Nije bitno koji aspekt Xboxa One X uspoređujete sa PS-om 4 Pro, jer je Xbox nadmoćniji u svakom pogledu. Bolji je što se tiče CPU-a, GPU-a, te RAM memorije. Možda naslovi idu na ruku PS-u 4, no tehnički je Xbox bolji. Bilo u praksi, bilo na papiru.

U nastavku ovog teksta vam donosimo 5 popularnih naslova koje smo zaigrali na Xboxu i koji su stvarno fantastični, te mnogo bolje rade na Xboxu nego na PlayStationu. Složili se vi s nama ili ne.

1) Star Wars: Battlefront IIStar Wars: Battlefront II jedan je od najboljih i najimpresivnijih naslova prošle godine, ali isto tako i odličan hardverski test za Xbox One X. Ako ovu igru igrate na dotičnoj konzoli, onda ju možete igrati na 4K rezoluciji (3840x2160p), te možete eksperimentirati i sa 60 FPS-a.

S druge strane, ako ovaj naslov pokrenete na PlayStationu, možete ga također igrati na 60 FPS-a, ali je maksimalna rezolucija 1440p. Probali smo na obje konzole i možemo reći da je Xbox definitivno pobjednik ovdje.

2) Rise of the Tomb RaiderJoš jedan hit koji će zasjati na vašoj Xbox konzoli je Rise of the Tomb Rider. Obje konzole je mogu pokrenuti na 4K rezoluciji (s maksimalno 30 FPS-a), ali Xbox to radi nativno, dok PS 4 Pro preko “checkboardinga”. Rezultat toga je da igra izgleda mnogo oštrije na Xboxu, mada je relativno igriva i na PS-u 4.

Možete čak i pokrenuti “Enriched Visual” mode koji će vam još više poboljšati rezoluciju, no na PS-u 4 onda rezolucija pada na 1080p, dok na Xboxu ostaje 4K.

Na kraju, tu je još i “High Framerate” mode koji na obje konzole reže rezoluciju na 1080p. U ovom modu maksimizirate FPS-ove, no Xbox konstantno drži framerate na 60, dok PS 4 Pro to ne može, nego FPS konstantno pada prema broju 50.

3) HitmanAko ste ljubitelj ovog naslova iz 2016.-te godine, nadamo se da ga igrate na Xboxu jer je pobijedio PS 4 u svim segmentima. Na Xboxu se igra pokreće nativno na 4K rezoluciji s 30 FPS-a ako igrate na normalnim postavkama, ili ako želite više FPS-a, onda igrate na rezoluciji od 1440p. Usporedbe samo, na PS-u 4 Pro ne možete povećati grafiku na više od 1440p, a ako želite igrati s više FPS-a, onda biste trebali igrati na manjoj rezoluciji. Idealno 1080p.

4) Assassin’s Creed: OriginsJedan od relativno zahtjevnijih naslova na obje konzole je Assasin’s Creed: Origins. Obje konzole se muče s ovim naslovom jer je hardverski jako zahtjevan, no Xbox ga može nativno pokrenuti na 4K rezoluciji, te drži stabilnih 30 FPS-a veći dio igre.

PS4 Pro ne može postići takvu rezoluciju, a često FPS-ovi padaju i na 20-ak sličica u sekundi što je dosta loše. Sva sreća to se događa samo na najzahtjevnijim dijelovima igre, te u animacijama. Šteta što nijedna konzola ne može “potegnuti” 60 FPS-a jer bi igra tek onda bila spektakularna.

5) Witcher 3I za kraj nam još ostaje Witcher 3. Obje konzole mogu pokrenuti ovaj naslov na 4K rezoluciji sa zaključanim FPS-ovima na 30, ali opet – Xbox to može nativno, dok PS 4 Pro to može samo preko “checkboardinga”. Također, moćniji hardver u Xboxu omogućuje da se sjene i teksture mnogo brže i bolje renderiraju nego na PS-u 4.

 

Piše: B.P.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here