Panasonic je već započeo s poboljšanjem proizvodnih linija u Teslinoj Gigafactory 1 za proizvodnju novih i poboljšanih ćelija za baterije. Prema informacijama s nedavnog predavanja za Stanford StorageX međunarodni simpozij, Panasonicove nove baterije ne samo da nude veću gustoću energije nego imaju i poboljšane performanse brzog punjenja.

To znači da će se Teslina buduća vozila puniti brže, ali još nemamo naznake koliko brže. Baterije bi također trebali učiniti Tesline automobile učinkovitijima i trebale bi povećati domet vozila. Potpredsjednica za tehnologije baterija u Panasonic Energy Sjeverne Amerike Celina Mikolajczak je govorila na događaju sredinom listopada. Prije svog rada u Panasonicu je bila dugo godina stručnjak za baterije u Tesli.

Već smo sa znali da će Panasonic s vremenom početi proizvoditi 460 baterija za Teslu. Međutim, započeta je preobrazba proizvodnih linija u Gigafactory-u za proizvodnju novih i boljih baterijskih ćelija za električnog proizvođača automobila. Sve se to podudara s najavom proizvođača baterija o dodatnih 100 milijuna dolara ulaganja vezano za Tesla Gigafactory u Sparksu, Nevada.

Tijekom govora na događaju u listopadu, Mikolajczak je rekla da će Panasonic povećati gustoću energije svojih baterijskih ćelija za 5 posto. Također je rekla da će se ukupna proizvodnja povećati za 10 posto. Vjerojatno je najuvjerljivija njena izjava kako će ove ćelije ponuditi „izvrsne performanse brzog punjenja“.

Iako je Panasonic već u procesu preobrazbe proizvodnih linija za proizvodnju baterija u Gigafactory 1, nemamo ranih naznaka kada će te nove baterije početi ulaziti u Teslina vozila. Međutim, to se možda već događa ili će se dogoditi u bliskoj budućnosti. Baterije proizvedene u Gigafactory-u se trenutno koriste za Tesla Model 3 i Model Y.

Izvor: Electrek

Piše: A. M.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here