara koje su pomogle u definiranju i oblikovanju onoga što danas jesu neke konzole. Igra je tada imala kultni status, a koliko je uspjeha Secret of Mana donijela na Super Nintendo konzoli govori i to da će igra ovoga mjeseca izaći za neke nove konzole kao i za osobna računala.

Sve u svemu, radi se o RPG avanturi s pogledom iz ptičije perspektive unutar koje igrač slijedi avanture triju likova čiji je glavni cilj pronaći čarobni mač i pobijediti zlog cara koji želi zavladati svijetom. Borba je zasnovana na akciji i u svoje vrijeme je imala puno stvari koje tadašnje igre nisu imale.

Lokalni kooperativni mod je svu zabavu samo doveo na još višu razinu zbog čega je s vremenom igru igrao sve veći broj ljubitelja RPG naslova. Nova verzija je prošla kroz raznorazna grafička ušminkavanja nakon čega je cijela igra prebačena u puni 3D.

Ako ste voljeli stari Secret of Mana ovaj redizajnirani ćete samo nastaviti voljeti, a ako se po prvi puta susrećete s ovom igrom nećete biti razočarani.

 

  1. Kingdom Come: Deliverance

Platforme: PS4, Xbox One, osobna računala

Datum izlaska: 13. veljače

Mjesto radnje je srednjovjekovni prostor Bohemije unutar koje Kingdom Come: Deliverance želi pokazati sve ono što zna i umije, odnosno kombinaciju realističnog i povijesnog akcijskog RPG iskustva.

Developer igre Warhorse Studios se uvelike potrudio ne bi li na što bolji i uvjerljiviji način prikazao sve ono što je trebalo biti prikazano s obzirom na vrijeme i mjesto odvijanja događaja i usporedno s time razvijajući točnost i preciznost fizike koja bi trebala odigrati ključnu ulogu, kako u borbama tako i igranju igre općenito.

Ako vam igranje RPG igre na Sims način u srednjovjekovnoj Europi zvuči dobro, pričekajte još malo kada će Kingdom Come: Deliverance postati i službeno dostupan na tržištu.

 

  1. Bayonetta 2 + Bayonetta 1

Platforme: Nintendo Switch

Datum izlaska: 16. veljače

Bayonetta se vraća na Nintendov Nintendo Switch kao kombinacija Bayonetta 1 + Bayonetta 2. Glavni cilj glavnog lika jest preuzeti vojsku te njome zaustaviti zlo božanstvo koje želi uništiti svijet. Bayonetta je naoružana setom svojih posebnih oružja koje će joj u tome poslužiti svoje protivnike može udarati nogama i rukama.

Brza akcija unutar koje su kombinirane dvije igre kao paket, savršeno stvorene za sve ljubitelje akcijskog žanra. Samo za Nintendo Switch.

 

  1. Fe

Platforme: Nintendo Switch, PS4, Xbox One, PC

Datum izlaska: 16. veljače

Fe je akcijska avantura koja je smještena u maštoviti svijet šume. Igrač preuzima ulogu glazbene kutije čiji je glavni cilj prolazak kroz šumu kako bi pomogao drugim stvorenjima u učenju novih pjesama.

Pjevanje je ono što je primarna sposobnost kutije, s time da se pjesme koriste i za interakciju s drugim stvorovima kao i sa okolišom. Idealna igra za sve one željne neobične zabave.

 

  1. Dynasty Warriors 9

Platforme: PS4, Xbox One, PC

Datum izlaska: 08. veljače (Japan), 13. veljače (Sjeverna Amerika, Europska Unija)

Sada već ikonska hack and slash akcijska igra svojim igračima donosi nove avanture, nove borbe i nove stvari u svom devetom nastavku. Novi nastavak, osim imena donosi neke novine kao što su stealth elementi te odvijanje igre u otvorenom svijetu, što ranije nismo imali prilike vidjeti.

Dynasty Warriors 9 još uvijek u središte stavlja jednog protagonista, odnosno čovjeka koji je sam po sebi vojska (to jest ono po čemu je serija bila poznata u prošlosti), ali uz neka kao što sam već rekao poboljšanja i novine. Od njih uz već spomenuti stealth element treba navesti i realistično vrijeme (dan i noć se izmjenjuju u realističnom vremenu) te mogućnosti da igrač neopaženo uđe u utvrđenja.

Kao šećer na kraju treba navesti i roster od 80 igrivih likova. Sve u svemu, imamo osjećaj kako će i deveti nastavak Dynasty Warriors serijala nastaviti uspješno kročiti putem koji je započeo davnih dana na staroj PSOne konzoli.

Piše: A.M.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here